La intrebarea care este cel mai bun antivirus in 2018, raspunsul s-ar putea sa te uimeasca. Pentru prima oara, nu mai vorbim de o solutie traditionala de securitate si, cu atat mai putin, de un antivirus platit.
In fiecare an, se fac numeroase studii pe marginea eficientei solutiilor de securitate care se gasesc in piata. Tot ca in fiecare an, numarul acestora a crescut, iar multe dintre ele nu sunt ieftine deloc. Cand vine insa vorba de antivirusi, valoarea de achizitie este insa departe de a dicta gradul de eficienta.
Pornind de la aceasta premisa, un nou studiu a confirmat ca cel mai bun antivirus in 2018 nu este o solutie clasica precum cele oferite de McAfee, Norton sau Kaspersky. Nici sa te orientezi catre o varianta gratuita precum cele de Avira, Avast sau AVG nu mai reprezinta o varianta inspirata.
Pentru majoritatea infectiilor cu care te-ai putea confrunta la ora actuala, daca esti utilizator de PC, cea mai buna varianta este sa ramai la Windows Defender.
Solutia de securitate gratuita de la Microsoft, preinstalata pe fiecare sistem cu Windows 10 a fost clasificata ca fiind cea mai buna solutie.
Vezi topul pe 2018 pentru cel mai bun antivirus ...citeste mai departe despre "Hackerii n-au nicio sansa, daca ai grija. Iata care este cel mai bun antivirus pentru PC in 2018" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 23:33
Producatorul roman de solutii de securitate informatica Bitdefender lanseaza versiunea 2015 a suitei de produse de securitate, aceasta fiind disponibila in Statele Unite de la inceputul lunii iulie, a anuntat, intr-un comunicat de presa, compania Bitdefender.
Bitdefender Total Security 2015 a primit deja distinctia Editor's Choice acordata de publicatia americana PC Mag.
Potrivit sursei citate, versiunea 2015 a suitei de produse de securitate transforma lucrul pe computer, jocurile, filmele sau muzica in experiente lipsite de interferente si protejeaza in acelasi timp operatiunile financiare, optimizand in mod constant sistemul.
Recunoscute si premiate trei ani la rand de catre analistii independenti pentru cea mai buna protectie, cele mai noi produse Bitdefender vin echipate cu noua tehnologie Profiles, care analizeaza activitatea desfasurata de utilizator si autoregleaza setarile si resursele pentru a sustine fiecare tip de actiune.
"Simplitatea constituie coloana vertebrala a noului Bitdefender 2015. Sunt increzator ca fiecare utilizator, indiferent de nivelul competentelor in ceea ce priveste utilizarea computerului, va intelege in doar cateva minute noua linie Bitdefender 2015 si va sti sa foloseasca produsul chiar mai repede de atat. Criminalitatea cibernetica in crestere si utilizarea la scara larga a tehnologiei accentueaza necesitatea securitatii, astfel ca a trebuit sa construim un concept extrem de prietenos in spatele tehnologiilor noastre cheie",... mai mult
Miercuri, 06 August 2014, ora 10:05
Parlamentarul PC Dinu Giurescu a furnizat informatii fostei Securitati comuniste, insa CNSAS a decis ca in baza informatiilor existente nu i se poate atribui acestuia calitatea de colaborator.
Istoricul a fost recrutat de Securitate in martie 1967 si a fost abandonat in 1988, cand s-a mutat in SUA, scrie Romania Libera.
Dinu Giurescu "a acceptat colaborarea, insa a insistat ca despre acest lucru sa nu se stie la M.A.E. si nici sa nu se faca valva", se mai arata intr-un document postat pe site de CNSAS.
Parlamentarul a fost recrutat cu scopul de a informa "asupra problemelor importante ce se petrec in M.A.E" in conditiile in care "prin natura muncii sale, are posibilitatea sa furnizeze unele informatii care intereseaza organele D.G.I" si "nu in ultimul rand ca, prin natura functiei, poate intra in contact cu cetateni straini". Intalnirile ofiterilor Securitatii cu Giurescu au continuat pana in anul 1968, fara insa a se obtine "materiale de valoare operativa deosebita".
O ...citeste mai departe despre "Dinu Giurescu nu a fost colaborator al Securitatii, desi a furnizat informatii - CNSAS" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 15:52
Infractorii cibernetici profita de orice eveniment pentru a obtine date confidentiale ale utilizatorilor Internetului, iar sarbatorile de iarna fac parte din aceasta categorie "speciala".
"Securitatea inadecvata a computerelor si a dispozitivelor mobile faciliteaza infractorilor atacurile impotriva utilizatorilor si sustragerea datelor, precum informatii de pe carti de credit sau date de acces la servicii de plati sau magazine online. In acest sens, bresele de securitate neacoperite din programe sau sisteme de operare neactualizate si aplicatiile manipulate de pe dispozitivele mobile, sunt porti ideale pentru atacatori. Utilizatorii ar trebui sa vada Anul Nou ca pe o oportunitate de a-si securiza computerele, smartphone-urile si tabletele" a spus Eddy Willems, G Data Security Evangelist.
Pentru a evita aceste atacuri, producatorul german de solutii antivirus a alcatuit o lista cu opt sfaturi menite sa-i ajute pe cei care se conecteaza la Internet.
Instalarea unei solutii de securitate: O solutie stabila de securitate este unul dintre instrumente le fundamentale ale unui utilizator de Internet. Pe langa protectia antivirus, este indicat sa includa si un firewall, filtru antispam si protectie in timp real impotriva amenintarilor de pe web, si sa primeasca actualizari in perioade de timp regulate.
Actualizati sistemele de operare si aplicatiile : Este recomandat ca sistemele de operare si toate celelalte aplicatii instalate sa fie complet actualizate, prin... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 16:17
Amenintarea informatica Cryptolocker, ce blocheaza accesul utilizatorului la fisierele din computer si solicita bani in schimbul deblocarii lor, afecteaza, in Romania, deopotriva organizatii si utilizatori individuali, provocand pagube semnificative.
Potrivit datelor Bitdefender disponibile in produsele instalate, in Romania sunt identificate zilnic 3-4 tentative de infectie blocate, iar frecventa acestora este in crestere. Virusul a fost semnalat prima data aici in urma cu aproximativ trei saptamani.
Amenintarea se propaga prin intermediul fisierelor atasate in spam
Amenintarea se propaga prin intermediul fisierelor atasate in emailuri spam care odata accesate descarca si ruleaza in computer virusul Cryptolocker sau prin accesarea unor site-uri compromise.
''Pericolul pe care acest software il prezinta sta in faptul ca poate face inaccesibile fisiere importante in organizatii, precum cele financiar-contabile sau alte documente critice.
Mai mult, schema utilizata pentru criptare este foarte puternica. Practic odata afectat utilizatorul de computer nu-si va mai putea recupera datele criptate decat dupa plata sumei cerute. Acest lucru inseamna insa finantarea atacatorilor si o contributie la intarirea sistemului si la extinderea amenintarii informatice'', a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
Cryptolocker utilizeaza un mecanism de criptare foarte bine pus la punct ce functioneaza pe orice tip de fisiere. Criptarea puternica prin... mai mult
Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 13:49
Suita de securitate a Kaspersly Lab, Internet Security 2013, are un bug care duce la blocarea sistemelor pe care este instalat software-ul. Din nefecire, vorbim despre o vulnerabilitate prin care sistemele care ruleaza software-ul de securitate si alte produse ale companiei amintite (si care au functionalitate firewall) pot fi atacate prin trimiterea unui pachet de date via IPv6.
Bug-ul a fost descoperit de Marc Heuse, cercetator in securitate informatica. Specialistul spune ca a notificat Kaspersky in ianuarie si februarie in legatura cu vulnerabilitatea, insa compania nu i-a trimis niciun raspuns, astfel incat cercetatorul a publicat informatia pentru a capta atentia.
Citeste mai multe despre Suita Internet Security 2013 de la Kaspersky are un bug care blocheaza PC-urile pe HIT.ro. mai mult
Luni, 11 Martie 2013, ora 13:35
Cei mai multi dintre utilizatorii de PC-uri folosesc acelasi laptop si acasa si la serviciu si nu fac o departajare intre informatiile personale si datele provenite de la locul de munca, arata un studiu realizat de compani O+K Researck pentru Kaspersky Lab.
Kaspersky avertizeaza ca un laptop personal, care nu este protejat corespunzator de amenintarile din mediul cibernetic, precum si un laptop al companiei, care este folosit in scop personal, pot duce la o scurgere de informatii confidentiale ale organizatiei.
Citeste mai multe despre Studiu Kaspersky: practici care pot dauna securitatii companiei pentru care lucrezi pe Hit.ro mai mult
Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:40
Daca exista un mit in domeniul securitatii informatiilor care nu va muri prea curand, atunci este cel potrivit caruia, companiile ar trebui sa investeasca in instruirea angajatilor pentru prevenirea breselor de securitate.
Divizia de securitate a EMC Corporation, RSA Security, a fost atacata cu succes prin intermediul unui document Word care avea o vulnerabilitate Flash inclusa. Firme precum RSA, Google, eBay, Adobe, Facebook sau alte organizatii sofisticate pot fi pacalite, iar acest lucru ar trebui sa sugereze o singura concluzie: chiar si oamenii specializati si certificati pot cadea victime atacurilor informatice, scrie PC World.
In mod fundamental, specialistii IT spun "nu este vina noastra", atunci cand solicita un program de instruire pentru utilizatori. Dar acest lucru este fals, pentru ca un utilizator nu poate purta responsabilitatea unei retele intregi, un utilizator nu are abilitatea de a recunoaste cum trebuie sa se protejeze impotriva unui atac informatic.
De obicei, marile companii au sisteme sofisticate de instruire a angajatilor si totusi, chiar si cu ajutorul acestor programe, rata de click pe linkurile infectate este intre cinci si 10%.
Companiile de securitate informatica organizeaza deseori atacuri demonstrative. S-a ajuns la concluzia, spre exemplu, ca in cazul atacurilor prin telefon, la banci sau alte companii care au call centere, masurile tehnice sunt singurele care dau roade.
Multe dintre companii organizeaza cursuri sofisticate de... mai mult
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 08:44
"Hacktivism" si cyber-war; malware orientat tot mai mult pe obtinerea de profit, retelele sociale, ingineriile sociale si coduri malitioase ce vor avea abilitatea de a se adapta, pentru a evita detectarea, vor fi protagonistii anului 2011. Se vor inregistra, de asemenea, cresteri ale amenintarilor utilizatorilor de Mac, noi eforturi de a ataca sistemele pe 64 de biti si noi vulnerabilitati "zero-day" (vulnerabilitati neacoperite de producator), se arata intr-un comunicat emis joi de Panda Security.1.Crearea de malware
In 2010, am inregistrat o crestere semnificativa a volumului de malware, o tendinta constanta a ultimilor ani.
In acest an, au fost create peste 20 de milioane de noi tulpini, cu mult peste volumul din 2009.
Totusi, rata actuala de crestere de la un an la altul s-a diminuat: daca in urma cu cativa ani era de peste 100%, in 2010 a fost de 50%. Va trebui sa asteptam sa vedem ce se intampla in 2011.
2.Razboi cibernetic
Cazul "Stuxnet" si articolele Wikileaks insinuand implicarea guvernului chinez in atacurile informatice impotriva Google sau a altor tinte, au marcat un punct de cotitura in istoria acestor conflicte.
In razboaiele cibernetice, ca si in conflictele actuale din viata reala, nu mai exista uniforme si grade care ne-ar permite sa distingem intre inamic sau aliat.
Este ca si in cazul razboaielor de guerrilla, in care este dificil sa identifici cine lanseaza atacul si de unde. Singurul lucru posibil a fi stabilit este obiectivul atacului.
In... mai mult
Joi, 16 Decembrie 2010, ora 16:00