Protestele impotriva SOPA dau rezultate. Unii politicieni isi retrag sustinerea

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 21:30
1409 citiri
Protestele impotriva SOPA dau rezultate. Unii politicieni isi retrag sustinerea

Mai multi suporteri ai SOPA, legea anti-piraterie din SUA, au inceput sa isi retraga sprijinul pentru aceasta lege dupa ce o sumedenie de petitii au inceput sa apara pe Internet.

Site-uri precum Google, Facebook, Twitter, Flickr si chiar dex.ro, dar si nenumarate alte pagini populare au protestat astazi impotriva legii care ar permite practic o cenzurare a continutului distribuit pe internet si sanctionarea site-urilor care sunt banuite de incalcarea drepturilor de autor, scrie TechCrunch.

Politicienii americani care sustineau proiectul de lege au inceput sa dea inapoi cand si-au dat seama ca ar putea pierde din fani. Pana acum Ben Quayle si Lee Terry au luat aceasta decizie, in timp ce parlamentarul Justin Amash s-a alaturat miscarii anti SOPA si PIPA, facand acest lucru public pe pagina sa de Facebook.

Proiectul legislativ este puternic sustinut de industria muzicala si cinematografica din SUA, in dorinta de a interzice distribuirea de materiale piratate.

#lege anti piraterie SUA, #proteste lege anti piraterie, #protest google wikipedia, #retragere sustinere lege antipiraterie , #Infractiuni online