Deja stai la birou si in trafic mai mult decat acasa, esti prins in multe taskuri, proiecte si ai restante de tot felul, pare ca timpul nu-ti mai ajunge, nu mai stii cum sa te imparti intre sarcinile de serviciu si treburile casnice.
Daca te regasesti in descrierea de mai sus, inseamna ca este momentul sa-ti imbunatatesti eficienta in activitatea profesionala. Iar daca in contextul actual ai trecut in sistem teleworking si muncesti de acasa, cu atat mai mult ai nevoie de o clarificare in programul zilnic.
Urmareste cateva sfaturi pentru a-ti mari productivitatea la birou, iar viata ta la job se va imbunatati considerabil, deci si acasa vor merge lucrurile mai bine:
1. Organizeaza si planifica activitatile zilnice
Primul pas in incercarea de-a mari productivitatea la birou este sa organizezi activitatile zilnice. Foloseste agende sau jurnale in format clasic, pe hartie sau electronice, ca sa notezi ceea ce ai de facut in fiecare saptamana.
Utilizeaza culori diferite ca sa marchezi treburile urgente, proiectele importante si sarcinile permanente. Nu trebuie sa le amesteci, asa ca ai grija sa le planifici riguros, ca sa eviti momentele de panica si criza de timp.
Din fericire ai la indemana multe aplicatii de time management. Verifica daca firma la care lucrezi utilizeaza un astfel de program si, daca nu exista, propune chiar tu un sistem unitar de planificare si urmarire a derularii proiectelor comune. Astfel vei mari nu doar productivitatea la birou, ci a... mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 18:02
Precipitatiile reprezinta unul dintre factorii care ingreuneaza sofatul. Condusul in conditii de ploaie ii pune in dificultate atat soferii incepatori, cat si pe cei experimentati. Acest lucru explica de ce numarul de accidente este direct proportional cu conditiile meteo nefavorabile. Precipitatiile nu trebuie sa fie abundente ca sa creeze probleme. O ploaie marunta dar indelungata este de ajuns pentru a face drumul alunecos. O ploaie scurta de vara poate duce la formarea de balti adanci.
Pentru a conduce sigur pe vreme ploioasa, este necesar sa tinem seama de cateva sfaturi de baza. Astfel, ne va fi mai usor sa ne adaptam la conditiile de drum si sa conducem in siguranta.
Pastreaza masina in cea mai buna stare
Stergatoarele functioneaza corespunzator? Au cauciucurile destula aderenta? Ai becuri auto de calitate, care sa asigure o iluminare corecta? Este sistemul de franare perfect functional? Acestea sunt cateva intrebari pe care este indicat sa ti le pui inainte de a pleca la drum pe timp ploios. Chiar daca eviti de obicei calatoriile pe vreme urata, la un moment dat tot vei fi nevoit sa conduci pe ploaie, asa ca asigura-te ca totul functioneaza corect.
Sofeaza inteligent
Cand ploua, primul lucru la care trebuie sa te gandesti nu este destinatia, ci siguranta. Redu viteza si ia curbele cu atentie. Timpul de reactie al masinii se reduce semnificativ cand ploua, de aceea trebuie sa pastrezi o distanta mai mare fata de autoturismul din fata si sa franezi mai... mai mult
Marti, 25 August 2020, ora 10:16
Plant an App, startup romanesc specializat in low-code, ce a dezvoltat o platforma pentru crearea de aplicatii dedicate companiilor, a participat pe 26 martie la Demo Day, sesiunea de pitch-uri finale a acceleratorului de business 500 Startups.
La eveniment au participat peste 1.600 de investitori din intreaga lume. In urma acestei experiente, echipa Plant an App vine cu o serie de sfaturi si recomandari pentru antreprenorii romani.
Data fiind situatia creata de pandemia COVID-19, acceleratorul de business 500 Startups din San Francisco, Statele Unite ale Americii, a decis anularea evenimentului fizic Demo Day si mutarea acestuia in online, prin editia Digital Demo Day.
Aceasta a fost o metoda prin care investitorii si startup-urile participante sa continue sa interactioneze. Sesiunea a fost accesibila prin Facebook si YouTube atat pentru investitori, cat si pentru publicul larg, prin transmitere live.
Unicitatea evenimentului a venit si din faptul ca experienta prezentarilor in regim de live stream a fost completata de cea de interactiune realizata in spatiul digital cu ajutorul aplicatiei Slack.
Investitorii au fost invitati intr-un domeniu de Slack dedicat, avand acces liber pentru a naviga in orice canal public, alocat fiecarui startup participant.
Astfel, startup-urile s-au putut prezenta similar unui eveniment fizic, cu un "stand" unde au fost expuse atat materiale de informare si detalii importante despre companie, cat si construirea unei... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 12:30
Masurile luate pentru a stopa raspandirea noului coronavirus au inclus, printre altele, si lucratul de acasa, acolo unde se poate. Companiile cu experienta in flexibilizarea muncii s-au adaptat mai rapid, iar celelalte au fost nevoite sa se conformeze si sa invete din mers.
Informatii esentiale despre COVID-19: Cum te feresti, ce faci daca ai simptome si diferenta majora fata de gripa
Posibilitatea de a lucra de acasa cateva zile pe luna, flexibilizarea programului de munca si telemunca sunt tot mai cerute de cativa ani incoace. Tonul a fost dat de companiile IT, au urmat multinationalele si unele startup-uri, iar apoi a devenit un beneficiu dorit de multi angajati romani.
In 2018, 8 din 10 participanti la un studiu eJobs au spus ca isi doresc sa lucreze remote macar o zi pe saptamana. Printre principalele motive pentru care ar face o astfel de schimbare se numara o mai buna gestionare a timpului de lucru, eliminarea timpului pierdut in trafic si cresterea gradului de confort personal. De asemenea, pe lista beneficiilor se mai numara reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de pranz, cresterea productivitatii, dar si scaderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou.
Mai mult, 32,4% spun ca munca de acasa le ofera ocazia de a petrece mai mult timp cu familia, iar 48% dintre participantii la studiu au declarat ca, de cand lucreaza de acasa, productivitatea lor a crescut.
Sunt, insa, si angajati care prefera in continuare varianta... mai mult
Luni, 16 Martie 2020, ora 00:00
Felul in care un barbat reactioneaza atunci cand devine tata cuprinde o multitudine de stari si sentimente: fericire, bucurie, responsabilitate, griji, intrebari, oboseala. Important este sa fii pregatit pentru provocarile paternitatii.
Iata cum recunosti sursele de stres si cum te poti implica si acomoda mai usor cu noua viata de tatic.
Implicare, afectiune, disponibilitate
Pentru mami, experienta maternitatii este o realitate fizica intrinseca. Toate transformarile fizice, hormonale si psihice, care au loc pe parcursul sarcinii, in fiecare etapa de sarcina pe saptamani, si care culmineaza cu momentul nasterii, duc la formarea sentimentului matern.
Dar tati? Cum se pregateste el pentru noul sentiment al paternitatii? In primul rand, implicandu-se activ si afectiv in toate etapele.
Nu trebuie sa astepti prezenta copilului ca sa te simti tata. Conceptul de parinte este o stare care se dobandeste prin experienta. Mergi cu mami la ecografii, priveste-ti puiul si imagineaza-ti cum arata si cum va fi atunci cand va veti cunoaste.
Vorbeste-i direct, chiar daca micutul este in burtica, el iti simte prezenta si afectiunea. Astfel iti asumi rolul de tata inainte de contactul fizic cu copilul tau.
Iar dupa ce bebe vine pe lume, implica-te in tot ceea ce inseamna ingrijirea lui. In afara de alaptare, tatal este capabil sa asigure orice alta activitate de care are nevoie bebelusul: schimbatul scutecelor, masaj, baie, joaca.
Prin aceste actiuni vei fi surprins... mai mult
Luni, 17 Februarie 2020, ora 16:32
Te-ai mutat de curand intr-un apartament pe care l-ai inchiriat sau te pregatesti sa pleci din casa parintilor tai si nu stii la ce sa te astepti in noua etapa a vietii tale?
Inseamna ca ai ajuns unde trebuie, pentru ca mai jos vei gasi cele mai importante sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand inchiriezi o locuinta pentru prima data. Sa incepem!
1. NU inchiria un apartament FARA contract
Iti vei multumi mai tarziu. Probabil orice persoana care a trecut prin procesul inchierii unui apartament fara sa tina cont de contract iti poate spune ca a fost o decizie proasta. Motivul il reprezinta neseriozitatea anumitor proprietari care fac abuz si nu respecta chiriasii.
Daca vrei sa nu poata da buzna peste tine in casa, daca vrei sa mai vezi la finalul contractului vreun leu din toata suma lasata garantie si daca nu vrei sa te trezesti ca trebuie sa ii schimbi parchetul in toata casa, INCHEIE UN CONTRACT!
In el poti stipula toate pretentiile pe care le ai, iar in acest fel orice situatie neplacuta poate fi evitata, cu sustinerea autoritatilor, in cazuri de forta majora.
2. Fotografiaza apartamentul
Si daca tot a venit vorba de mobilier, nu uita ca imediat ce ai batut palma cu proprietarul sa faci poze in toata casa, eventual cu detalii. Tot din rea-vointa, anumiti proprietari pot avea pretentia sa le varuiesti sau sa le schimbi instalatia sanitara pe motiv ca ai stricat-o. Poti dovedi contrariul doar avand dovezi clare, in cazul nostru fotografiile... mai mult
Joi, 06 Februarie 2020, ora 13:06
Cand vine vorba de vacante in familie, faci orice pentru a avea o calatorie sigura si distractiva. Unul dintre lucrurile pe care le poti face pentru a avea o vacanta ideala, este sa inchiriezi masina potrivita pentru familia ta, fara sa pierzi prea mult timp cu acest proces.
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa finalizezi cu usurinta procesul de inchiriere, astfel incat sa poti petrece mai mult timp bucurandu-te de vacanta.
Evita inchirierea de la aeroport
Inchirierea unei masini din aeroport este convenabila atunci cand ajungi intr-un oras nou. Dar aceasta comoditate poate veni cu un cost ridicat, din cauza taxelor mari de aeroport.
Inainte de a inchiria, compara preturile masinilor din aeroport cu cele pe care le poti inchiria din oras, de la PHP rent a car. Asigura-te ca iei in calcul si costul unui taxi pana la agentia de inchiriere de masini.
Efectueaza o rezervare online
Poti rezerva o masina la un pret foarte avantajos, daca alegi sa rezervi online din timp. Astfel, ai garantia ca masina pe care o doresti este disponibila. Daca alegi sa mergi la biroul de inchirieri inainte de plecarea in vacanta, risti sa gasesti foarte putine masini disponibile, si evident, poti plati un pret mai mare.
Ia in considerare orele de predare si preluare
Alege orele de preluare si predare a masinii astfel incat sa iti lasi loc de mici intarzieri. Multi oameni nu isi dau seama ca masina pe care au inchiriat-o nu ii va astepta daca intarzie foarte mult.
Daca... mai mult
Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 10:58
La mijlocul lunii septembrie a intrat in vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzactiilor online prin autentificarea in doi pasi. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectueaza tranzactii online de posibile fraude.
Din pacate insa, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici cauta in permanenta modalitati tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectueaza tranzactii online. Revolut, fintech-ul londonez cu peste 7 milioane de utilizatori in Europa, vine cu 5 sfaturi utile, care sunt de un real ajutor in ceea ce priveste siguranta in mediul online si evitarea fraudelor:
1. Conturi si parole: fii ca agentul 007
Nu iti dezvalui niciodata nimanui parola de la Internet banking si nici numarul unic de identificare (PIN). Nici macar banca al carei client esti nu iti va cere vreodata sa dezvalui aceste informatii.
In plus, asigura-te in permanenta ca utilizezi canale online oficiale - website, aplicatie etc. - pentru a-ti accesa contul si a impartasi anumite informatii cu terte persoane. Nu ezita sa contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informatii sau clarificari, in cazul in care ai neclaritati.
2. Control: mai mult, mai bine
Imbunatateste gradul de control asupra finantelor personale solicitand bancii sa iti ofere detalii privind tranzactiile financiare prin doua canale de informare - de exemplu, prin... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 12:19
Dupa cum bine stim, majoritatea pariorilor viseaza sa dea lovitura, cautand castiguri imense, insa cei mai multi esueaza, asa ca, in cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi utile pentru a face alegerile cat mai corecte cand vine vorba de biletul zilei la pariuri.
Fireste, nimic nu este sigur, iar toata aceasta activitate este de preferat sa fie privita ca un oricare alt hobby si sa nu fie considerata o sursa de venit.
1. Cel mai important sfat pe care il putem oferi este sa mizati intotdeauna atat cat va puteti permite sa pierdeti. Pariurile trebuie sa fie tratate ca un hobby si nu ca o sursa sigura de venit.
2. Cei mai multi dintre pariori aleg sa plaseze bilete cu un numar mare de evenimente, ceea ce automat le diminueaza sansele de reusita, asa ca recomandam sa selectati cat mai putine evenimente, in ciuda faptului ca si castigul va fi unul redus. Specialistii recomanda intre doua si patru pariuri pe bilet.
3. In general, meciurile echilibrate ar trebui evitate, deoarece in cazul acestora este intotdeauna loc de surprize. Atat in sporturile individuale, cat si in cele de echipa, astfel de confruntari sunt geu de anticipat.
4. De asemenea, pariurile pe oaspeti sunt si ele destul de riscante, tinand cont ca formatiile vizitatoare sunt dezavantajate de faptul ca joaca in deplasare, avand in fata un public ostil, care in general isi impinge favoritii de la spate, asa ca trebuie sa avem mare grija atunci cand luam in calcul un astfel de meci.
5. Atunci... mai mult
Marti, 19 Februarie 2019, ora 12:31