Si bancherii plang. Sistemul bancar, lovit de noi concedieri

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 16:37
2514 citiri
Si bancherii plang. Sistemul bancar, lovit de noi concedieri

Sistemul bancar international se va confrunta cu noi reduceri de personal. Numarul bancilor americane care au fost inchise a crescut de curand, iar bancile europene au concediat aproximativ 172.000 de persoane din 2009.

Bancile vor iesi de pe piete pentru a supravietui. Concedierile nu mai sunt de ajuns

Cele mai mari doua banci ale Elvetiei, Credit Suisse si UBS, ar putea anunta reduceri masive de locuri munca odata cu rezultatele financiare trimestriale.

Bancile elvetiene au probleme: Credit Suisse si UBS ar putea desfiinta 7.000 de posturi

Grupul bancar UBS ar putea desfiinta 3.000 - 5.000 de locuri de munca, iar banca rivala Credit Suisse, tot din Elvetia, ar putea anunta renuntarea la 1.000- 2.000 de posturi, potrivit cotidianului Der Sonntag.

Credit Suisse a anuntat reduceri de costuri de 1,1 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an.

Inca doua banci din Statele Unite ale Americii au fost inchise saptamana aceasta, iar totalul pentru anul in curs a ajuns la 46.

SUA: Inca doua banci au fost inchise saptamana aceasta

Cele doua institutii de credit inchise sunt First East Side Savings Bank of Tamarac, din Florida, si Excel Bank of Sedalia, Missouri.

Cele mai recente disponibilizari efectuate de banci

Printre bancile care au efectuat deja concedieri se numara UBS, Deutsche Bank, RBS, Citigroup, Barclays, Morgan Stanley si Bank of America.

In luna iulie, Deutsche Bank anunta ca intentioneaza sa renunte la 1.900 de angajati, 1.500 dintre acestia apartinand diviziei de investitii a bancii. Reducerile de personal aveau ca scop economisirea a trei miliarde de euro.

In luna septembrie, Deutsche Bank a concediat aproximativ o treime din angajatii sai din Asia, care se ocupau de tranzactiile cu derivate.

Deutsche Bank reduce costurile prin concedieri in Asia

De asemenea, tot in septembrie, oficialii Deutsche Bank anuntau ca banca va renunta la aproximativ un sfert din angajatii sai de la divizia de investitii bancare din Dubai, inclusiv directori, masura fiind inclusa in strategia de reducere a preturilor.

Deutsche Bank efectueaza concedieri in Dubai

Oficialii Bank of America au anuntat ca vor renunta la 16.000 de posturi pana la sfarsitul acestui an.

Un nou val de concedieri in sectorul bancar se anunta in aceasta toamna. Cine urmeaza

Royal Bank of Scotland (RBS) si-a marit tinta in ceea ce priveste reducerile de personal de la 3.500 la 3.800 de posturi. Dintre acestea, 3.000 de posturi vor fi restructurate pana la sfarsitul acestui an, iar restul in 2013. Reducerile se vor face din cadrul sectorului de investitii.

Royal Bank of Scotland accelereaza concedierile

Royal Bank of Scotland a anuntat un profit in scadere cu 22%, in al doilea trimestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2011, dupa ce veniturile sale au fost afectate puternic de criza datoriilor suverane din Europa.

Banca spaniola Banco Santander a renuntat la achizitia a 316 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS) din Marea Britanie. Tranzactia era evaluata la circa 2,7 miliarde dolari.

RBS pierde o intelegere de 2,7 mld. de dolari, pentru vanzarea a 316 sucursale

In luna decembrie 2011, Citigroup a anuntat ca va disponibiliza aproximativ 4.500 de posturi in urmatoarele trimestre, pe fondul reducerilor cheltuielilor.

Citigroup a anuntat ca veniturile sale nete din trimestrul trei din 2012 au fost de doar 468 de milioane dolari, in comparatie cu nivelul de 3,77 miliarde de dolari atins in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul Citigroup in cadere libera, pe fondul deprecierii activelor

Barclays, a doua banca a Marii Britanii, anunta anul trecut ca va concedia 3.000 de angajati, din cauza legislatiei si reglementarilor mai dure din sistemul bancar si impactului crizei datoriilor de stat asupra operatiunilor.

Bancile isi reduc expunerea fata de Grecia

Grupul francez Credit Agricole a semnat cu Alpha Bank contractul pentru vanzarea integrala a diviziei elene, Emporiki Bank, la pretul simbolic de un euro, tranzactia urmand sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.

E oficial: Alpha Bank a cumparat Emporiki Bank cu un euro

Credit Agricole, a treia mare banca din Franta, vrea sa se retraga de pe piata elena, dupa ce institutiile de credit au fost lovite puternic de criza datoriilor suverane si avansul masiv al creditelor neperformante, in urma declinului economic inregistrat in ultimii ani.

Credit Agricole a raportat o scadere de 67% a profitului pentru trimestrul al doilea din 2012, pana la 111 milioane de euro, de la 339 milioane de euro, valoare inregistrata in perioada similara a anului trecut.

A treia mare banca franceza are probleme din cauza Greciei

Grupul francez a fost nevoit sa recapitalizeze Emporiki cu mai multe miliarde de euro si vrea sa-si reduca expunerea fata de Grecia.

#concedieri banci, #inchidere banci, #banci SUA inchidere, #banci criza economica , #Banci internationale