Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a aprobat ajutoare de stat de 40 milioane de euro in ultimele patru luni

Guvernul a aprobat ajutoare de stat de 40 milioane de euro in ultimele patru luni


Ministerul Finantelor a emis, in primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finantare in suma totala de 40 milioane euro, la o valoare totala a investitiilor de 112 milioane euro, a anuntat, joi, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

El a facut aceste precizari cu prilejul inaugurarii centrului de tehnologie al Deutsche Bank, unde a fost prezent alaturi de premierul Victor Ponta.

"De la inceputul anului, pe toate cele patru scheme care sunt in vigoare, Ministerul Finantelor a emis acorduri de finantare pentru o valoare totala de a investitiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat - 40 milioane euro, deja platiti 21 milioane euro, si creare a 1.300 noi locuri de munca", a aratat ministrul.

Voinea a amintit ca si Deutsche Bank a beneficiat de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic din Pipera, in baza unei scheme aprobate pentru dezvoltarea investitiilor in tehnologie si crearea de locuri de munca.

Deutsche Bank primeste, astfel, in mod gradual, un ajutor de stat de 15,6 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de munca. Potrivit lui Voinea, investitia Deutsche Bank va aduce la buget in urmatorii cinci ani circa 50 de milioane euro.

Ministrul a adaugat ca, din august 2012 si pana in prezent, au fost emise 9 acorduri de finantare pe aceasta schema de ajutor de stat destinata tehnologiilor inalte, valoarea totala a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de munca.

Conform lui Voinea, contributia totala pe care aceste firme o vor da statului roman sub forma de taxe si impozite in urmatorii 5 ani, numai aferente locurilor de munca create, se ridica la un sfert de miliard de euro.

Ministrul a dat asigurari ca schema de ajutor pentru industria IT, care a inceput in 2012, va continua si dupa 1 iulie 2014, iar alte companii vor putea primi un astfel de ajutor intrucat este o schema de succes.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1447 ori