Compania S.A.S Grup, liderul pietei romanesti a sistemelor de supraveghere si control al flotelor auto prin GPS, a realizat in anul 2013 o cifra de afaceri de cca 8 milioane RON, in crestere cu 16% fata de anul 2012, in timp ce profitul a crescut cu cca 233%, respectiv de la cca 300.000 RON in urma cu doi ani, la aproximativ 1 milion RON anul trecut, dupa cum arata rezultatele financiare preliminare.
"Cresterea cifrei de afaceri in 2013 reflecta indeplinirea obiectivelor noastre de business: am castigat aproape 800 de companii-clienti noi, astfel incat numarul acestora a urcat de la peste 1.000 la finele lui 2012 la peste 1.800 la sfarsitul anului trecut. In ceea ce priveste profitul de anul trecut, acesta se explica atat prin avansul general a businessului, cat si prin cresterea vanzarilor serviciilor noastre cu valoarea adaugata mai mare, respectiv a modulelor software optionale de supraveghere si management al flotelor, in plus fata de licenta standard", a aratat Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.
Marja de profit de 12,5% inregistrata de companie in 2013 este de asemenea foarte buna, avand in vedere ca, in anii precedenti, pe de o parte criza economica, iar pe de alta parte evolutia tehnica de pe piata de profil au determinat scaderea marjelor practicate in domeniu.
"Am investit si investim constant in cercetare si dezvoltare, asa incat produsele si serviciile noastre au castigat in valoare, ceea ce ne-a permis ulterior "sa culegem roadele", putand... mai mult
Joi, 06 Februarie 2014, ora 08:48
La inceputul saptamanii, cand am fost invitat sa contribui la acest titlu "Ce tip de manager esti?", m-am luat putin prea in serios si mi-a fost greu sa concep ca un astfel de subiect poate fi tratat intr-un simplu articol.
Vestea ca e pentru editia de week-end a Business24, ca e rasfoit de cititori relaxati sau care cauta sa se relaxeze, m-a intrigat si mai mult. Adica, sa dezvolt un subiect caruia eu ii acord o greutate atat de mare intr-o maniera atat de relaxata? Intr-un articol?
Doi la mana, cred ca deja multi dintre voi v-ati spus: "Bine, bine, tip de manager... dar functie de ce?". Asa e. Te poti uita si la functiunea pe care o ai (achizitii, productie, IT, financiar-contabil, vanzari, resurse umane, marketing etc.), la nivelul ierarhic pe care il ocupi (front-line, middle, senior, executive), la stilul managerial care te caracterizeaza (directiv, indrumator, incurajator, delegativ).
Poti lua in calcul nivelul tau si al echipei de performanta in raport cu indicatorii deja agreati cu superiorul. E si asta un reper care poate simplifica foarte mult discutia. Ba chiar o poate suprima inainte de a o-ncepe.
Dar nu despre asta vreau sa vorbim astazi. Pentru ca astazi este week-end, adica zile care se preteaza unor activitati diferite fata de cele din timpul saptamanii, va propun o abordare diferita a acestui subiect.
Haideti sa ne uitam la ce tip de manager sunteti: unul de succes sau unul eficace?
Managerul de succes este definit in functie de viteza... mai mult
Sambata, 25 Februarie 2012, ora 00:00
Conflictul intre generatii incepe sa capete noi coordonate pe masura ce pozitiile de conducere sunt preluate de tineri. Relatiile nou create ridica probleme de dominanta si supunere, rezistenta cea mai puternica venind de aceasta data de la cei mai in varsta care rareori reusesc sa accepte situatia si sa renunte la resentimente. Un sondaj recent realizat online de CareerBuilder pe 5000 de americani trecuti de 35 de ani a aratat ca 43% din ei lucreaza deja pentru un sef cu cativa ani mai tanar decat ei.
Iata cateva sfaturi de cooperare oferite de specialistii citati de Forbes pentru a-i sustine pe cei care se afla in situatia de a lucra cu oameni mai tineri decat ei.
Fii tu cel care deschide subiectul stilului de comunicare
Nu rezolvi nimic daca te impotrivesti stilului pe care seful tau mai tanar il adopta.
Trebuie sa te adaptezi si sa nu te astepti ca seful sa renunte la obiceiurile sale in favoarea alor tale.
Poti initia o discutie colegiala in care sa afli care este modalitatea potrivita de a pastra legatura, daca prefera mesageria instant, mail-urile, intalnirile fata in fata sau orice alta modalitate.
Sesizeaza nuantele comunicarii prin mesaje si telefon mobil
Tinerii sunt obisnuiti cu raspunsuri rapide, fie prin mesaje de tip SMS, fie prin telefon.
Tine minte ca un apel pierdut pe ecranul mobilului reprezinta o cerere deschisa pentru un apel inapoi.
Detaseaza-te de obiceiul intalnirilor personale
Tinerii sunt invatati sa lucreze in mediul digital si asa va fi si... mai mult
Joi, 02 Iunie 2011, ora 14:15
Google, Apple, Microsoft, Walt Disney sunt companiile in care oamenii din intreaga lumea viseaza pentru jobul perfect. Acest lucru nu este de neconceput, daca luam in considerare stilul de management existent in aceste companii, beneficiile oferite si domeniul de succes in care se afla ele. Iata cateva din cele mai populare nume incluse in lista de preferinte a oamenilor intervievati in sondajul realizat de US Professional Survey si publicat de Universum.
Google
Gigantul tech are o reputatie foarte buna pentru creativitatea de care a dat dovada, dar si pentru beneficiile oferite, intre care se regasesc salile performante de fitness, piscine, gradinite, biciclete ce pot fi folosite in campus, minibarul, dar si faimoasa optiune de a-ti dedica 20% din timpul de lucru dintr-o saptamana pentru un proiect pe gustul tau.
Apple
Compania este recunoscuta pentru satisfactia crescuta a angajatilor sai. Cifra oamenilor multumiti care lucreaza la Apple este tot atat de surpinzatoare ca si numarul de noi produse lansate in ultimii ani de companie.
Walt Disney
Disney se autoproclama “locul in care visele devin realitate”, iar afirmatia nu este foarte departe de adevar, intrucat compania ofera o gama foarte larga de oportunitati profesionale.
Americanii sunt interesati de joburi la stat, FBI si CIA
Joburile oferite de guvernul american sunt apreciate pentru siguranta locului muncii si pentru pensiile considerabile asigurate, devenind mai tentante pentru... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 11:43
Reputatia lui Warren Buffett incepe sa se clatine, dupa ce miliardarul din Omaha a cazut "in plasa" unui manager de la Berkshire Hathaway, cumparand compania Lubrizol. Oracolul din Omaha a devenit "victima" propriilor politici de management, potrivit Huffington Post.Cu cateva zile in urma, mii de actionari ai Berkshire Hathaway, una din cele mai prestigioase companii din lume, au participat la un congres in Omaha, Nebraska, pentru a se intalni cu venerabilul lor lider, Warren Buffett.
De-a lungul carierei sale lungi si profitabile, Buffett si-a construit o reputatie impresionanta, fiind un model de integritate si virtute pntru ceilalti.
Reuniunea anuala a actionarilor companiei sale a ajuns sa semene cu o ceremonie de beatificare, in care o persoana este beatificata an de an.
Vibratiile de la intrunirea din acest an au fost insa diferite.
Problema a inceput cu 5 luni in urma, cand David Sokol, un locotenent de top in Berkshire Hathaway, l-a convins pe Buffett sa achizitioneze un producator de produse chimice, asa numitul Lubrizol.
Buffett a declarat ulterior ca la inceput nu a fost foarte incantat de idee.
La un moment dat, in conversatia lor, Sokol ar fi mentionat ca detine actiuni la Lubrizol, insa nu a mentionat cat de multe actiuni poseda.
Buffett a cumparat Lubrizol pentru 9 milioane de dolari, iar cei 10 milioane de dolari ai lui Sokol au devenit 13.
Sokol a demisionat in momentul in care totul a iesit la iveala, in acest moment fiind investigat de catre Comisia de... mai mult
Luni, 02 Mai 2011, ora 14:27
Larry Page si-a luat in primire postul de director executiv al Google de aproximativ 2 saptamani. Cu toate acestea, liderul gigantului web nu a tinut inca nici o sedinta cu angajatii sai si nici nu a facut declaratii in presa. In schimb, Page a umblat la "trezoreria" Google si a cheltuit 900 de milioane de dolari pentru a achizitiona portofoliul de brevete Novel, inclusive cele care fac referire la tehnologia de telefonie mobila. Stilul sau de management este relevant pentru oricine isi doreste sa demareze o afacere sau sa faca fata concurentei acerbe. Iata cateva strategii de leadership pe care le poti invata de la CEO-ul Google.Fii atent la cele mai nebunesti idei si acorda-le atentie
"Vorbeste despre viitor", a afirmat Page la Universitatea din Michigan in 2005, cand Google avea 3.500 de angajati, o optime din cati are in prezent.
Page isi indeamna echipa sa creada in idei indraznete "care ar putea schimba lumea cu adevarat".
Ideea Google ca motor de cautare "i s-a aratat in vis", spune Page.
Motto-ul lui Page: "Cand nimeni altcineva nu e la fel de nebun s-o faca, ai mai putina competitie".
Aceasta perspectiva este sustinuta de catre Google cu 36 de miliarde de dolari in numerar si titluri de valoare negociabile si cu un buget de cercetare si dezvoltare in valoare de 3,8 miliarde de dolari in 2010.
Construieste-ti echipa, evita birocratia
Ani de zile, Page s-a implicat in munca fiecarui angajat de la Google.
Trei din cele 6 persoane recent promovate pentru a... mai mult
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 15:51
Ne petrecem foarte mult timp reprosand lucruri si plangandu-ne de comportamentul sefului si multi nu ezita sa exprime sincer toate aceste lucruri chiar si in mediul online, in vazul lumii. Daca actionezi in acest mod subiectiv, fara sa incerci sa dobandesti o imagine de ansamblu a situatiei, risti sa iti inrautatesti singur situatia profesionala. Uneori cea mai buna alegere ramane demisia onorabila, daca toate eforturile de intelegere a stilului de management nu reusesc sa dea roade, sunt de parere expertii citati de BNET.com.Specialistii in HR considera insa ca examinarea atenta a managementului de calitate este singura modalitate prin care putem sa imbunatatim situatia noastra.Exista unele momente in care tuturor ne-ar fi de ajutor sa invatam cum sa cooperam cu un sef dificil, daca nu vrem sa ne transformam blogul personal intr-o "vale a plangerii" in care sa ne descarcam nerviisi sa adresam cuvinte urate sefului insuportabil.In ceea ce priveste cariera ta, nici autocompatimirea, nici atitudinea prin care arati ca meriti ceva mai bun nu au cum sa iti aduca beneficii.Tot ce faci in acest mod este sa ramai fara job sau, mai rau, sa iti lasi o amprenta considerabila pentru viitorul carierei tale.Confruntarile ambitioase cu seful sunt in detrimentul tauIntr-o situatie tensionata, indiferent cat de gresit si intempestiv ar fi reactionat seful, decizia lui de a renunta la serviciile tale poate aparea foarte usor.Poate ca momentul nu reflecta realitatea in sine, insa acum o... mai mult
Vineri, 18 Februarie 2011, ora 17:04