Compania Tarom organizeaza miercuri, 30 decembrie, doua curse, Bucuresti-Londra si retur, pentru repatrierea catorva sute de cetateni britanici si romani.
Zborurile vor fi operate in conditii speciale.
Biletele la zboburile speciale au fost puse in vanzare pe site-ul companiei Tarom si au preturi cuprinse intre 208 si 233 de euro, scrie Europa FM.
Compania nationala anunta ca la bord pot urca la Bucuresti doar cetatenii britanici sau cetatenii cu rezidenta in Marea Britanie, iar la Londra, catre Bucuresti, sunt acceptati doar cetatenii romani sau cetatenii cu rezidenta in Romania.
Pasagerii care calatoresc in Marea Britanie au obligatia de a completa un formular si vor anunta adresa la care se vor autoizola.
Citeste si:
Enigmele Revolutiei din 1989: Cum a fost doborat avionul care pleca de la Bucuresti cu filmarile ziaristilor straini
Planurile noului ministru al Transporturilor, Catalin Drula, pentru compania Tarom: flota noua si restructurari ...citeste mai departe despre "Tarom organizeaza curse speciale catre si dinspre Londra pentru repatrierea cetatenilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 16:38
Compania TAROM va fi salvata, deoarece detine o flota de avioane capabila sa-i asigure un flux financiar, dar are nevoie de o restructurare, a declarat, luni seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
"Compania TAROM va fi salvata. Compania TAROM, in acest moment, are o flota de avioane capabila sa-i asigure un flux financiar astfel incat compania sa fie salvata. Dar, fara o restructurare, si nu vorbesc doar de o restructurare de personal, vorbesc de alte costuri ce trebuie eliminate, combustibili, agentii, interne, internationale...sunt multe masuri pe care noi le vom lua conform unui plan de restructurare aprobat azi in Consiliul de Administratie", a declarat Bode, la Realitatea Plus.
Acesta a reamintit ca in februarie TAROM a primit 37 milioane de euro ajutor de salvare, care se va transforma in ajutor de restructurare, in momentul in care va fi transmis planul de restructurare Comisiei Europene.
"Am notificat Comisia. Cu aprobarea Comisiei, am solicitat garantii de stat, oferite de Ministerul Finantelor Publice, pentru 65 de milioane de euro. Sunt pierderile pe care noi am evaluat ca le vom acumula pe aceasta perioada generata de pandemie. In aceasta perioada zborurile s-au redus cu peste 90-95%. Nu este vina TAROM si a niciunei companii aeriene ca au fost obligate sa tina avioanele la sol", a explicat ministrul.
El si-a exprimat increderea in noul management al companiei ca va implementa planul de restructurare si va obtine finantarea pana la sfarsitul... mai mult
Luni, 03 August 2020, ora 23:34
Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, ca Tarom "are clar nevoie de restructurare", precizand ca acesta companie inca face datorii si indiferent ca ramane de stat sau va fi privatizata trebuie imbunatatit managementul, decizia unei eventuale privatizari urmand sa apartina viitorului Executiv.
"Si ministrul urmareste direct ce se intampla acolo, pe de-o parte pentru a ne asigura ca verificarile se fac la sange si ca atunci cand exista dubii se iau decizii de intarziere sau de suspendare a curselor decat sa ne asumam probleme, sunt probleme la intretinere din cate am inteles.
Per global, Tarom clar are nevoie de restructurare. A fost nevoie acolo de schimbarea managementului, de un nou proiect de restructurare", a afirmat premierul Dacian Ciolos, intrebat fiind la Realitatea TV cum vede situatia de la compania Tarom.
Prim-ministrul a spus ca o eventuala decizie de privatizare a Tarom apartine Guvernului care va fi veni dupa alegerile parlamentare.
"Tarom are nevoie, ...citeste mai departe despre "Ciolos anunta restructurari la Tarom: E nevoie de schimbarea managementului" pe Ziare.com mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 23:07
Dan Pascariu va fi revocat din pozitia de presedinte CA al Tarom, iar mandatul de CEO a belgianului Christian Heinzmann va reveni la durata de patru ani, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situatiei.
"Decizia privind revocarea va fi luata intr-o AGA programata marti", au afirmat sursele.
Tot marti, Nicolae Demetriade a anuntat ca a demisionat din functiile de administrator si director executiv al Tarom.
"Daca dumneavoastra aveti informatii ca si domnul Pascariu si-a transmis demisia, atunci sigur ca voi lua act si de demisia domnului Pascariu", a afirmat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, raspunzand unor intrebari ale presei privind inlocuirile celor doi din Consiliul de Administratie al Tarom.
Intrebat care sunt nemultumirile ministerului privind activitatea celor doi, Manescu a raspuns ca pe ea o intereseaza cel mai mult ca Tarom sa ramana un brand pentru Romania.
Compania Nationala de Transport Aerian trebuie sa fie, asa cum a fost in trecut foarte importanta, foarte bine conectata la nivel international, a sustinut Manescu.
"Daca pana in momentul acesta acest lucru nu s-a intamplat din motivele pe care dumneavoastra le cunoasteti foarte bine - conflictul intre CA si domnul Heinzmann - eu sper ca o schimbare sa fie benefica Tarom. Eu nu vreau schimbari care sa favorizeze persoane, eu vreau schimbari care sa favorizeze compania", a spus Manescu.
Manescu: Situatia de la Tarom e impotriva firii. Cineva trebuie sa faca un compromis... mai mult
Marti, 22 Octombrie 2013, ora 13:28
Tarom nu este foarte atractiva in prezent pentru investitori din perspectiva achizitiei de actiuni, din cauza pierderilor, a declarat joi Christian Edouard Heinzmann, directorul general al companiei de transport aerian.
"Pentru moment, scuze pentru cuvant, nu suntem foarte sexy. Compania nu este atractiva din cauza pierderilor. Noi trebuie sa facem compania putin mai sexy pentru ca lumea sa ne placa mai mult", a afirmat Heinzmann, raspunzand unei intrebari.
El a precizat ca au avut loc cateva intalniri cu reprezentantii casei de brokeraj Swiss Capital, mandatati sa gaseasca investitori interesati pentru preluarea a 20% din capitalul Tarom, dar nu are alte informatii.
Heinzmann, cetatean belgian cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, si-a inceput mandatul la Tarom in noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani, avand functia de chief executive officer and accountable manager.
El a afirmat joi, la prima intalnire cu reprezentantii mass-media dupa preluarea mandatului, ca lucreaza "sapte zile pe saptamana", scopul fiind supravietuirea Tarom.
"Este atat de multa birocratie in aceasta companie! Trebuie sa semnam mii de documente si avem aceasta problema cu necunoasterea limbii", a spus Heinzmann, adaugand insa ca munca este placuta, in ciuda volumului ridicat.
Flota Tarom s-ar putea reduce
Directorul a declarat ca operatorul aerian vrea sa-si standardizeze flota de avioane, care ar trebui sa scada in urmatorii doi ani, dupa ce ministrul... mai mult
Vineri, 22 Februarie 2013, ora 08:38
Secretarul general al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA), Ulrich Schulte-Strathaus, sustine ca Tarom trebuie sa ia masuri strategice pentru scaderea costurilor si restructurare inainte de privatizare, intrucat este dificil de gasit un investitor intr-o perioada de criza pentru aviatia europeana, anunta Mediafax."Daca Tarom este privatizata sau nu, nu conteaza foarte mult.
Ceea ce conteaza cu adevarat este ca managementul companiei sa poata lua masuri strategice. In ceea ce priveste privatizarea Tarom, parerea mea este ca pasii spre privatizare conteaza.
Primul pas este scaderea costurilor companiei, apoi restructurarea sa pentru a te asigura ca nivelul costurilor ramane scazut si apoi, ultimul pas, luarea unei masuri strategice in ceea ce priveste privatizarea", a declarat agentiei MEDIAFAX secretarul general al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA - Association of European Airlines).
El a aratat ca industria aviatica din Europa nu a iesit inca din criza economica, situatie ce face dificila identificarea unui cumparator pentru Tarom.
"Pentru cumparatorul strategic, este dificil pentru ca trebuie sa se consolideze mai intai el, si asta ingreuneaza procesul de privatizare. Sunt unii care spun ca acum privatizarea Tarom este prematura", a spus Schulte-Strathaus.
Referitor la pierderile Tarom, care anul trecut au ajuns la aproape 80 milioane de euro, reprezentantul AEA a spus ca toate companiile europene au avut de suferit de pe urma crizei economice si a... mai mult
Marti, 12 Iulie 2011, ora 17:36
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca bugetele companiilor de stat vor fi evaluate in Guvern si a precizat ca acolo unde s-au facut restructurari, nu va fi scazut salariul."Bugetele companiilor de stat vor fi evaluate in Guvern. Acolo unde nu s-au facut restructurari si acolo unde lucrurile mai pot fi facute, se vor face. Companiile care deja au facut restructurari, acolo nu se va scadea salariul", a explicat Boc.
Bugetele companiilor de stat vor fi reevaluate, ca prim pas spre reducerea salariilor, dar unitatile care au efectuat deja restructurari, precum CFR, nu vor fi supuse acestei reevaluari, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei de miercuri a Executivului.
Surse oficiale au declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca Guvernul va stabili un plafon salarial maximal pentru angajatii companiilor de stat si cei ai regiilor autonome, iar din castigul care depaseste acest plafon o cota de peste 70% va fi varsata intr-un fond de solidaritate, Executivul constatand ca salariile nu pot fi reduse cu 25% in aceste unitati.
Plafonul salarial va depasi cu mult salariul mediu pe economie, urmand sa fie stabilit cel mai probabil la peste 5.000 lei.
Procedura va fi reglementata printr-un memorandum care urmeaza sa fie avizat de Guvern.
In memorandumul guvernamental, virarea sumelor va fi prezentata ca avand un caracter "benevol", dar va reprezenta practic o decizie a actionarilor si conducerii acestor companii si regii de stat.
"Adunarile... mai mult
Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 17:45