Fundatia LEADERS crede ca leadershipul personal si performanta pe termen lung incep cu autocunoasterea. Iar daca ti-ai tot pus intrebarea "cine sunt eu?" sau "ce trebuie sa fac?" de nenumarate ori in ultimul timp, dar inca nu ai gasit un raspuns pe masura asteptarilor tale, probabil, ei te pot ajuta.
Stim ca esti parte a unei generatii, dar mai stim ca esti unic. Au gandit LEADERS Explore, ca programul de leadership care sa iti raspunda la intrebarea "cine sunt eu?".
Cu o experienta de invatare de 20 de ani alaturi de cei 30 mii de absolventi, ti-au pregatit doua luni de autocunoastere, autodepasire, testare a limitelor si accesul la o comunitate unita, din care vei face si tu parte.
Ce vei trai mai exact?
36 de ore de training, in care vei descoperi importanta valorilor personale, stilurile de comunicare conform DISC, roluri in echipa si vei avea ocazia sa lucrezi cu alti 70 de tineri cu care impartasesti aceleasi aspiratii.10 proiecte in comunitate gandite si implementate de voi cu sprijinul unui mentor.Explorare individuala prin intermediul testelor psihometrice, temelor si challenge-urilor date de traineri specializati.O Biblioteca Vie, in care vei avea oportunitatea sa discuti cu profesionisti din diverse domenii despre brandingul personal si cum poti sa-ti construiesti/ mentii imaginea in functie de domeniu.Vei avea ocazia sa cunosti povestile de viata a 4 lideri care iti vor impartasi din experienta lor personala si profesionala.
Recunoasterea... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 17:00
Daca detii un business sau conduci unul, cu siguranta te-ai vazut in postura de a necesita diverse obiecte personalizate prin care sa te faci cunoscut in cadrul evenimentelor de business sau a targurilor.
Canile, mapele, agendele si pixurile personalizate nu mai sunt demult eficiente din punct de vedere al marketingului, costa mult si, de cele mai multe ori, ajung sa stea intr-un dulap, fara ca cineva sa le foloseasca.
Mixul de marketing presupune gasirea unor metode mult mai eficiente de a te promova si a-ti crea un brand puternic, atat in online, cat si in offline, iar cele mai atragatoare au devenit gadgeturile care pot fi utilizate in viata de zi cu zi.
In aceasta categorie face parte si PopSockets, unul dintre cele mai apreciate suporturi pentru telefoane si tableta, care imbina functionalitatea cu designul ergonomic, toate la un pret accesibil.
PopSockets si brandul de companie
PopSockets este un dispozitiv modern care se aplica pe telefoane si tableta, cu ajutorul unui lipici "pop tech", care se poate lipi si dezlipi de pana la 100 de ori, fara a-si pierde aderenta.
Important este sa cumperi originalul, astfel incat tu, angajatii, partenerii de business si clientii sa va bucurati de un accesoriu de telefoane sigur (care nu se dezlipeste, nu lasa urme si scade riscul spargerii ecranului).
PopSockets, achizitionat doar prin intermediul Christina Diamonds SRL, este ocazia unica de a-ti afisa si promova sigla sau brandul pe care il detii in mod... mai mult
Luni, 04 Septembrie 2017, ora 11:36
Dupa principiul conform caruia chiar si tacerea vorbeste despre noi, asa si modul in care ne desfasuram corespondenta profesionala are un cuvant de spus in imaginea pe care o proiectam in fata celor din jur.
Fiind o activitate care ne ocupa o parte importanta din timp zilnic, care presupune interactiunea cu mai multe publicuri tinta - colegi, sefi, clienti, parteneri de afaceri etc. - este pacat sa nu luam in considerare contributia pe care aceasta o poate avea in timp asupra brandului nostru personal, pozitiva sau dimpotriva.
Iata cateva aspecte pe care le-am identificat din interactiunea avuta cu mii de manageri si antreprenori, in 15 ani de comunicare de afaceri:
Linistea de dupa
Ati remarcat? In Romania, inca exista persoane care considera, poate, ca inca se poarta sa nu raspunzi la mailurile primite in context profesional.
Daca acum cativa ani dadea bine, presupun, sa arati ca esti ocupat, dand cu greu reply-uri la mesaje sau deloc, intre timp s-a dezvoltat un val de profesionisti care, orice-ar fi, respecta regula celor maxim 48 de ore de raspuns la un mail.
Datorita acestora, in prezent, sindromul de a nu raspunde la mailuri transmite de multe ori, dupa parerea mea, altceva, ce poate influenta negative perceptia pe care o au cei din jur asupra ta.
Imagineaza-ti discutiile ulterioare posibile pe care expeditorul le poate avea cu profesionistii din mediul sau. Suna plauzibila o afirmatie incarcata cu dezamagire, de genul "L-am contactat pe x, am... mai mult
Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 00:00
1Una dintre cele mai rapide cai prin care va puteti bucura de succes profesional maxim este aceea de a va construi si fructifica un brand personal puternic.
Putine femei o fac insa constient, unul dintre motive fiind si faptul ca nu stiu de unde sa porneasca si ce strategii ar fi cele mai potrivite pentru aceasta constructie.
In cele ce urmeaza va propun sa reflectati la trei strategii de branding personal care s-au dovedit castigatoare pentru Marilyn Monroe.
Desi de atunci au trecut ceva ani, mie personal mi se par inca actuale:
Alegeti constient o caracteristica pentru care doriti sa fiti recunoscuta.
Va invit sa identificati un atribut personal pentru care, daca ati fi recunoscuta in domeniul in care actionati, cariera dumneavoastra ar deveni fabuloasa. Puteti alege orice atribut, important este sa fie autentic si sa fie relevant pentru domeniul in care actionati.
Marilyn Monroe declara "Blond hair and breasts, that's how I got started. I couldn't act. All I had was blond hair and a body men liked".
Norma Jean Mortenson a ales sa devina Marilyn Monroe, sex-simbolul absolut care a incins fantezia barbatilor si atras admiratia, sau gelozia, femeilor.
Alegerea atributului de sex-simbol a fost una castigatoare deoarece era autentic pentru ea si foarte relevant pentru domeniul filmului. Daca ar fi fost neatractiva sau ar fi ales acest atribut intr-un domeniu ca educatia copiilor cu siguranta succesul ar fi fost diferit.
Manifestati constant... mai mult
Sambata, 08 Martie 2014, ora 00:00
"De ce sa imi fac blog?", "La ce ma ajuta sa scriu pe el?", "Despre ce ar trebui sa scriu?", "Cat de des ar trebui sa scriu?", "Ce domeniu sa aleg?", "Sa fie .ro sau nu?" sunt cateva din intrebarile pe care le aud des la trainingurile de marketing personal pe care le tin.
De ce sa imi fac blog?
Pentru ca traim intr-o lume in care cea mai mare parte a cautarilor, fie ele de oameni (headhunting), produse, servicii, destinatii sau pur si simplu de informatii, se intampla pe net.
Asta inseamna ca daca nu esti pe net, pentru un numar foarte mare de oameni (mai mare decat iti permti) nu existi. Daca nu esti pe net, in Romania pierzi aproximativ 7 milioane de potentiali clienti.
Blogul este noua carte de vizita. Si din fericire, este unul din cele mai versatile si ieftine mijloace de marketing personal.
La ce ma ajuta sa scriu pe el?
In primul rand te ajuta prin faptul ca ii ajuta pe ceilalti sa afle cum esti si ce stii sa faci iar asta duce la incredere.
De ce e asta important? Pentru ca ne dorim sa lucram si sa intram in relatii cu oameni despre care stim si in care avem incredere.
Un blog bine si congruent scris poate sa vorbeasca pentru tine si sa convinga cititorii ca stii ce spui si ca esti bun la ce faci.
Despre ce ar trebui sa scriu?
Despre tine si despre ce te pasioneaza. Mai exact, despre partea din tine pe care vrei sa o cunosca si altii si despre lucrurile care iti plac.
De cele mai multe ori, lucrurile care ne plac sunt cele pe... mai mult
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 00:00
In ultimul articol am vorbit despre importanta prezentei on-line si explicam cum, in timp, probabil ca internetul va fi principala piata de desfacere pentru cerere si oferta, nevoi si solutii, anagajatori si viitori angajati.
Va recomandam in acel articol sa va construiti prezenta on-line si va propuneam 3 lucruri simple:
Cumparati-va un domeniu
Instalati un blog si incepeti sa scrieti pe el
Faceti-va cont pe toate retelele sociale importante
In articolul de astazi o sa vorbim despre: cum comunicam online in contextul brandingului personal.
Esti ceea ce comunici
Daca ar fi sa retineti un lucru si numai unul din acest articol, va rog sa retineti urmatorul adevar: simplu si puternic... suntem ceea ce comunicam despre noi. Cum adica? Exact asa: suntem totalitatea perceptiilor pe care publicul nostru tinta le are despre noi. Iar perceptiile acestea se formeaza prin interactiunea cu noi si prin expunerea la comunicarea cu / sau despre noi.
Companiile investesc sute de mii, milioane sau zeci de milioane de euro in comunicarea brandurilor lor. Oamenii, din pacate, nu investesc aproape nimic. De ce?
Pentru ca unii dintre noi avem senzatia ca e suficient sa fim foarte buni la ceva, sa facem o munca valoroasa si de calitate. Credem ca daca facem asta, o sa avem clienti si o sa fim pe harta lumii.
Daca ganditi asa, va pun urmatoarea intrebare: credeti ca Coca-Cola, cel mai vechi si valoros brand din lume a supravietui mai bine de un veac pentru ca are un... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
Oare chiar am nevoie sa ma comunic pe internet?
Da! Ai! Foarte tare chiar. Iata un argument pe cat de simplu, pe atat de adevarat: In viitor (nu mai mult de 5-6 ani) cine nu o sa aiba o prezenta on-line bine construita, o sa inceteze incet (dar sigur) sa existe.
Pe pamant? Nu. Dar unde? In mintea clientilor, partenerilor sau potentialilor angajatori. Adica acolo unde conteaza cel mai tare in business.
Cum asa?
Putina istorie:
Radioului i-au trebuie 38 de ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.
Televiziunii i-au trebuit 13 ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.
Internetului i-au trebuit doar 4.
Iar Facebook a adaugat 100.000.000 de utilizatori in mai putin de 9 luni.
Asadar, on-line-ul este canalul de comunicare cu cea mai rapida expansiune din istoria omenirii. Creste mai repede si mai puternic decat orice alt mediu de pana acum.
In Romania exista in jur de 8.000.000 de utilizatori de internet. 8.000.000 de utilizatori de internet dintr-o populatie de (aproximativ) 20.000.000. Adica, peste 1 din 3 romani sunt utilizatori de internet.
Ce inseamna asta pentru tine? Inseamna ca daca nu comunici on-line cine esti si ce faci, pierzi automat 8.000.000 de clienti. Pierzi 1 / 3 din toti oamenii pe care ii vezi pe strada.
Ok. M-am convins. De unde incep?
Cumpara-ti un domeniu
Cumpara un domeniu fie .ro , fie .com sau .net.
Daca publicul tau tinta e cu precadere roman si tu iti desfasori activitatea cu precadere in Romania, atunci... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
In ultimul articol am vorbit putin despre ce este un brand personal si la ce foloseste. Acum, va invit la un articol despre setarea asteptarilor. Adica: ce o sa ni se intample si ce nu o sa ni se intample intr-un proces de branding personal.
Si vom incepe cu...
Ce nu o sa se intample intr-un proces de branding personal
Nu o sa inveti sa "te vinzi"
Brandingul personal nu este despre a construi o imagine atat de buna incat oricine sa zica "vreau sa cumpar". Este mult mai degraba despre a construi o imagine clara si coerenta bazata pe abilitati si pe valoare intrinseca.
Este despre a te formula pe tine insuti intr-un fel care sa explice clar oamenilor cine esti, la ce esti bun si la ce se pot astepta daca te cumpara. Este despre cumparare pe baza de incredere si nu despre vanzare agresiva.
Nu o sa ai mai multi clienti peste noapte
Increderea se construieste in timp. Un potential client, cand incepe sa se gandeasca sa lucreze cu tine sau cu compania ta, va cauta sa afle cat mai multe inainte sa ia o decizie.
Asta e momentul in care un brand personal construit pe baza de autenticitate poate face minuni. De ce? Pentru ca tot ce-a gasit potentialul client despre tine pe internet, sau in presa se va potrivi perfect cu ce va intalni in persoana. Si congruenta genereaza incredere.
Cu toate astea, congruenta vine in timp asa ca ofera acestui proces rabdarea pe care o cere. O sa merite.
Nu o sa devi celebru sau persoana publica
Cel putin, nu in mod... mai mult
Sambata, 10 Martie 2012, ora 00:00
Inainte de a citi randurile de mai jos, am o veste buna si una proasta: cea proasta este ca, fie ca vreti, fie ca nu, aveti un brand personal. Cea buna este ca daca el devine o preocupare constienta, pe care o cultivati si in care investiti energie, poate sa va aduca incredere, bani si reputatie.
Acestea fiind spuse...
Ce este un brand
Inainte de a vorbi despre branduri personale, hai sa vorbim putin despre branduri in general. Pana la urma, ce este un brand?
Iata doua definitii simple si interesante. Una mai tehnica (data de un om de strategie) si una mai plastica (data de un director de creatie):
"Un brand reprezinta totalitatea perceptiilor pe care un public le are despre un subiect" si "A brand is the most valuable piece of real estate in the world: a corner of someone's mind".
Ok. Si atunci ce este un brand personal
Un brand personal reprezinta totalitatea perceptiilor pe care un public le are despre cineva.
Incercati sa va ganditi la un brand personal ca la o constructie din caramizi: fiecare noua interactiune (fie ea live sau virtuala) cu persoana respectiva contribuie cu niste caramizi (perceptii) la constructia finala (brandul personal).
In final, poate sa iasa un castel interesant in care toata lumea sa-ti doreasca sa intre si pentru care sa fie dispusa sa plateasca sau, poate sa iasa o baraca darapanata in care oamenii nu ar intra nici daca sunt platiti.
La ce foloseste un brand personal si de ce ne-am dori unul
In ultimii ani... mai mult
Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00