Google a modificat algoritmul de cautare. Va scadea pirateria?

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 16:40
4079 citiri
Google a modificat algoritmul de cautare. Va scadea pirateria?

Noua versiune a motorului de cautare Google, care va deveni functionala in cursul aceastei saptamani, va "schimba vizibil" modul in care vor fi prezentate si clasate site-uri suspectate de piraterie.

Compania, care a facut anuntul saptamana trecuta, incearca sa contribuie astfel la combaterea pirateriei. Noile modificari facute in algoritmul de cautare vor fi resimtite de toti utilizatorii din lume, acestea adaugandu-se modificarilor facute deja in urma cu doi ani, scrie RT.com

Modificarile au fost facute de Google in incercarea de a redirectiona utilizatorii spre site-uri unde pot urmari sau descarca filme si muzica legal. Astfel, modul in care reclamele sunt prezentate este optimizat, iar noul format de publicitate va rula prima oara in Statele Unite.

Google a semnat acorduri pentru combaterea pirateriei

Aceste modificari fac parte dintr-un acord, in desfasurare, incheiat cu asociatiile mass-media, printre care se numara si Recording Industry Association of America si Motion Picture Association of America. Ambele au presat Google sa aplice filtre puternice pentru a indeparta utilizatorii de site-uri ilegale, cum ar fi Rapidgator si 4Shared.

Ca semnatar al Digital Millennium Copyright Act (DMCA), Google este obligat sa indeparteze link-uri catre materiale protejate de dreptul de autor, daca titularii acestora depun o astfel de cerere.

Numai in 2013, Google a primit 224 milioane de cereri pe baza DMCA, dintre care compania a admis 222 milioane.

Noutatile din algoritmul de cautare al Google vor conduce la o scadere a pirateriei, spun specialistii. Aceste modificari sunt ultimele dintr-o serie de masuri luate la nivel mondial pentru combaterea pirateriei.

Saptamana trecuta, inalta curte de justitie din Islanda a obligat doi dintre principalii furnizori de internet din tara sa blocheze accesul la Pirate Bay, o decizie neasteptata pentru o tara care este considerata un adversar puternic al cenzurii.

#Google cautare, #algoritm Google, #piraterie google , #stiri Google