Peste 6.000 de oportunitati de cariera si 130 de companii la Angajatori de TOP

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:13
3836 citiri
Peste 6.000 de oportunitati de cariera si 130 de companii la Angajatori de TOP

Saptamana aceasta, vineri si sambata, pe 23-24 martie la Sala Palatului, are loc Angajatori de TOP, cel mai mare eveniment de cariera. Editia cu numarul 24 va reuni 130 de companii si peste 6.000 de oportunitati de cariera.

Cei care sunt in cautarea unui job se pot inscrie gratuit si pot participa la eveniment in baza CV-ului tip BarCode pe care il pot descarca din contul lor de pe www.hipo.ro.

Accesul la eveniment este gratuit si va fi permis vineri, 23 martie, in intervalul 10:00-18:00 si sambata, 24 martie, in intervalul 10:00-17:00, la Sala Palatului.

Vineri si sambata, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vor fi deschise peste 6.000 de oportunitati de cariera.

10% dintre joburi sunt deschise candidatilor cu peste 3 ani experienta, 18% persoanelor cu 1-3 ani experienta, 66% sunt joburi pentru candidatii entry-level, iar 6% sunt pozitii in cadrul programelor de internship.

Companiile prezente la Angajatori de TOP au deschise si pozitii de middle management, 58% dintre angajatori au astfel de oportunitati de cariera.

Pentru aceste pozitii, companiile vor recruta candidati care detin abilitati de coordonare a unei echipe: Team Leader, Project Manager, Area Sales Manager, Retail Manager, Business Development Manager, Division Manager sunt cateva dintre joburile pe care le vor avea deschise.

Indiferent de nivelul de experienta sau domeniul de activitate, in cadrul evenimentului candidatii au posibilitatea sa aplice la o diversitate de oportunitati, in domenii precum: Contabilitate - Finante, Customer-Support, Inginerie, IT Software, Consultanta, Resurse Umane, Telecom, Vanzari, Controlul calitatii, Marketing etc.

In privinta diversitatii programului de lucru, majoritatea companiilor au pozitii full time (92%), insa sunt companii care au deschise joburi care presupun un program de lucru flexibil: 39% sunt joburi part-time, 39% sunt joburi pe o perioada determinata si 26% work from home.

Oferta companiilor este variata si din punct de vedere geografic. Pe langa pozitiile deschise in Bucuresti, companiile prezente la Angajatori de TOP au planuri de relocare in orase precum: Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Brasov, Craiova, Ploiesti.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atat pe recrutarea de profesionisti, dar si de tineri absolventi si persoane entry-level.

In privinta acoperirii pozitiilor deschise, dezechilibrul actual dintre numarul scazut de candidati cu un anumit profil si numarul mare de oportunitati de cariera determina dificultati in recrutare.

Pentru 29% dintre companiile prezente la Angajatori de TOP, pozitiile pentru care intampina dificultati in procesul de recrutare sunt cele adresate candidatilor senior, 29% dintre acestea au spus ca intampina dificultati pentru pozitille middle-level, iar 41% au afirmat ca pozitiile entry-level sunt cele care le ridica dificultati.

Editia aceasta cei care sunt in cautarea unui job au cateva motive intemeiate sa participe la eveniment:

  • Dimensiunea evenimentului: numarul si diversitatea companiilor prezente. 130 de companii cu planuri de recrutare in domenii de activitate diverse de la IT & Telecom, Servicii si BPO, Finante-Banci, FMCG, Retail, Inginerie & Automotive, Logistica, Audit & Taxe, Marketing vor fi prezente la Angajatori de TOP Bucuresti.
  • Peste 6.000 de joburi pentru toate nivelurile de experienta;
  • Sesiuni de dezvoltare profesionala si personala: peste 35 de workshopuri si conferinte. In functie de aria de interes, cei care vor participa la eveniment pot alege dintr-o multitudine de tematici, sustinute de traineri din companii, manageri de departamente sau chiar CEO. Cateva dintre subiectele abordate sunt: Unbottle your potential: How to build a career in FMCG, Hard & soft skills that will get you hired, Machine learning & Artificial Intelligence Conference, Internet of Things & Automotive, Let's talk career! Behind the hiring process, Be more than a candidate, create your personal brand!, Learn IT! Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar programul si detalii despre sesiuni pot fi gasite aici;
  • Sesiuni gratuite de consiliere in cariera. La standul CV Experts vor fi prezenti 4 specialisti cu vasta experienta in recrutare, care vor oferi candidatilor recomandari cu privire la modalitatea de redactare a CV-ului si sfaturi despre cum sa treaca cu succes de procesul de recrutare;
  • Zona special amenajata unde vizitatorii isi pot face gratuit o poza profesionala pentru CV sau LinkedIn. Poza inserata in CV sau pe profilul de LinkedIn poate fi acel detaliu care face diferenta. Specialistii in recrutare recomanda evitarea pozelor tip buletin, pozele din concedii sau din alte contexte sociale. Pot fi situatii in care alegerea nepotrivita a pozei ii determina pe recrutori sa nu mai citeasca informatiile despre experienta si despre studiile candidatului. Pentru a evita astfel de situatii, in cadrul Angajatori de TOP, candidatii au posibilitatea sa isi faca o poza profesionala la etajul 2, in cadrul unui studio photo special amenajat.

O parte dintre angajatorii care pot fi intalniti vineri si sambata la Sala Palatului sunt: Accenture, Adecco, Allianz Technology, AMAZON, AMOMA.com, Auchan, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Avira, Baneasa Shopping City, BCR, BearingPoint Romania, Bitdefender, Blue Projects, British American Tobacco, Carrefour Romania, Comdata Group Romania, Competence Call Center, Computer Generated Solutions Romania, Concentrix, DB Global Technology, DB Schenker SSC, DXC Technology, ENGIE, Ericsson, Euromaster, EY Romania, Federal Mogul, FEV ECE Automotive, FINASTRA, G2-Travel, Genpact, Grup Renault Romania, Harman, Henkel, Hewlett Packard Enterprise - HPE (Romania), HP Inc, Huawei, IKEA, Ipsos, JTI Romania, Kaufland Romania, Kellogg's, Leroy Merlin, Lidl Romania, McDonald's in Romania, Michelin Romania, Microsoft, Nestle, Nobel, Noriel, Oracle, P&G Romania, Peek & Cloppenburg, PepsiCo, Philip Morris Romania, Photo Hotel, Playtika, Pro Credit, Raiffeisen Bank, Randstad Romania, Romfracht, Schneider Electric, Secure Works, SNC Lavalin, Societe Generale European Business Services, Stefanini, Stericycle Romania, TBI Bank, Team Extension, Teleperformance, TELUS International Europe, Total Global Services Bucharest, TTTech Development Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, Veeam Software, WALTER GROUP Austria, Winarrow, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, WNS Global Services Romania.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie romaneasca de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding.

In cei 11 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum:

  • www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, care are loc de doua ori pe an, in Bucuresti si Timisoara;
  • DevTalks, eveniment care reuneste 1.000 de profesionisti IT pasionati de web, online, Cloud computing si Big Data;
  • Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 300 de tineri romani;
  • Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

#Angajatori de Top 2018, #targ joburi , #Targ joburi