Prima banca germana, Deutsche Bank, a anuntat duminica cel mai amplu plan de restructurare din istoria sa, prin care va suprima pana in anul 2022 circa 18.000 de posturi, aproximativ o cincime din totalul angajatilor, informeaza AFP.
Intr-un comunicat emis dupa o sedinta a consiliului de administratie, banca germana precizeaza ca spera ca prin aceasta masura sa-si diminueze costurile cu circa sase miliarde de euro. Deutsche Bank a suprimat si anul trecut alte aproximativ 6.000 de posturi.
Acest plan de restructurare pare a fi unul al ultimei sanse pentru banca germana, la doua luni dupa esecul negocierilor in vederea unei posibile fuziuni cu concurenta sa Commerzbank, aflata la randul ei in dificultate.
Acest proiect parea a fi un fel de plan de salvare ce era puternic sustinut de guvernul german, ingrijorat sa vada institutii-cheie de finantare a economiei germane in pericol si amenintate de o posibila preluare de vreun concurent strain.
Capitalizarea bursiera a Deutsche Bank a ajuns la un sfert din cea de acum patru ani, valoarea ei actuala fiind de circa 15 miliarde de euro. Dupa un mic profit in 2018, banca se asteapta sa incheie in pierdere anul in curs, mai ales ca planul de restructurare anuntat duminica implica un cost suplimentar de aproximativ trei miliarde de euro. ...citeste mai departe despre "Deutsche Bank renunta la 18.000 de locuri de munca" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Iulie 2019, ora 20:06
O fuziune intre Deutsche Bank si rivala sa Commerzbank ar putea avea ca rezultat pe termen lung concedierea a 30.000 de angajati, a afirmat Jan Duscheck, reprezentat al sindicatului Verdi si membru al Consiliului de supraveghere de la Deutsche Bank.
Pe plan global cele doua banci au aproximativ 140.000 de angajati, Deutsche Bank are 91.700 iar Commerzbank, 49.000.
Un investitor de top al Deutsche Bank si-a exprimat, de asemenea, indoielile privind o potentiala fuziune, conform unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
Opozitia sindicatului si a investitorilor fata de acest proiect vine dupa ce duminica cei mai mari creditori din Germania au confirmat ca se afla in negocieri privind o posibila fuziune.
Conform declaratiilor lui Jan Duscheck de la postul de televiziune n-tv, fuziunea ar putea avea ca rezultat concedierea pe termen lung a 30.000 de angajati, majoritatea din Germania, iar pe termen scurt ar putea fi in pericol 10.000 de locuri de munca.
Totusi, reactia pietei bursiere a fost pozitiva. Luni dimineata, actiunile Deutsche Bank si Commerzbank inregistrau cresteri de 3,3% si, respectiv, 4% la Bursa de la Frankfurt, transmite Reuters.
Joi ar urma sa aiba loc sedinta Consiliilor de supervizare ale ambelor banci, unde este posibil sa se discute despre o potentiala fuziune.
Una dintre problemele majore care va aparea in urma unui posibil acord intre cele mai mari banci germane va fi cea a locurilor de munca.
"In opinia noastra o... mai mult
Luni, 18 Martie 2019, ora 11:40
Directorul financiar de la Deutsche Bank AG vrea ca angajatii celei mai mari banci comerciale germane sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si rezerva un bilet de avion.
Intr-un mesaj intern trimis vineri angajatilor Deutsche Bank, James von Moltke le-a cerut acestora "sa profite de orice oportunitate pentru a limita calatoriile care nu sunt esentiale pana la finele anului. Cu ajutorul vostru ne vom atinge obiectivele de reducere a costurilor", transmite Bloomberg.
Aceasta restrictionare a calatoriilor este ultimul exemplu al masurilor de reducere a costurilor demarate de noul director general Christian Sewing, care a luat in vizor beneficiile de genul bilete de tren la clasa I si chiar si cosuri zilnice cu fructe proaspete.
In luna aprilie a acestui an, cand a fost numit in fruntea celei mai mari banci germane, Sewing a promis ca in 2018 va mentine cheltuielile sub 23 de miliarde de euro, in principal prin eliminarea a cel putin 4.000 de locuri de munca. Introducerea unei atitudini mai restrictive fata de calatorii este un alt element esential in eforturile oficialilor Deutsche Bank de reducere a cheltuielilor.
Potrivit unei surse din interiorul bancii, luna trecuta directorul financiar i-a invitat pe toti angajatii Deutsche Bank sa isi prezinte propriile lor propuneri de reducere a costurilor. Sursa adauga ca peste 500 de propuneri au fost primite in primele 24 de ore.
"Suntem recunoscatori pentru numeroasele idei venite de la angajati. Printre aceste,... mai mult
Luni, 20 August 2018, ora 17:07
Deutsche Bank a anuntat joi ca intentioneaza sa isi reduca efectivele mondiale la sub 90.000 de angajati, de la 97.000 de angajati in prezent, in cadrul unui vast plan de restructurare destinat reducerii costurilor si imbunatatirii rentabilitatii.
Cea mai mare banca germana a precizat ca reducerile de personal se vor intinde pe toate regiunile si activitatile, dar vor viza in special 25% din efectivele diviziei de investitii, in cazul caruia grupul vrea sa reduca expunerea cu 10%, sau 100 miliarde de euro, transmite Reuters.
"Ramanem atasati de activitatile noastre de finantare si investitii precum si de prezenta noastra internationala-suntem inflexibili cu privire la acest punct. Suntem alternativa Europei la finantare internationala si afacerile pe pietele de capital. Cu toate acestea, trebuie sa ne concentram pe ceea ce ne pricepem cel mai bine", a declarat directorul general Christian Sewing.
Aceste concedieri fac parte dintr-un set de masuri de ajustare a strategiei anuntate in aprilie, cu renuntarea la anumite activitati cu grad mare de risc amplasate in principal in SUA si Asia. Deutsche Bank intentioneaza sa se concentreze pe clientela din Europa si sa isi reduca costurile la mai putin de 23 miliarde de euro in acest an.
De la instalarea sa in luna aprilie la conducerea Deutsche Bank, Christian Sewing i-a avertizat pe angajatii celei mai mari banci germane ca urmeaza sa fie luate decizii dificile.
Deutsche Bank a inregistrat pierderi pentru al... mai mult
Joi, 24 Mai 2018, ora 10:14
Deutsche Bank va fi in continuare si mai mult implicata in proiecte de infrastructura in Romania, in special in dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare intre Romania si Republica Moldova, a declarat premierul Victor Ponta joi, dupa inaugurarea Centrului Tehnologic Deutsche Bank la Bucuresti.
"Am discutat cu Deutsche Bank, in primul si in primul rand, anul trecut, cand am fost la sediul lor la Berlin si mi-au spus despre aceasta investitie importanta, 500 de locuri de munca si un centru tehnologic unic in Europa de Est. De asemenea, ca banca, ca prezenta financiara in Romania, Deutsche Bank este si va si mai mult, in continuare, implicata in proiectele de infrastructura. Iar, sprijinul special pe care Romania il solicita, e vorba de companiile noastre energetice, avand ca prioritate absoluta dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare intre Romania si Moldova", a spus premierul intrebat despre posibilitatea de extindere a Deutsche Bank in Romania pe partea de retail.
In discursul sustinut dupa taierea panglicii inaugurale a Centrului Tehnologic al Deutsche Bank, alaturi de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, si de liderii proiectului, printre care si managerul DBGT (Deutsche Bank Global Tehnology) Marian Popa, premierul a afirmat ca orice investitor care creeaza locuri de munca in tara noastra este un prieten al Romaniei.
"Cine creeaza un loc de munca in Romania este un prieten al Romaniei. Dumneavoastra, prin acest proiect, sunteti de 500 de... mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 15:12
Deutsche Bank va inaugura in Bucuresti, pana la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicatii software pentru banca germana si care va avea 100 de angajati pana la jumatatea acestui an si 500 pana in 2016.
Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), se arata intr-un comunicat al societatii remis Mediafax.
"Marian Popa va supraveghea organizarea si dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create pana la 500 de locuri de munca in domeniul IT&C pana la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numarul angajatilor este estimat sa ajunga la 100 de specialisti pana la jumatatea anului", se arata in comunicat.
Anterior, in perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield in cadrul caruia numarul salariatilor a crescut de la 40 la 800 de angajati, distribuiti in patru sedii din Europa Centrala si de Est.
Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank si va reprezenta, potrivit comunicatului, o platforma pentru specialisti software cu nivel inalt de pregatire.
"Marian Popa are o experienta semnificativa si realizari profesionale importante in industria IT&C, acumulate pe parcursul unei cariere de exceptie in pozitii de top management detinute in Romania si in afara tarii si credem ca va contribui semnificativ la succesul centrului global de tehnologie de la Bucuresti", a declarat reprezentantul... mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 15:33
Deutsche Bank, cea mai mare banca europeana dupa active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate in acest an in contul bonusurilor acordate angajatilor, cu platile in cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
lafonul se va aplica tuturor angajatilor, care vor fi informati oficial saptamana viitoare, au adaugat sursele citate.
Astfel, angajatii seniori vor primi pana la 150.000 euro in cash, restul bonusurilor urmand sa fie acordate sub forma de actiuni incepand din luna august, potrivit Bloomberg.
Anul trecut, cea mai mare banca germana a limitat transferurile in contul bonusurilor la 200.000 euro.
Deutsche Bank a desemnat in octombrie o comisie din care fac parte mai multi directori executivi si un fost ministru de Finante german pentru a evalua si, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajatilor.
In septembrie, grupul a anuntat ca va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim pana la care actiunile acordate drept compensatie directorilor nu pot fi instrainate.
Deutsche Bank a inregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare si cheltuielilor de natura juridica.
Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri in valoare totala de 3,2 miliarde euro, in scadere cu 11%. mai mult
Duminica, 03 Februarie 2013, ora 15:33
Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, va renunta la aproximativ un sfert din angajatii sai de la divizia de investitii bancare din Dubai, inclusiv directori, masura fiind inclusa in strategia de reducere a preturilor.
Saptamana trecuta, banca germana si-a prezentat planurile de a reduce bonusurile, locurile de munca si de a vinde active, iar directorii au declarat ca numarul concedierilor va fi mai mare mare decat cel anuntat anterior - 1.900 de pozitii.
"Exista deja cel putin sapte persoane care vor pleca din Dubai, majoritatea de la divizia de investitii bancare. Doua sau trei din slujbele reduse sunt la nivelul de director", a declarat una dintre surse.
Printre cei care pleaca se afla si Zulfi Khan, director al operatiunilor de pe pietele globale, care se ocupa de clientii din Emiratele Arabe Unite, au declarat alte surse.
Reprezentantii Deutsche Bank nu au comentat informatiile, dar au anuntat ca-si mentin angajamentul in regiune.
Alte mari banci globale, inclusiv Bank of America, Credit Suisse, Nomura Holdings si Rothschild, si-au redus deja numarul de angajati la divizia de investitii bancare in regiune.
Activele bancii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, pentru prima data in ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg.
Profitul net al Deutsche Bank a scazut cu 46% in al doilea trimestru al acestui an,... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:15
Actiunile OMV, BMW, Deutsche Bank, Allianz si Siemens intra la tranzactionare pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti, incepand de joi, 23 august. Business24 va prezinta concluziile unei analize Tradeville asupra evolutiei celor cinci companii:
Perspective interesante pentru OMV
Prima jumatate a lui 2012 a fost incarcata de evenimente pentru OMV. Dintre cele mai recente mentionam parteneriatul dintre OMV si McDonald's din Austria, sporirea participatiilor la doua importante proiecte din Norvegia (Norwegian Sea Gas Infrastructure si Aasta Hansteen), descoperirea unui zacamant major de gaze in Marea Neagra si selectarea de catre BP a gazoductului Nabucco West pentru desfacerea gazelor din zacamantul de la Shah Deniz 2.
Atat lichiditatea si dinamica buna a afacerii, cat si politica de dividend, rentabilitatea asteptata pe unitatea de risc (rata Sharpe), ratele de rentabilitate si majoritatea multiplilor fac ca OMV sa merita o atentie deosebita din partea investitorilor. "Consideram ca cel mai important pentru OMV este procesul de transformare dintr-o companie axata pe rafinare si marketing intr-una diversificata, prin largirea bazei de explorare si productie si cresterea capacitatilor de generare de energie, inclusiv din surse regenerabile. In opinia noastra, de succesul acestui proces va depinde evolutia companiei pentru urmatorii 5 sau chiar 10 ani.", se arata in raportul Tradeville.
Pentru trimestrul trei al anului 2012 analistii citati... mai mult
Joi, 23 August 2012, ora 16:05