Studiul de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou Lac Straulesti - Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul, va fi discutat joi, intr-o sedinta a Consiliului interministerial de avizare lucrari publice de interes national si locuinte, la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).
Potrivit unui comunicat al MLPDA, obiectivul va avea un traseu de 11,94 km, cu 13 statii + 1 existenta (Gara de Nord) si un depou (Progresul); tot in cadrul proiectului, vor fi achizitionate 15 trenuri, astfel incat capacitatea de transport sa poata deservi 50.000 calatori pe ora si sens.
Legatura cu Magistrala 4 de metrou existenta se va realiza in statia Gara de Nord 2, prin continuarea axelor cailor Liniei 1 si Liniei 2, iar geometria in plan a traseului este:
- dupa statia Gara de Nord 2, traseul se inscrie in ampriza strazii Garii de Nord, apoi pe Berzei si Vasile Parvan (legatura cu Magistrala 5 de metrou propusa);
- in continuare, traseul subtraverseaza raul Dambovita, Magistralele 1 si 3 de metrou, strazile Bogdan Petriceicu Hasdeu si Izvor, respectiv Calea 13 Septembrie;
- traseul intra pe bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi pana in zona Pietei Chirigiu (legatura cu Magistrala 7 de metrou propusa);
- ulterior, vine strada Odoarei si soseaua Viilor, pana la intersectia cu Calea Serban Voda, respectiv soseaua Oltenitei (se poate face legatura cu Magistrala 2);
- mai departe, pe soseaua Giurgiului, intersecteaza... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 10:14
Economia verde, conceptul cu care specialistii din domeniul mediului jongleaza si ies la rampa la fiecare conferinta de profil, ramane totusi o necunoscuta pentru marele public, omul de rand.
Ce inseamna sa fii "verde" intr-o economie care se bazeaza din ce in ce mai mult de dezvoltare industriala si mai putin pe nevoile stringente ale celor care nu vor altceva decat... o economie in portofel?
Romania a facut pasi importanti in promovarea metodelor moderne in arhitecturi care permit economisirea de energie si, mai ales, de bani. Un exemplu in acest sens este cunoscutul program "Casa Verde", singurul de altfel prin care publicul a putut sa se familiarizeze cu sistemele de incalzire alternative.
Cum poti implementa o asemenea idee, de ce sa te gandesti la un astfel de proiect, cati bani trebuie sa scoti din buzunar si, mai ales, care este economia la factura lunara de utilitati, sunt doar cateva intrebari la care ne-au oferit raspunsuri si idei Romania Green Building Council (RoGBC).
Alternative ecologice pentru ambient si confort
Fie ca vorbim despre case individuale sau apartamente de bloc, prima conditie de care trebuie sa tina cont o persoana fizica, in momentul in care are in plan adaptarea casei la un sistem de incalzire neconventional, este dimensionarea lucrarii.
Specialistul de proiecte al RoGBC, Theodor Harasim, a explicat pentru AGERPRES ca o astfel de dimensionare trebuie sa se faca dupa ce se asigura o izolare eficienta a anvelopei cladirii,... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 13:57
Autobuzele supraetajate revin de luni pe traseul Bucharest City Tour, care include obiective turistice aflate pe traseul dintre Piata Presei si Piata Unirii. Pretul unui card de calatorie valabil 24 de ore este 25 de lei.
Patru autobuze double-decker vor circula zilnic, la intervale de 20 - 25 de minute, pe traseul cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii. Avand o capacitate de 77 de locuri fiecare, dintre care 50 pe platforma, autobuzele vor fi la dispozitia turistilor intre orele 10.00 si 21.00, a anuntat Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).
Traseul pe care vor circula autobuzele este Piata Presei, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului, cu revenire prin Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Piata Presei.
Obiectivele turistice aflate pe traseul Bucharest City Tour sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.
Cardul de calatorie poate fi cumparat direct din autobuz, la pretul... mai mult
Luni, 15 Mai 2017, ora 08:12
Cel mai ieftin oras in care sa traiesti in Europa este Tartu, din Estonia, se arata intr-un raport recent. Grecia si Portugalia au fiecare cate doua orase intr-un top 9 realizat din acest punct de vedere.
Tartu, orasul de pe primul loc, este "capitala intelectuala" a Estoniei, aici gasindu-se cea mai veche si prestigioasa universitate din tara, relateaza Business Insider.
In raportul Glassdoor, orasul Porto, din Portugalia, e pe locul doi. Costul vietii in cel de-al doilea cel mai mare oras din Portugalia este cu 70% mai mic decat in New York.
Aproape la fel de ieftin e traiul in Salonic, al doilea cel mai mare oras din Grecia. E unul dintre locurile in care a-ti gasi un loc de munca nu e foarte greu, Salonic ...citeste mai departe despre "Cele mai ieftine orase in care sa traiesti in Europa" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 13 Mai 2016, ora 15:02
Viata in Rusia tinde sa fie foarte ieftina daca nu ai pretentii foarte mari. Un sondaj de opinie realizat de Centrul de Cercetare a opiniei Publice VTsIOM demonstreaza ca majoritatea rusilor cred ca pot trai multumitor cu 354 de dolari pe luna.
Ceva mai pretentiosi se arata doar localnicii din Moscova si Sankt Petersburg, acestia declarand ca ar avea nevoie de echivalentul a 387 de dolari pentru a trai decent, arata agentia TASS.
Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1600 de locuitori, din 48 de regiuni ale Federatiei Ruse, pentru a stabili suma necesara pentru un trai decent.
Populatia din mediul rural a declarat ca echivalentul a 268 de dolari/luna le-ar ajunge sa duca un trai linistit.
Cei care traiesc in orasele de dimensiuni medii au stabilit un nivel al veniturilor de 354 de dolari care sa le permita sa treaca cu bani in buzunar de la o luna la alta, in timp ce localnicii din marile metropole spun ca viata mai scumpa de acolo ii costa cu 33 de dolari mai mult.
In ceea ce priveste suma care reprezinta plafonul limita al saraciei, rusii sunt de parere ca acesta ar trebui sa fie ridicat in jurul valorii a 200 de dolari, conform locuitorilor din marile orase, in timp ce in mediul rural valoarea atinsa a fost de 160 de dolari.
Conform datelor statistice oficiale, plafonul minim al veniturilor de subzistenta este stabilit la echivalentul a 220 de dolari in Moscova si la 148 de dolari in restul Rusiei.
Cursul de schimb actual din Rusia este este de... mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 15:26
1Majoritatea romanilor care mananca la restaurante au renuntat treptat la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si au revenit, ca in anii '90, la carnea de pui si la cartofii prajiti sau piure, potrivit Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania.
"Majoritatea clientilor din restaurante, mai ales din statiunile de la munte, s-au intors la carnea de pui si la cartofi. In perioada 2007-2009, oamenii cautau in restaurante mancare din ce in ce mai diversa - peste, vita, vanat sau carne de strut", a declarat agentiei Mediafax Stefan Bercea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania si proprietarul restaurantului Cabana Vanatorilor din Predeal.
El a spus ca turistii care vin la munte cauta portii care sa coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de aceasta valoare nu mai are cautare.
Totodata, in sezonul rece turistii cauta in restaurante si supe, cele mai cerute fiind cele de pui.
"In 2007-2008 aveam turisti care cereau vinuri din import, de 200 de lei sticla, si am avut si cereri pentru carne de antilopa sau chiar de crocodil. Un meniu festiv, cu bauturi incluse, costa in acei ani 120-140 de lei, iar acum nimeni nu mai cumpara meniu festiv mai scump de 100 de lei", a mai spus Bercea. mai mult
Marti, 02 Decembrie 2014, ora 13:34
Calatoria cu trenul nu mai inseamna doar traseul dintre doua destinatii, ci se poate transforma si pentru romani intr-o adevarata experienta de neuitat.
CFR Calatori pune la dispozitie un tren charter oricui doreste sa dea o petrecere, sa organizeze o intalnire de afaceri inedita, un sejur sau o filmare, se arata pe site-ul companiei.
"Succesul calatoriei organizate de dumneavoastra depinde si de calitatea transportului. Mai mult decat atat, prin flexibilitate, conditii deosebite de confort, ambianta placuta, transportul poate deveni un punct de atractie al programului turistic. Este ceea ce dorim sa oferim prin Trenul Charter", precizeaza reprezentantii CFR Calatori.
In plus, trenul poate fi personalizat in functie de preferintele fiecaruia. ...citeste mai departe despre "Vrei un tren numai al tau, in care poti face ce vrei? Vezi cat costa sa-l inchiriezi de la CFR" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 09:46
Ten gandesti sa emigrezi in SUA, in speranta ca vei gasi un loc de munca mai bine platit? Business24 ti-a facut o selectie de locuri de munca vacante din "tara tuturor posibilitatilor" de pe portalul imobiliar tjobs.ro.
Inainte de a lua o decizie, vezi care este costul de trai peste Ocean si cat de bine sunt platite joburile vacante.
Fast-food Maryland
Postul se afla in Maryland, pe Coasta de Est a SUA, iar programul est full-time. Potrivit anuntului, cei care doresc sa aplice vor lucra ca vanzator intr-un renumit lant de fast-food din SUA. Principalele task-uri pe care le vei avea de indpelinit in cazul in care te hotarasti sa emigrezi, vor fi prepararea si vanzarea produselor de tip fast-food, mentinerea curateniei la locul de munca si lucrul pe case de marcat POS.
Limba engleza la nivel conversational si experienta in domeniul hotelier, sau restaurante constituie avantaje. Varsta maxima este de 40 de ani. Contractele sunt incheiate pe o perioada de 8-10 luni cu posibilitate de prelungire de catre angajator. Salariul oferit este intre 1.400-2.000 de dolari.
McDonald's- New Mexico
Jobul este unul full time, iar principalele beneficii de care dispui sunt cazarea si masa asigurate de catre angajator. Printre responsabilitati se numara prepararea sandwich-urilor specifice McDonald's si curatenia restaurantului.
Limita de varsta este intre 18-29 de ani, iar cunostintele minime de limba engleza sunt obligatorii. De asemenea, angajatorul mentioneaza ca in... mai mult
Joi, 12 Aprilie 2012, ora 12:29
Tinerii sunt tot mai atrasi de salariile mari din Capitala si perspectiva unei vieti mai bune, dar unii gasesc doar agitatie si un trai mai scump.Viata in Bucuresti costa atat cat castigi, scrie Zf.ro.
Ca in orice oras, exista avantaje si dezavantaje ale traiului in Capitala.
Pe de o parte aici ai oferte de munca mai bune si mai numeroase decat in oricare alt oras din Romania si cele mai mari salarii.
Pe de alta parte, chiriile sunt mult mai mari decat in restul tarii si locuintele mai scumpe.
Se pare ca si pentru anumite alimente, cum ar fi legumele si fructele, bucurestenii platesc mai mult decat restul tarii.
De asemenea, serviciile de toate felurile au tarife mai ridicate decat in alte orase.
Unde mai pui si ca tentatiile sunt mai numeroase, ceea ce pune o presiune suplimentara pe cei care se decid sa ramana in Capitala.
Insa faptul ca, in fiecare an, populatia Bucurestiului devine tot mai numeroasa, demonstreaza ca, pentru majoritatea, avantajele cantaresc mai mult decat dezavantajele.
Conform unui studiu A.T. Kearney, un bucurestean castiga in mediu un salariu net de 2.091 de lei pe luna, cel mai mare nivel din toata tara.
In comparatie cu orase precum Timisoara sau Cluj, salariile din Capitala sunt cu aproximativ 30% mai mari.
In Localitati ca Zalau sau Calarasi media salariala este pe jumatate fata de Bucuresti.
Am putea crede ca traiul mai ieftin din aceste orase acopera diferentele salariale, insa nu este asa.
Spre exemplu, iesenii castiga cu 30% mai putin decat... mai mult
Luni, 25 Iulie 2011, ora 10:41