Deutsche Bank se implica in proiecte de infrastructura energetica in Romania

Joi, 08 Mai 2014, ora 15:12
2336 citiri
Deutsche Bank se implica in proiecte de infrastructura energetica in Romania

Deutsche Bank va fi in continuare si mai mult implicata in proiecte de infrastructura in Romania, in special in dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare intre Romania si Republica Moldova, a declarat premierul Victor Ponta joi, dupa inaugurarea Centrului Tehnologic Deutsche Bank la Bucuresti.

"Am discutat cu Deutsche Bank, in primul si in primul rand, anul trecut, cand am fost la sediul lor la Berlin si mi-au spus despre aceasta investitie importanta, 500 de locuri de munca si un centru tehnologic unic in Europa de Est. De asemenea, ca banca, ca prezenta financiara in Romania, Deutsche Bank este si va si mai mult, in continuare, implicata in proiectele de infrastructura. Iar, sprijinul special pe care Romania il solicita, e vorba de companiile noastre energetice, avand ca prioritate absoluta dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare intre Romania si Moldova", a spus premierul intrebat despre posibilitatea de extindere a Deutsche Bank in Romania pe partea de retail.

In discursul sustinut dupa taierea panglicii inaugurale a Centrului Tehnologic al Deutsche Bank, alaturi de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, si de liderii proiectului, printre care si managerul DBGT (Deutsche Bank Global Tehnology) Marian Popa, premierul a afirmat ca orice investitor care creeaza locuri de munca in tara noastra este un prieten al Romaniei.

"Cine creeaza un loc de munca in Romania este un prieten al Romaniei. Dumneavoastra, prin acest proiect, sunteti de 500 de ori prieteni ai Romaniei, insa, evident, activitatea Deutsche Bank in Romania nu se rezuma doar la acest centru. Este vorba despre o colaborare pe termen lung si care, din punct de vedere al Guvernului, reflecta doua lucruri esentiale. In primul rand, faptul ca din punct de vedere economic, din punct de vedere al reformelor structurale, al perspectivei noastre de dezvoltare, Romania este intr-o directie buna. Este important ca aceasta afirmatie sa nu apartina doar liderilor politici sau guvernamentali de la Bucuresti. Este important ca aceasta imagine de directie economica buna este confirmata de toate rapoartele Comisiei Europene, ale agentiilor de rating", a declarat Victor Ponta.

In cadrul vizitei facute la Centrul Tehnologic al Deutsch Bank, premierul a apreciat modul de organizare a activitatii, printre altele, retinandu-i atentia un smart board, tablou inteligent pe care se pot realiza simulari de solutii financiare si alte materiale decizionale.

Centrul Tehnologic al Deutsche Bank din Europa Centrala si de Est, situat in Bucuresti, va crea pana la 500 de locuri de munca in domeniul IT&C pana la finalul anului 2016.

#deutsche bank, #proiecte infrastructura energetica, #proiecte infrastructura Romania , #stiri Victor Ponta