Cum să prepari creveți la tigaie simplu și rapid

Luni, 18 Martie 2024, ora 18:52
0 citiri
Cum să prepari creveți la tigaie simplu și rapid
FOTO: unsplash.com

Creveții sunt atât de ușor de făcut, încât este greu să te gândești la un motiv pentru a nu-i face. Chiar și atunci când ai o pungă de creveți congelați, un platou de creveți la tigaie poate fi pe masă în doar câteva minute. Continuă să citești pentru a afla cea mai ușoară rețetă de creveți sotați, care sunt cei mai buni creveți de cumpărat și ce poți face cu ei.

Cum să cumperi cele mai bune ingrediente pentru creveți la tigaie

Întrebarea principală este proaspăt sau congelat? Cu excepția cazului în care cumperi creveți proaspeți de pe barcă, cel mai probabil au fost congelați la un moment dat. Chiar și creveții „proaspeți” de la majoritatea raioanelor cu fructe de mare au fost dezghețați pentru a fi puși în galantar. Dacă optezi pentru creveți care au fost dezghețați, asigură-te că îi gătești în 2 zile și nu reînghețați. Creveții congelați sunt cea mai bună alegere, deoarece sunt ușor de dezghețat și poți dezgheța exact cantitatea necesară în ziua în care vor fi gătiți.

Apoi, urmează întrebarea curățați sau nedecojiți? Metoda de mai jos de a-i găti pe plită funcționează atât cu creveți decojiți, cât și necurățați, dar cumpărarea de creveți care au fost deja curățați și devenați face ca cina să fie gata mult mai rapid. Dacă creveții sunt curățați lăsând cozile de dragul prezentării, păstrează cojile pentru un stoc rapid de fructe de mare.

De asemenea, creveții sunt vânduți după dimensiune, folosind descriptori precum jumbo, mari și mici și după câte bucăți de creveți sunt la kilogram. Această tehnică necesită creveți mari (17 până la 21 la număr), dar funcționează și pentru creveți mai mici și mai mari. Timpul de gătire va fi puțin mai scurt pentru creveții mai mici și puțin mai lung pentru creveții mai mari.

Iar dacă te întrebi dacă sunt un preparat sustenabil, află că majoritatea creveților sunt o alegere bună din categoria fructelor de mare – în special creveții capturați în sălbăticie sau de crescătorie.

Sfaturi generale despre cea mai buna reteta de creveți la tigaie

  • Dezgheață-i, dacă sunt înghețați. Pune-i rapid într-o strecurătoare sub jet de apă rece până se înmoaie. Nu ai timp să îi dezgheți? Nu e nicio problemă, există și rețete care folosesc creveți congelați.
  • Încinge ulei sau unt nesărat. Topește untul sau încălzește uleiul într-o tigaie mare până când acesta acoperă fundul tigaii și începe să facă bule.
  • Adaugă creveții. Creveții ar trebui să sfârâie imediat ce ating tigaia.
  • Asezonează creveții. Adaugă sare, piper negru proaspăt măcinat sau alte condimente.
  • Gătește-i până sunt gata. Creveții vor deveni de la gri-translucid la roz și vor fi opaci. De asemenea, se vor ondula ușor când sunt gata.

Cât durează să se gătească creveții la tigaie?

Este nevoie de 4 până la 5 minute pentru ca bucățile mari să se gătească pe plită. Creveții mai mici pot dura ceva mai puțin, în timp ce creveții mai mari vor avea nevoie de încă un minut sau două.

Cum să știi când creveții sunt gătiți

Majoritatea creveților sunt translucizi și gri atunci când sunt cruzi. Ei devin opaci și roz, cu cozi roșii aprinse când sunt gătiți. Creveții se vor ondula în spirală când sunt gătiți.

Cum se servesc creveții sotați

Servește creveții sotați cu — sau peste! — oricare dintre aceste feluri de mâncare pentru a face o masă completă:

  • salată verde;
  • taco;
  • risotto cu parmezan;
  • fidea rece de susan.

Ingredientele de care ai nevoie pentru creveți

  • o jumătate de kilogram de creveți mari cruzi, decojiți și devenați, coada îndepărtată dacă se dorește;
  • 1 lingură de ulei de măsline sau unt nesărat sau o combinație între cele două;
  • sare;
  • piper negru proaspăt măcinat.

Instrumente de care vei avea nevoie:

  • Strecurătoare;
  • Tigaie mare;
  • Spatulă;
  • Șervețele de hârtie.

Pentru a-i prepara, dezgheață-i în strecurătoare. Ulterior, pune uleiul sau untul în tigaie și așteaptă să se încingă. Adaugă bucățile de fructe de mare, peste care pune condimentele tale preferate. Amestecă-i ușor cu spatula până sunt gătiți. Scoate-i pe șervețele pentru a scurge uleiul din ei.

Poftă bună!

#creveti, #creveti la tigaie, #reteta creveti , #Stiri Lifestyle