United Nations World Tourism Organization (UNWTO) a realizat cel mai recent raport al sau legat de tarile in care turismul creste foarte repede in aceasta perioada. Iar multe dintre tarile clasate in top 10 sunt adevarate surprize.
Desi in ultimii doi ani au fost atentate in Tunisia si Egipt, iata-le in acest clasament, alaturi de tari care abia incep sa fie descoperite, asa cum sunt Mongolia sau Nicaragua, arata The Telegraph. Iata topul United Nations World Tourism Organization (UNWTO):
1. Palestina
Anul acesta, artistul Bansky a deschis un boutique hotel in West Bank, Palestina, iar acesta a devenit instantaneu un magnet pentru turisti. Conform raportului, turismul a crescut in Palestina cu 57,8% anul acesta. Se preconizeaza ca, pana la sfarsitul anului, vor mai veni in Palestina circa 630.000 de turisti.
2. Egipt
Ocolit din cauza instabilitatii politice, dar si a faptului ca aici a fost doborat de teroristi un avion rusesc de pasageri, in 2015, Egiptul isi revine subit si va avea parte de 8 milioane de turisti pana la sfarsitul anului.
Citeste si despre destinatiile ieftine ale Europei.
3. Insulele Mariane de Nord
Insulele Mariane de Nord, despre care cei mai multi nici nu stiu unde se afla, atrag din ce in ce mai multi turisti. Aici s-a inregistrat o crestere cu peste 37% a numarului de turisti, oameni veniti sa nu se calce pe picioare cu alti calatori. Insulele Mariane de Nord sunt un teritoriu neincorporat al Statelor Unite, aflat in... mai mult
Sambata, 12 August 2017, ora 20:14
Romania se afla pe locul al 19-lea intr-un top al tarilor in care populatia zambeste cel mai mult in pozele publicate pe retelele de socializare.
Ineditul clasament a fost realizat de ghidul digital de turism Jetpac, care a luat in calcul 150 de milioane de fotografii "selfie" postate pe Instragram, din peste 6.000 de orase din toata lumea.
"Celelate metode (de masurare a fericirii - n.red.) aveau la baza metode indirecte, precum studii de piata sau determinarea numaruli de cuvinte optimiste folosite de oameni", a spus Julian Green, fondatorul Jetpac, care a adaugat ca topul realizat de firma sa poate deveni un criteriu pentru alegerea unei destinatii de vacanta, scrie Huffington Post.
Fiecare fotografie analizata a primit un "scor al zambetului" (intre 0 si 100 de puncte). Astfel, a fost stabilit un indicator al fericirii pentru tarile din care proveneau persoanele care apareau in ...citeste mai departe despre "Topul celor mai fericite tari, dupa zambetele din "selfie-uri" - pe ce loc sa afla Romania" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 23 Martie 2014, ora 09:57
Happy Tour si Eximtur raman cele mai mari agentii de turism din Romania dupa cifra de afaceri, urmate de Christian Tour, al carui actionar, Cristian Pandel, devine, la 37 de ani, romanul care detine cel mai mare grup de agentii de turism, cu afaceri cumulate de 180 milioane lei.
Christian Tour intra in primele trei agentii de turism dupa ce a inregistrat la Ministerul Finantelor cifra de afaceri de 155,8 milioane de euro, obtinuta anul trecut. In ultimii ani, firma Christian '76 Tour, care detine turoperatorul, inregistra la Ministerul Finantelor comisionul obtinut, si nu cifra de afaceri.
"Anul trecut am avut o crestere a afacerilor de 30%, bazata pe majorarea numarului de zboruri charter cu 30% si pe deschiderea a zece sedii noi la nivel national. Cele mai vandute destinatii pentru noi sunt Grecia, Turcia, Spania si Bulgaria", a declarat Cristian Pandel.
Proprietarul Christian Tour devine totodata, la 37 de ani, romanul care detine cel mai mare grup de agentii de turism din Romania, cu afaceri cumulate de peste 181 de milioane de lei. Pandel a cumparat anul trecut agentia Europa Travel, care a avut in 2012 vanzari de peste 24,6 milioane de lei.
Happy Tour, liderul din ultimii 10 ani
Cea mai mare agentie de turism la nivel national ramane, ca in fiecare an din ultimul deceniu, Happy Tour, infiintata de Nicolae Demetriade si achizitionata in anul 2007 de fondul spaniol de investitii GED. Agentia a incheiat anul trecut cu afaceri de 182 milioane de lei, in... mai mult
Duminica, 16 Iunie 2013, ora 13:56
Croatia vrea sa investeaza circa 7 miliarde de euro in industria turismului, pana in 2020, si sa intre in randul celor mai atractive 20 de tari din lume pentru dezvoltarea acestui sector, a anuntat miercuri guvernul de la Zagreb, relateaza AFP.
"Statul croat trebuie sa devina o destinatie internationala competitiva, recunoscuta la nivel global si atractiva pentru investitori", a declarat ministrul Turismului, Veljko Ostojic, la prezentarea strategiei de dezvoltare turistica adoptata de guvern.
El a aratat ca obiectivul principal al strategiei este ca Croatia sa intre pana in 2020 in grupul celor mai atractive 20 de tari pentru dezvoltare turistica.
In 2011, Croatia se afla pe locul 34 intr-un clasament de 139 de tari in privinta atractivitatii turistice, condus de Elvetia, Germania si Franta, potrivit Forumului Economic Mondial.
Pentru realizarea acestui obiectiv guvernul croat a prevazut investitii de 7 miliarde de euro, din care o treime pentru constructia de hoteluri si statiuni balneare, respectiv a 20.000 de camere de cazare, si pentru modernizarea capacitatilor existente pentru campinguri si porturi de agrement, a precizat Ostojic.
Guvernul intentioneaza ca astfel ca dubleze in sapte ani veniturile din turism, la circa 14 miliarde de euro, si sa majoreze cu aproximativ 40% numarul innoptarilor, in prezent de 70 de milioane pe an.
Industria turistica reprezinta motorul economiei croate, reprezentand circa 19% din PIB.
Autoritatile locale estimeaza... mai mult
Joi, 07 Februarie 2013, ora 08:52
Romania ocupa locul 15 intr-un top mondial privind puterea intangibila, un indicator care masoara abilitatea unui stat de a influenta actiunile celorlalte prin valori precum cultura, personalitati, institutii si politici, potrivit unui studiu realizat de compania de audit si consultanta Ernst&Young.
Romania este, totodata, una dintre cele noua state din clasament care inregistreaza un trend ascendent de la inceputul recesiunii economice pana in prezent, conform studiului Soft Power Index, lansat marti de Ernst & Young.
"Ce poate face Romania pentru a dezvolta aceasta sursa de influenta la masa negocierilor internationale? Investitiile in cinematografie, energii regenerabile sau in lotul olimpic sunt doar cateva avantaje pe care le putem cultiva in acest sens. Dar, pentru a avea cu adevarat un cuvant de spus, trebuie sa inregistram progrese pe toate palierele puterii intangibile, de la cresterea companiilor locale, la consolidarea institutiilor care garanteaza implementarea legilor si libertatile civile, sau la investitiile in educatie si turism", sustine compania, intr-un comunicat.
Bogdan Ion, country managing partner la Ernst & Young Romania, a declarat ca brandul de tara "se aseaza pe niste piloni consolidati de puterea intangibila" exercitata de Romania la nivel regional si international.
"Faptul ca Brancusi este unul dintre cei mai scumpi si bine vanduti artisti din lume, ca exportam cu succes filme romanesti si o intreaga serie de personalitati si valori... mai mult
Marti, 29 Mai 2012, ora 14:46
Canada se afla pe primul loc in topul tarilor cu cele mai bune conditii pentru mediul de afaceri, intocmit de Forbes. Statul canadian este urmat de Noua Zeelanda, Hong Kong, Irlanda si Danemarca. 1. Canada
Canada, numarul 1 in ceea ce priveste mediul de afaceri, are o economie de 1.6 trilioane de dolari si care a inregistrat o crestere cu 3,1%, anul trecut. Royal Bank of Canada estimeaza ca va creste cu alte 2,4 procente, anul acesta, noteaza Forbes.
Banci precum Royal Bank of Canada, Bank of Nova Scotia si Bank of Montreal nu au avut nevoie sa solicite un plan de salvare, ci, dimpotriva, au fost profitabile, pe timpul crizelor financiare.
Bancile canadiene au scapat de „furtuna” si au reusit sa se numere printre cele mai puternice, din lume, multumita practicilor de creditare pe care le-au adoptat, puncteaza Forbes.
2. Noua Zeelanda
In ultimii 20 de ani, guvernul a transformat economia Noii Zeelande, dintr-una agrara, dependenta de accesul pe piata britanica, intr-una mult mai industrializata, care poate concura, la nivel global.
Aceasta crestere dinamica a sporit veniturile reale, dar a extins capacitatile tehnologice ale sectorului industrial. Guvernul intentioneaza sa creasca productivitatea si sa dezvolte infrastructura, in timp ce diminuaza cheltuielile guvernamentale.
3. Hong Kong
Honk Kong are o economie de piata libera, dar, in acelasi timp, dependenta de comertul international si de finante – valoarea comertului cu bunuri si servicii,... mai mult
Marti, 04 Octombrie 2011, ora 16:20