Tot mai multi au in plan demararea unei afaceri care are la baza importurile din China, ceea ce nu este decat bine gandit. Cu toate acestea, este necesara cantarirea atenta a tuturor aspectelor pe care toata aceasta ecuatie le implica.
Exista intr-adevar oportunitati numeroase, insa acestea sunt de multe ori contrabalansate de diverse neajunsuri, dar si de riscuri nebanuite.
Cei care nu detin prea multe cunostinte referitoare la acest capitol ar putea avea parte de surprize mari daca procedeaza orbeste - se impune o documentare clara legata de demersurile de urmat si indeplinit pentru succesul importurilor.
BiZZ2CHINA este o societate cu experienta in domeniul importurilor care iese in intampinarea tuturor celor interesati de dezvoltarea unei astfel de afaceri cu solutii la indemana, sfaturi si servicii diversificate.
O astfel de colaborare este ideala pentru cei care doresc sa evite riscurile de care vin insotite importurile, indiferent de volumul lor.
Care sunt riscurile la care se supun cei ce realizeaza importuri fara a avea o baza solida de cunostinte si experienta?
O problema destul de frecventa intalnita in randul celor care se axeaza pe importuri din China este cea referitoare la colaborarea cu furnizori neseriosi.
Potrivit expertilor Bizz2China, primul pas catre succes din acest punct de vedere este de a-i identifica pe cei mai potriviti dintre acestia.
In general, cei care iau decizii fara a fi informati se lovesc de tot felul de probleme... mai mult
Luni, 26 Martie 2018, ora 22:57
China a cerut SUA "sa se retraga de pe marginea prapastiei", in timp ce ambasada sa la Washington a dat asigurari ca Beijing-ul "va lupta pana la sfarsit" in orice razboi comercial cu Statele Unite, dupa ce presedintele Donald Trump a semnat, joi, un decret prezidential privind introducerea de tarife vamale care vor viza importuri venite din China in valoare de pana la 60 de miliarde de dolari.
Washingtonul acuza China de furt de proprietate intelectuala, iar Trump va cere Trezoreriei SUA sa propuna masuri prin care sa fie restrictionate investitiile chineze in SUA.
De asemenea, SUA vor demara o actiune la Organizatia Mondiala a Comertului pentru a solutiona problema practicilor discriminatorii ale Chinei, transmite Reuters.
In decretul prezidential semnat joi de Trump, este inclusa o perioada de consultari de 30 de zile, care incepe dupa publicarea listei de produse din China care vor fi supuse taxelor vamale.
Amanarea ar oferi timp pentru negocieri cu Beijingul pentru rezolvarea problemelor comerciale legate de investigatia demarata in august de autoritatile de la Washington legata de presupuse incalcari ale drepturilor de proprietate intelectuala de catre China, in baza sectiunii 301 a Legii comertului din 1974.
China inregistreaza un excedent comercial de 375 miliarde de dolari pe relatia cu SUA, iar administratia Trump face presiuni pentru reducerea excedentului.
Washingtonul este ingrijorat din cauza sistemului "intreprinderilor mixte"... mai mult
Vineri, 23 Martie 2018, ora 10:40
Reprezentantii administratiei americane si cei ai Beijingului se intalnesc miercuri, 19 iulie, intr-o sesiune de negocieri privind relatiile bilaterale in comert, chestiuni legate de pietele financiare si prezenta companiilor din ambele tari pe cele doua piete.
Pana acum, doar chinezii se arata optimisti, vicepremierul H.E Wang afirmand ca "nava relatiilor comerciale chino-americane inainteaza pe drumul cel bun", in vreme ce Washingtonul intentioneaza sa abordeze unele subiecte sensibile, precum deficitul balantei comerciale si drepturile de proprietate intelectuala, anunta CNN Money.
Discutiile fac parte din agenda "Planului de 100 de zile" stabilit intre Donald Trump si omologul sau chinez, Xi Jinping, dar secretarul american pentru Comert, Wilbur Ross, nu manifesta acelasi optimism ca si partenerii chinezi de discutii si admite ca "negocierile se anunta provocatoare", chiar daca ambele state au si "obiective comune".
"Este un start bun, dar raman o multime de chestiuni de rezolvat. Sunt diferente serioase pe care trebuie sa le rezolvam", a apreciat Ross. Printre problemele sesizate de americani se numara si restrictiile puse de chinezi la investitiile cu capital american, dar si chestiunea subventiilor acordate de guvernul de la Beijing pentru companiile locale.
Intalnirea are loc exact inainte ca guvernul american sa decida in privinta politicii de suprataxare a importurilor de otel, parte a unei politici protectioniste pentru o industrie considerata vitala... mai mult
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 07:03
China este cel mai mare si mai influent consumator de energie de pe glob, cu un consum cu 30% mai ridicat decat cel inregistrat in Statele Unite, dar Beijingul vrea sa reduca pe cat se poate dependenta economiei sale de importurile de energie.
In urmatorul sfert de secol, productia de gaze de sist din China ar putea creste de 40 de ori, conform unei analize emise de Administratia de Informatii in domeniul Energiei din Washington si prezentata de USA Today, iar acest lucru va modifica regulile jocului in piata globala de energie.
Lovitura pentru Moscova
Anul trecut, chinezii au extras o cantitate zilnica de 14 milioane metri cubi de gaz din zacamintele de sist ale tarii, dar cercetarile efectuate in dezvoltarea tehnologiei de extragere a combustibilului si depasirea unor obstacole legate de caracteristicile geologice ale zonei pot ridica productia la 566 milioane metri cubi/zi.
Acest lucru ar face din China al doilea mare producator de gaz natural al lumii, iar efectele ar fi resimtite la nivel global.
Daca in prezent China foloseste din plin carbunele pentru a acoperi necesarul de energie din piata, gravele probleme de mediu inregistrate in gigantica economie a Asiei i-au facut pe liderii de la Beijing sa caute resurse cat mai putin poluante: gazul natural si energia din surse regenerabile sunt doua dintre solutiile acceptate.
Acordul pe 30 de ani semnat intre Moscova si Beijing privind livrarea anuala a 38 miliarde mc de gaz natural rusesc pe piata... mai mult
Luni, 22 August 2016, ora 14:48
Volumul total al schimburilor comerciale dintre Romania si China a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in primele cinci luni ale anului, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara din 2013, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).
Statistica a fost publicata in contextul organizarii de catre CCIB, la Bucuresti, in data de 22 iulie, a Forumului de afaceri romano-chinez.
"Evenimentul de astazi /22 iulie 2014, n.r./ este un alt exemplu concret al excelentei colaborari pe care o avem cu partenerii nostri din provincia Shanxi, dupa ce anul acesta, in luna mai, am organizat un Forum de afaceri, aici, la Bucuresti, iar la inceputul lunii iunie, o delegatie de oameni de afaceri din aceasta provincie a vizitat pavilionul romanesc organizat de CCIB la Expozitia internationala de bunuri de larg consum de la Ningbo, ocazie ce a permis organizarea a trei runde de intalniri B2B cu firmele romanesti care au facut deplasarea in R. P. Chineza", a mentionat Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, intr-un mesaj transmis participantilor la eveniment.
Conform datelor oficiale, in intervalul ianuarie - mai 2014, volumul total al schimburilor comerciale romano-chineze a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara a anului trecut.
Totodata, exporturile romanesti pe piata chineza s-au cifrat la 324,7 milioane dolari, mai mult cu 31,6% comparativ cu intervalul corespunzator... mai mult
Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 11:51
1China va devansa Statele Unite ale Americii si va deveni cel mai mare importator mondial de petrol incepand din luna octombrie a acestui an, ca urmare a cresterii cererii chineze de titei, combinata cu o majorare a productiei interne de petrol in SUA, arata un studiu al Agentiei americane pentru informatii din sectorul energiei (EIA) publicat luni.
Potrivit EIA, incepand din luna octombrie importurile de petrol ale Chinei vor ajunge la 6,45 milioane barili pe zi, comparativ cu 6,23 milioane de barili de petrol pe zi in cazul SUA. In schimb, China (a doua economie mondiala) va utiliza 11 milioane de barili de titei pe zi in octombrie fata de 18,6 milioane de barili pe zi in cazul SUA, transmite AFP.
Productia de petrol a SUA va creste pana la 12,4 milioane barili pe zi in octombrie, fata de 4,57 milioane barili pe zi in cazul Chinei.
"Emergenta iminenta a Chinei in pozitia de cel mai mare importator de petrol se datoreaza cresterii constante a cererii chineze, majorarii productiei de petrol a SUA si stagnarii cererii de petrol pe piata americana", se arata in raportul EIA.
In 2013, importurile de petrol ale Chinei le vor depasi pe cele ale SUA (6,57 milioane barili pe zi in cazul Chinei fata de 5,71 milioane barili pe zi in cazul SUA), iar decalajul dintre acestea va continua sa creasca. Potrivit estimarilor EIA, importurile de petrol ale Chinei vor creste constant, in timp ce importurile SUA vor scadea ca urmare a cresterii productie interne de petrol,... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 12:22
Majoritatea produselor periculoase, intre care jucarii si imbracaminte, importate in Uniunea Europeana (UE) provin din China, iar cazurile de identificare au crescut cu patru la suta in 2012, in pofida promisiunilor de cooperare ale Beijingului, a deplans joi Comisia Europeana (CE).
Jucarii si articole vestimentare care contin componenti chimici cancerigeni si interzisi, produse electronice ce prezinta defectiuni, in total, 2.278 de produse fac obiectul unor alerte in UE in 2012 si mai mult de unul din doua (58%) provin din China, dezvaluie un raport anual al RAPEX, sistemul rapid de alerta al UE pentru alte produse periculoase decat cele alimentare, relateaza AFP.
"China este unul dintre primii exportatori catre UE", a amintit Tonio Borg, comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, subliniind ca majoritatea produselor care provin din China sunt sigure.
El a precizat ca "93% dintre jucariile importate in UE provin din China, inclusiv Hong Kong". Din cele 2.278 de produse considerate periculoase si retrase de pe piata anul trecut, 19% au fost jucarii, 34% articole vestimentare si 11% produse electronice, indica raportul. "Majoritatea jucariilor fabricate in China sunt bune, altfel nu ar fi importate in UE", a precizat Tonio Borg.
Tot mai multe produse periculoase au o provenienta necunoscuta
Reglementarile aflate in vigoare in UE sunt foarte stricte si majoritatea produselor periculoase sunt identificate in timpul controalelor vamale.... mai mult
Vineri, 17 Mai 2013, ora 12:20
1China a depasit in 2012 SUA, devenind lider la nivel global dupa schimburile comerciale.
Exporturile si importurile SUA au totalizat anul trecut 3.820 miliarde de dolari, a anuntat recent Departamentul Comertului de la Washington. Administratia vamilor din China a informat in ianuarie ca tara a inregistrat in 2012 schimburi comerciale in valoare de 3.870 de miliarde de dolari. China a avut un surplus comercial de 231,1 miliarde de dolari, iar SUA un deficit de 727,9 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Ascensiunea comerciala a Chinei ofera celei mai mari economii asiatice o influenta tot mai mare. Procesul ameninta cu perturbarea unor blocuri comerciale regionale, pe masura ce China devine cel mai important parterner comercial pentru tari intre care Germania. Cea mai mare economie din Europa va exporta de doua ori mai mult in China decat in Franta, afirma Jim O'Neill, presedinte al diviziei de administrare de active la Goldman Sachs.
In pofida datelor privind comertul, economia americana este inca de peste doua ori mai mare decat cea a Chinei, arata datele Bancii Mondiale din 2011. PIB al SUA s-a situat in anul respectiv la 15.000 de miliarde de dolari, iar cel al Chinei la 7.300 de miliarde de dolari.
SUA au devenit cea mai mare forta comerciala dupa Al Doilea Razboi Mondial, perioada in care au condus crearea unei noi arhitecturi financiare si comerciale la nivel global, iar Marea Britanie a inceput sa-si dezmembreze imperiul colonial. China a inceput sa... mai mult
Duminica, 10 Februarie 2013, ora 13:57
1Rezervele de apa ale Chinei ar putea ajunge la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, de aceea statul chinez trebuie sa-si reduca productia agricola."Guvernul trebuie sa adopte o noua politica pentru a reduce consumul de apa.
Cel mai important este sa se reduca cererea. Ne-am bazat mult pe inginerie, insa guvernul isi da seama ca asta nu este o solutie", spune cercetatorul Zheng Chunmiao, potrivit Cotidianul.
China trebuie sa reduca productia de alimente fiindca situatia apei din campiile de nord nu mai permite continuarea irigatiilor.
Solutia cea mai bun in acest caz pentru statul chinez va fi importul.
In ultimii zece ani deficitul de apa anual in nordul Chinezi a fost de 4 miliarde de metri cubi.
Nici sudul Chinei nu sta foarte bine, intrucat aceasta parte a tarii inca sufera de pe urma celei mai secetoase ierni si primaveri.
Astfel, guvernul chinez a decis sa elibereze cateva miliarde de metri cubi de apa pentru ca populatia sa aiba apa potabila si pentru irigatii. mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:39