Deutsche Bank reduce costurile prin concedieri in Asia

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 18:14
1196 citiri
Deutsche Bank reduce costurile prin concedieri in Asia

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, a concediat aproximativ o treime din angajatii sai din Asia, care se ocupau de tranzactiile cu derivate, conform unor surse anonime.

Aproximativ 20 de persoane se vor ocupa in continuare de tranzactiile cu derivate, fata de aproximativ 35 in prezent, sustine o sursa, in conditiile in care Deutsche Bank si alte institutii de creditare reduc costurile la diviziile care nu genereaza castiguri adecvate, pe fondul incetinirii economiei mondiale, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al Deutsche Bank a refuzat sa comenteze informatia.

Aceste concedieri vin dupa ce, in iulie, directorii Deutsche Bank Anshu Jain si Juergen Fitschen au anuntat ca iau in considerare masuri suplimentare de reducere a costurilor cu trei miliarde de euro si concedierea a 1.900 de angajati pe plan mondial, din care 1.500 la divizia de investitii.

Deutsche Bank va concedia 1.900 de persoane

Activele bancii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursa din Europa, pentru prima data in ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg.

Profitul net al Deutsche Bank a scazut cu 46% in al doilea trimestru al acestui an, ajungand la 661 milioane de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2011.

Profitul Deutsche Bank aproape s-a injumatatit in trimestrul doi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Deutsche Bank concedieri Asia, #Deutsche Bank rezultate financiare, #Deutsche Bank reducere costuri , #Banci internationale