125.000 euro investitie este premiul pentru care vor concura anul acesta peste 200 de startup-uri tech, in cadrul Startup Spotlight - cea mai mare competitie de startup-uri din regiune, organizata in cadrul Conferintei How to Web. Valoarea totala a premiilor este de 1 milion de euro.
Premiera in Romania - Business Angels si fonduri venture capital se unesc sa investeasca impreuna in "Cel mai bun startup", oferind cel mai mare premiu dintr-o competitie de startup-uri.
Pentru prima data in Romania, mai multi investitori de tip angels din reteaua TechAngels sindicalizeaza o runda de investitie la care iau parte fonduri de venture capital, respectiv GapMinder Venture Partners si RocaX.
Acestia isi unesc fortele in cadrul Startup Spotlight, generand cea mai mare runda de investitie acordata la o competitie de startup-uri din tara. Astfel, castigatorul marelui premiu va beneficia de o investitie totala de 125.000 de euro.
Startup-urile tech pot aplica pana la data de 10 octombrie 2019 pentru a castiga, pe langa premiul cel mare, alte premii si beneficii in valoare totala de peste peste 1 milion de euro.
In competitia organizata in cadrul conferintei How to Web sunt asteptate sa aplice peste 200 de startup-uri care dezvolta produse tech, dintre care vor fi selectate 20 pentru sesiunea de pitching. Acestea vor avea acces la beneficii in valoare de 1 milion de euro prin programul F6S Alpha Founders oferit de F6s.
Cele mai promitatoare trei startup-uri, care vor... mai mult
Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 13:53
Antreprenorii critica modul in care proiectele sunt avizate in programul Start-Up Nation si apreciaza ca politica "primul venit, primul servit" este daunatoare pentru ca impune un criteriu arbitrar si nu considerente economice in finantarea proiectelor, se arata intr-o analiza remisa marti AGERPRES.
Conform acesteia, noile conditii privind programul Start-Up Nation 2018-2019, propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, au starnit vii controverse in randul antreprenorilor. De la acuzatii de discriminare la critici privind politica "primul venit, primul servit", analistii de la compania de consultanta Frames si expertii de la Agentia de Consultanta pentru Dezvoltarea Afacerilor acuza faptul ca StartUp Nation risca sa devina un program derizoriu, care va finanta doar infiintarea de gogoserii.
"In loc sa promoveze inovatia, IT-ul si sa stimuleze antreprenorii din centrele universitare, StartUp Nation va deveni un program destinat exclusiv celor care infiinteaza gogoserii, frizerii, firme de pompe funebre, restaurante, saormarii sau crescatorii de pasari. Finantam, de exemplu, firmele de pompe funebre, cu prioritate, si nu pe cele care inoveaza in sectorul medical", spun consultantii de la Frames.
In noua formula, programul prin care statul ar urma sa ofere finantari de pana la 200.000 de lei firmelor noi, va depuncta afacerile din sectorul Inovatie si IT in favoarea celor din productie si servicii.
Potrivit proiectului, marile centre universitare, precum... mai mult
Marti, 02 Octombrie 2018, ora 14:07
Inscrierile la Startup Spotlight 2018, principala competitie dedicata antreprenorilor si start-up-urilor tech din Europa Centrala si de Est, gazduita in cadrul Conferintei How to Web, debuteaza pe 20 septembrie.
Printre premiile acordate se numara standuri de expozant si acopererirea costurilor de participare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, precum si carduri de membru VIP al celei mai mari comunitati de start-up-uri din lume, F6S.
Competitia Startup Spotlight este deschisa start-up-urilor tech early stage, cu o vechime maxima de 5 ani si care nu au obtinut mai mult de 1 milion de euro in finantari.
Pot participa antreprenori atat din Romania, cat si din restul tarilor din Europa Centrala si de Est. Cei interesati isi pot inscrie ideile pe website-ul evenimentului pana joi, 1 noiembrie, urmand ca juriul sa aleaga 20 de start-up-uri care vor avea sansa sa-si prezinte proiectele pe scena evenimentului How to Web, in perioada 19-20 noiembrie.
Cei 20 de antreprenori talentati vor fi pregatiti pentru runda finala de o echipa de mentori recunoscuti in industrie.
De-a lungul celor doua zile de prezentari, juriul si un panel format din oameni de afaceri experimentati va analiza proiectele celor 20 de finalisti si va anunta castigatorii competitiei in incheierea conferintei.
Castigatorii categoriilor Best Startup, Best Pitch si Best Innovation vor fi rasplatiti prin prezenta la TechCrunch Disrupt Berlin 2018, una dintre cele mai importate conferinte de... mai mult
Marti, 25 Septembrie 2018, ora 14:51
Proiectul BusinessDrive startUp, realizat cu sprijinul Bancii Comerciale Romane, isi continua demersul de a oferi antreprenorilor la inceput de drum (si nu numai) cateva elemente cheie de care au nevoie in faza de start-up: finantare si acces la resurse, know-how de managementul afacerilor, mentoring si business feedback, testarea/validarea ideii de business, acces la canale de promovare, de managementul afacerilor.
Formatul original al evenimentului combina dinamismul si suspansul unei sesiuni live de pitching de proiecte cu interactivitatea unei runde de simulare de business, ce antreneaza atat concurentii, cat si publicul spectator din sala sau online.
Proiectul, conceput ca o extindere fireasca spre zona de start-up a programului mini-MBA BusinessDrive, pe care consultantul de business Dragos Popescu si antreprenorul in serie Marius Ghenea il deruleaza deja cu succes de mai bine de 5 ani, pune la dispozitia antreprenorilor acces la finantarea, resursele sau canalele de promovare de care au nevoie, dar si know-how de managementul afacerilor si mentorat de business.
Patru antreprenori si Business Angels de notorietate alcatuiesc juriul editiei BusinessDrive startUp din 25 aprilie, de la Timisoara: Dragos Anastasiu (Tui / Eurolines), Ovidiu Sandor (Mulberry Development), Felix Patrascanu (FAN Courier) si Marius Stefan (Autonom).
Cei patru vor evalua, in cadrul sesiunii de pitching moderate de Marius Ghenea, proiectele sau ideile de afaceri prezentate de... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 16:04
UPGRADER este un nou program de antreprenoriat care are ca obiectiv sprijinirea cat mai multor antreprenori romani in dezvoltarea propriilor afaceri de succes.
Prima editie se va desfasura intre 20 februarie si 30 martie 2016, cand, timp de 6 saptamani, antreprenorii selectati vor trai o experienta complexa, care ii va aduce la un nou nivel, atat personal, cat si profesional.
Programul reuneste oameni din mediul business cu o bogata experienta in antreprenoriat, training si coaching, investitori si companii care vor sustine afacerile din program cu servicii B2B.
Ce ofera UPGRADER antreprenorilor
In timpul celor 6 saptamani, antreprenorii vor beneficia de 8 workshop-uri, organizate in noul hub "We Love Digital" Unirii, mentorat 1 la 1 oferit de catre antreprenori cu experienta, o serie de sedinte de life coaching 1 la 1, conexiuni cu investitori, un concurs de pitching si posibilitatea de a castiga premii in valoare de mii de euro pentru startup-ul lor.
Fiecare pas din programul UPGRADER face parte dintr-o calatorie, la finalul careia participantii vor avea definite un plan de business pe termen lung, o noua retea de contacte de business, o pregatire antreprenoriala superioara si multe altele, in functie de performantele fiecaruia.
Cine se poate inscrie in program
Pot intra in program fie antreprenori care detin un startup, fie cei care au o idee bine conturata si care sunt hotarati sa o lanseze in urmatoarele luni. Astfel, UPGRADER este deschis pentru... mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 10:23
Antreprenori sau experti din diverse domenii, care au o idee de produs software si cauta un partener pentru implementarea produsului si dezvoltarea afacerii, au posibilitatea de a se inscrie in programul Seed For Tech.
Programul se desfasoara in Cluj-Napoca, incepand cu luna aprilie 2015 si este realizat in parteneriat cu Fortech, companie de servicii software cu peste 10 ani de experienta pe piata.
Seed For Tech se constituie sub forma unui program de investitii pentru dezvoltarea de produse software, care insoteste fondatorul in fiecare stadiu de viata al produsului, de la idee la implementare si comercializare.
Fondatorii care intra in program vor beneficia de sprijinul unei echipe in dezvoltarea produsului software precum si de sprijin financiar, suport in cercetarea pietei si validarea ideii, consultanta in elaborarea strategiei de marketing, suport logistic si ulterior conexiune cu o retea de posibili investitori, clienti si mentori.
Modelul este structurat in trei faze, fiecare faza adresand un set de aspecte specifice unei etape din dezvoltarea startupului.
Programul se adreseaza antreprenorilor sau fondatorilor care au expertiza intr-un domeniu de activitate, au o idee de business si se afla in cautarea unui partener impreuna cu care sa dezvolte produsul si afacerea. Se pot inscrie in program atat antreprenori cu proiecte aflate in stadiul de idee, cat si cei care au format deja o echipa.
"Ideea programului a prins contur in urma unor... mai mult
Luni, 04 Mai 2015, ora 12:22
SafeDrive, unul dintre startup-urile admise in programul de pre-accelerare MVP Academy, a fost medaliat cu aur in cadrul galei Edison Awards care a avut loc recent la New York.
Aplicatia incurajeaza comportamentul responsabil la volan si a fost premiata la categoria Lifestyle & Social Impact.
SafeDrive este o aplicatie mobila si ofera puncte soferilor care nu isi folosesc telefonul in timp ce conduc.
Cand soferul depaseste 10 km/h, algoritmul aplicatiei incepe sa calculeze numarul de puncte castigate in timpul unei curse, iar pe ecranul telefonului apare butonul "Release", care ajuta soferii sa conduca in siguranta, fara a le fi distrasa atentia.
In cazul in care soferul vrea sa isi foloseasca telefonul in timp ce conduce, trebuie sa apese butonul "Release", pierzand astfel punctele acumulate in acea cursa. Odata ajuns la destinatie, punctele obtinute in acea cursa i se adauga in cont.
Punctele castigate pot fi convertite in SafeDrive Marketplace in reduceri la produsele companiilor partenere: Mol, evoMAG si 9695.ro.
Impactul social al aplicatiei a fost recunoscut saptamana trecuta in cadrul galei Edison Awards, startup-ul fiind medaliat cu aur pentru rolul pe care il joaca in educarea soferilor si incurajarea condusului responsabil.
"Suntem mai mult decat onorati sa primim acest premiu si ne bucuram ca munca si dedicarea echipei sunt astfel recompensate. Privim acest premiu ca pe o validare a misiunii noastre de a creste siguranta pe strazi, intr-un... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2015, ora 16:17
Startup-urile care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei mai au la dispozitie cateva zile pentru a aplica la programul de pre-accelerare MVP Academy.
Inscrierile se realizeaza pana luni, 9 martie, completand formularul de aplicatie disponibil online pe site-ul programului.
A doua editie MVP Academy se va desfasura in perioada 23 martie - 14 mai la TechHub Bucharest si va aduce impreuna 12 startup-uri in tehnologie cu potential la nivel global. De-a lungul celor 7 saptamani ale programului, acestea vor lucra la dezvoltarea produsului, vor invata cum sa acceseze oportunitatile existente pe piata internationala si vor dezvolta conexiuni valoroase cu reprezentanti ai comunitatii profesionistilor in tehnologie la nivel global.
Finalistii vor trece printr-un proces complex care le va oferi acces la mentori cu experienta relevanta, la "smart money" si la resurse educationale adaptate pentru a corespunde propriilor nevoi de dezvoltare. MVP Academy este un program organizat in parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum si Microsoft. Cele 12 startup-uri acceptate in program vor beneficia timp de 7 saptamani de o serie de activitati dedicate care vor facilita dezvoltarea lor ulterioara.
Workshop-uri practice sustinute de profesionisti consacrati
Participand la seria de workshop-uri organizate in cadrul programului, finalistii MVP Academy vor acumula competente esentiale de business care ii vor ajuta sa... mai mult
Vineri, 06 Martie 2015, ora 16:19
Intr-o lume in care sedentarismul face tot mai multe victime, legatura cu un nutritionist sau un instructor de sport devine tot mai importanta. Si cum timpul ne impiedica sa cautam solutia potrivita, trei tineri romani au pus bazele unui startup care rezolva aceasta problema a angajatilor din marile companii.
De fapt, romanii mizeaza pe ideea ca un angajat cu obiceiuri sanatoase scuteste compania de cheltuieli medicale suplimentare.
getfittter™ a fost validat in cadrul programului de pre-accelerare MVP Academy si este, dincolo de toate, o solutie de preventie si management al riscului bolilor profesionale, care asigura legatura angajatilor din companii cu experti in domeniul sanatatii (antrenori personali, nutritionisti, kinetoterapeuti etc).
Startup-ul romanesc evaluat la 4,2 milioane de dolari are si un partener de incredere: Compania Wellington (cunoscuta pana acum sub numele de Max Relax) care are deja in portofoliu peste 100 de corporatii.
Oricum, sansele sunt mari ca acest proiect sa fie unul de succes sunt foarte mari, mai ales ca este sustinut de cel mai apreciat accelerator in domeniul sanatatii din SUA, Health Wildcatters.
Lansarea getfittter™ a fost anuntata miercuri de Dan Nica, Bogdan Predusca si Alina Grozescu. Acestia au vorbit despre lansarea primei versiuni a platformei web si deschiderea fazei de beta testing pentru getfittter™.
In decursul acestei luni, startup-ul va lansa si o versiune imbunatatita a aplicatiei lor mobile de iOS... mai mult
Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:33