Aurul, la cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, din cauza temerilor privind recesiunea

Marti, 13 August 2019, ora 12:49
2796 citiri
Aurul, la cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, din cauza temerilor privind recesiunea
Foto: Pixabay

Pretul aurului a atins marti dimineata cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, din cauza incertitudinilor legate de escaladarea conflictului comercial dintre SUA si China si a valului de reduceri ale dobanzilor de catre bancile centrale, pe fondul temerilor legate de incetinirea economiei mondiale, transmit Reuters si site-ul cityam.com.

Pe piata spot, la ora 08:30 AM, uncia de aur inregistra un avans de 1,2%, la 1.523 dolari, dupa ce saptamana trecuta a depasit pragul psihologic de 1.500 dolari, pentru prima data din aprilie 2013. Pe piata din SUA, cotatiile futures la aur au atins 1.535 dolari o uncie.

"Aurul castiga pe fondul acestor turbulente", a apreciat Neil Wilson de la platforma de tranzactionare Markets.com. Acesta a adaugat ca, daca uncia de aur depaseste 1.525 dolari, ar putea apoi ajunge pana la pragul de 1.550 dolari.

Analistii de la Goldman Sachs au avertizat asupra cresterii riscului de recesiune din cauza razboiului comercial dintre SUA si China si au inrautatit estimarile privind evolutia economiei americane in trimestrul patru din 2019.

Bursele din intreaga lume au inregistrau in ultimele zile scaderi semnificative, dupa ce presedintele american Donald Trump a anuntat ca va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China in valoare de 300 de miliarde de dolari.

Revenirea aversiunii fata de risc a dus la majorarea cererii pentru active considerate sigure precum aurul, yenul japonez si francul elvetian.

"Aurul este mai atractiv atunci cand piata bursiera se prabuseste. In prezent, metalul galben si-a redobandit o parte din atractivitatea sa de valoare de refugiu", aprecia recent Brian Lan, director la dealerul GoldSilver Central din Singapore.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#pret aur, #pret aur 13 august 2019 , #Pret aur