O vulnerabilitate WhatsApp a permis atacatorilor accesul la documentele utilizatorilor

Joi, 06 Februarie 2020, ora 10:10
1134 citiri
O vulnerabilitate WhatsApp a permis atacatorilor accesul la documentele utilizatorilor
Foto: WhatsApp

Expertii in domeniul securitatii cibernetice au descoperit o noua problema de securitate in WhatsApp care lasa utilizatorii vulnerabili.

Descoperita de cercetatorii de la PerimeterX, problema afecteaza utilizatorii care folosesc WhatsApp pe PC, prin intermediul pseudo programului care se conecteaza la serviciu prin aplicatia de smartphone.

In loc sa dezvolte o aplicatie nativa, precum Telegram sau altii, WhatsApp a preferat scurtatura si a facut o aplicatie Web, bazata pe framework-ul Electron. Aceasta platforma faciliteaza dezvoltarea rapida a aplicatiilor pentru mai multe sisteme de operare.

Insa, din neglijenta, motorul de randare, Chromium al celor de la Google, nu a mai fost actualizat de multa vreme si a facut posibila aceasta vulnerabilitate.

Printr-un mesaj in care a strecurat un cod JavaScript, atacatorul poate dobandi acces la documentele stocate pe PC si chiar sa instaleze malware pentru a-si extinde accesul la calculatorul respectiv.

Sunt afectate atat versiunea de Windows, cat si cea de Mac.

Utilizatorilor li se recomanda sa actualizeze aplicatia WhatsApp de PC la cea mai noua versiune. ...citeste mai departe despre "O vulnerabilitate WhatsApp a permis atacatorilor accesul la documentele utilizatorilor" pe Ziare.com

#vulnerabilitate whatsapp acces documente , #Stiri Internet