Noua versiune a motorului de cautare Google, care va deveni functionala in cursul aceastei saptamani, va "schimba vizibil" modul in care vor fi prezentate si clasate site-uri suspectate de piraterie.
Compania, care a facut anuntul saptamana trecuta, incearca sa contribuie astfel la combaterea pirateriei. Noile modificari facute in algoritmul de cautare vor fi resimtite de toti utilizatorii din lume, acestea adaugandu-se modificarilor facute deja in urma cu doi ani, scrie RT.com
Modificarile au fost facute de Google in incercarea de a redirectiona utilizatorii spre site-uri unde pot urmari sau descarca filme si muzica legal. Astfel, modul in care reclamele sunt prezentate este optimizat, iar noul format de publicitate va rula prima oara in Statele Unite.
Google a semnat acorduri pentru combaterea pirateriei
Aceste modificari fac parte dintr-un acord, in desfasurare, incheiat cu asociatiile mass-media, printre care se numara si Recording Industry Association of America si Motion Picture Association of America. Ambele au presat Google sa aplice filtre puternice pentru a indeparta utilizatorii de site-uri ilegale, cum ar fi Rapidgator si 4Shared.
Ca semnatar al Digital Millennium Copyright Act (DMCA), Google este obligat sa indeparteze link-uri catre materiale protejate de dreptul de autor, daca titularii acestora depun o astfel de cerere.
Numai in 2013, Google a primit 224 milioane de cereri pe baza DMCA, dintre care compania a admis 222 milioane.... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:40
Compania britanica spider.io, specializata in detectarea si lupta contra pirateriei ce vizeaza publicitatea online, a fost cumparata de grupul american Google.
Unul dintre directorii serviciului de publicitate de la Google, Neal Mohan, a tinut sa precizeze ca "publicitatea ajuta la finantarea universului digital" intr-un mesaj publicat pe site-ul diviziei publicitare DoubleClick, potrivit Mediafax
"Acest ecosistem nu poate sa se dezvolte decat daca companiile care plaseaza anunturi pot sa cumpere (spatii publicitare) in media online, fiind convinsi ca anunturile lor ajung la persoane reale si ca rezultatele pe care le obtin se bazeaza pe un interes real", a continuat Neal Mohan.
Companiile care plaseaza anunturi platesc in general pentru reclamele lor online in functie de numarul de clicuri pe care acestea le genereaza - element care ar trebui sa reflecte interesul internautilor.
Piratii cibernetici fraudeaza acest sistem declansand clicuri automate in masa, generate de computere infectate, iar acest fapt poate fi detectat de compania spider.io.
Google intentioneaza sa integreze aceasta tehnologie in produsele sale publicitare fixe si video, afirma Neal Mohan.
Grupul american va aduce astfel o garantie suplimentara pentru companiile care plaseaza anunturi in ceea ce priveste fiabilitatea statisticilor sale de frecventare si deci asupra facturilor care trebuie achitate.
Detaliile financiare ale acestei tranzactii nu au fost divulgate. mai mult
Sambata, 22 Februarie 2014, ora 16:50
Google, operatorul celui mai popular motor de cautare la nivel mondial, discuta cu companii media infiintarea propriului sau serviciu de televiziune online, au declarat miercuri persoane apropiate situatiei.
Serviciul ar oferi utilizatorilor programe TV care ar ocoli abonamentele la servicii prin cablu, au spus sursele, precizand ca discutiile, care se refera si la probleme legate de pirateria online, sunt preliminare, transmite Bloomberg.
Google lanseaza noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori si venituri, prin parteneriate in domeniul continutului, in vederea furnizarii de muzica, filme si show-uri TV. Totodata, retelele de televiziune cauta noi mijloace pentru a tenta utilizatorii tineri, inclinati sa vizioneze show-uri si filme pe smartphone-uri si tablete PC.
Serviciul TV online al Google ar fi similar cu unul dezvoltat de Intel, care urmeaza sa fie lansat in acest an.
Un purtator de cuvant al Google, Leslie Miller, a refuzat sa comenteze. mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 17:50
Cei patru giganti ai industriei IT&C, impreuna cu alte companii precum eBay, LinkedIn, Zynga, Monster Worldwide sau Expedia si-au reunit eforturile pentru un lobby mai puternic in fata institutiilor de la Washington.
Companiile au in vedere reglementarile privind protectia datelor, pirateria on-line, impozitul pe venit, securitatea on-line sau acordarea de vize personalului companiei, relateaza Reuters.
Alte companii, precum Microsoft, activau deja in domeniul lobby-ului, dar reunirea acestor colosi ai Internetului intr-un grup, le va oferi o forta mult mai mare, iar vocea lor comuna va fi si mai dificil de trecut cu vederea, comenteaza Bloomberg.
Presedintele grupului este Michael Beckerman, fost consilier al Presedintelui Comitetului pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor a SUA.
"Decidentii politici trebuie sa inteleaga ca pastrarea libertatii este esentiala pentru vitalitatea internetului si a prosperitatii economice", a declarat Beckerman, conform Reuters. mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 13:45
Masurile adoptate de Google in privinta descurajarii pirateriei online, prin eliminarea din rezultatele cautarilor a site-urilor cu continut copiat, nu au efect si asupra YouTube, detinut de Google.
Constatarea apartine portalului cnet.com, care noteaza ca aceasta situatie se inregistreaza in conditiile in care este binecunoscut ca YouTube gazduieste materiale fara copyright.
Noua politica a Google, anuntata sambata, va elimina din rezultatele cautarilor site-urile raportate ca au continut piratat. Insa, in timp ce pentru a depista aceste site-uri Google foloseste o aplicatie "Removing Content From Google" aflata in dreptul acestora, in ceea ce priveste YouTube, aceasta nu mai apare, cazurile de incalcari ale copyright-ului putand fi sesizate intr-o sectiune speciala a portalului de video-sharing, "Copyright Center."
Citeste mai multe despre despre Masurile antipiraterie adoptate de Google ocolesc YouTube pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 12 August 2012, ora 18:00
Google va schimba algoritmul motorului sau de cautare, incepand de saptamana viitoare, pentru a acorda prioritate publicatiilor legale in fata celor care incalca drepturile de autor.
Amit Singhal, vicepresedinte Google de inginerie, scria pe blogul oficial ca vor lua, incepand de luni, in considerare un nou criteriu in rezultatele la cautari: numarul de cereri de retragere pentru piraterie si incalcarea drepturilor de autor.
"Aceasta schimbare ar trebui sa ajute utilizatorii de internet sa gaseasca mai usor surse de continut legitim si de calitate - fie ca este un cantec difuzat /pe postul public de radio/, o emisiune de televiziune /site-ul de difuzare in streaming/ Hulu sau de muzica pe Spotify", spune Singhal, citat de Agerpres.
Rezultatul ar fi, desigur, ca acele site-uri care au primit multe plangeri sa apara cat mai jos in pagina de rezultate.
Desi Google si-a redus sistemul de urmarire a drepturilor de autor acum doi ani, el reuseste sa obtina mult mai multe informatii despre programele piratate ce apar online, completeaza oficialul Google.
Potrivit AFP, Google a primit 4,3 milioane de solicitari de retragere de continut in ultimele 30 de zile. mai mult
Duminica, 12 August 2012, ora 17:00
Sergey Brin, cofondatorul Google avertizeaza ca principiile de deschidere si acces universal care stau la baza internetului sunt amenintate.
Brin considera ca amenintarea libertatii internetului se datoreaza unei serii de factori, ce include eforturile in crestere ale guvernelor de a controla accesul la internet si comunicarea intre cetateni, potrivit Reuters.com.
Brin a explicat ca incercarile industriei de divertisment de a eradica pirateria si cresterea "gradinilor cu ziduri" cum sunt Facebook sau Apple, care controleaza cu strictete ce software-uri pot fi lansate pe platformele lor, au condus de asemenea, la limitarea libertatii internetului.
"Exista forte foarte puternice care s-au aliat impotriva principiilor care stau la baza internetului. Sunt mult mai ingrijorat acum, decat eram in trecut. Este infricosator", recunoaste Brin.
El a mai precizat ca este ingrijorat de actiunile pe care le intreprind tari precum China, Arabia Saudita sau Iranul pentru a cenzura continutul de pe internet si accesul.
De asemenea, Brin spune ca aceasta crestere a fortei companiilor Facebook si Apple, care detin propriile lor platforme, controland astfel accesul utilizatorilor, ar putea sa descurajeze inovatia si sa balcanizeze webul.
China aplica internetului propriile reguli
In toamna anului trecut, capii celor mai importante firme IT din China au cazut de acord sa cenzureze mult mai strict continutul internetului, din cauza partidului Comunist, care vrea sa stranga... mai mult
Luni, 16 Aprilie 2012, ora 14:00
Dupa ce au inchis Megaupload, cei din industria muzicala au hotarat sa atace Google. Motorul de cautare este acuzat ca incurajeaza pirateria pentru ca nu filtreaza suficient rezultatele cautarilor.
Asociatiile americane de protectie a drepturilor de autor au solicitat consultanta de specialitate pentru un posibil proces impotriva Google, scrie MaximumPC.
In documentele confidentiale ce au ajuns pe internet se arata ca asociatiile de case de discuri si studiouri nu sunt multumite de masurile luate de Google impotriva pirateriei online.
Citeste mai multe despre Google este un pirat. Vezi de ce si cine acuza pe Hit.ro. mai mult
Vineri, 17 Februarie 2012, ora 21:52
Google Inc va pune un link pe prima pagina a site-ului prin care isi va exprima parerea vizavi de masurile anti-piraterie luate de Congresul american, alaturandu-se unei demonstratii a mai multor companii de IT vizavi de legile sustinute de industria de la Hollywood.
Google, detinator al celui mai popular motor de cautare, si Facebook sunt principalele companii care se opun noilor propuneri legislative care, conform lor, vor dauna cresterii industriei tehnologice a SUA. Wikipedia, enciclopedia online unde utilizatorii scriu materiale, va inchide versiunea in engleza a site-ului pentru 24 de ore in semn de protest, scrie Bloomberg.
"Ne opunem acestor legi pentru ca sunt modalitati destepte de a inchide site-uri straine fara a cere companiilor americane sa cenzureze Internetul", a spus purtatorul de cuvant al Google, Samantha Smith.
Proiectele de stopare a pirateriei online sunt sustinute de industria muzicala si cea cinematografica pentru a reduce cifra vanzarilor de bunuri contrafacute. Studiourile de la Hollywood vor ca Guvernul sa se asigure ca unele companii de Internet, precum Google sunt responsabile de cresterea inregistrata de distributia de materiale piratate. mai mult
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 20:17