Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii vor circuite si vacante exotice, in 2015

Romanii vor circuite si vacante exotice, in 2015


Cerinta romanilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 15% in 2015 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Turistii romani aleg acest gen de vacante in detrimentul sejururilor, avand astfel intreaga vacanta planificata.

In topul circuitelor cumparate se afla in primul rand tari din Europa, insa cerinta este in crestere pentru America de Sud, Africa si Asi, conform statisticilor interne Paralela 45.

"In 2014, romanii au cumparat circuite in valoare de peste 6 milioane de euro, insumand o pondere de circa 15% din cifra de afaceri Paralela 45. Nivelul de informare al turistilor romani cu privire la optiunile pe care le au pentru vacante este din ce in ce mai crescut, iar romanii care aleg circuitele sunt persoane cu o educatie peste medie.

Pe langa circuitele deja consacrate din Europa, am observat o crestere a vanzarilor de circuite care nu credeam ca se vor vinde acum cinci-sase ani. Includ aici vacantele inedite, exotice, precum Mongolia, Ghana-Togo-Benin si Kenya", declara Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.

Un top al circuitelor preferate de turistii romani claseaza pe pozitii fruntase vacantele in Italia de Nord, Franta si Portugalia. Alte circuite alese de romani sunt cele din Istanbul, Spania, Rusia, dar si Elvetia.

Varietatea circuitelor preferate de turistii romani arata un interes in crestere a circuitelor tematice sau cu specific cultural.

Vara anului 2015 a adus o crestere a cerintei pentru destinatii precum Toscana, Tarile Baltice, cat si pentru circuite exotice. Unele dintre destinatiile exotice cautate de romani in vara acestui an se gasesc in exclusivitate in portofoliul Paralela 45, precum Uzbekistan si Togo - Benin.

Conform studiului realizat de catre agentie, principalele motive pentru care turistii romani aleg circuitele sunt confortul pe care il ofera, componenta sociala si eficienta punctarii atractiilor importante din fiecare zona.

In cazul circuitelor, agentia de turism isi asuma rolul de organizator, facilitand accesul turistilor la elementele culturale specifice destinatiei vizitate si oferind in acelasi timp o experienta sociala, de grup.

Vara anului 2015 debuteaza cu circuite in Italia de Nord si Portugalia, urmate de Istanbul, Franta si Mongolia in luna iulie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1515 ori