Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Citigroup in cadere libera, pe fondul deprecierii activelor

Profitul Citigroup in cadere libera, pe fondul deprecierii activelor


Citigroup a anuntat ca veniturile sale nete din trimestrul trei au fost de doar 468 de milioane dolari, in comparatie cu nivelul de 3,77 miliarde de dolari atins in aceeasi perioada a anului trecut. Castigurile per actiune s-au redus si ele proportional de la 1,23 $/actiune anul trecut la 0,15 $/actiune in acest an.

Scaderea drastica a profitului Citigroup vine pe fondul unei pierderi majore, de 4,7 miliarde de dolari, din valoarea actiunilor detinute de gigantul financiar la firma de brokeraj Morgan Stanley Smith Barney, scrie Reuters.

Acest joint venture a fost creat in timpul crizei financiare din 2009 cu scopul reducerii activelor Citigroup, prin transferarea firmei de brokeraj Smith Barney catre Morgan Stanley.

Castigurile ajustate ale Citigroup au fost insa in crestere, la 1,06 $/actiune, fata de 0,84 $/actiune anul trecut.

In afara de pierderea provocata de Morgan Stanley Smith Barney, Citigroup a avut rezultate incurajatoare in trimestrul trei din 2012, castigand teren pe pietele de capital, si cunoscand o revitalizare a sectorului de creditare, conform Forbes.

Pe piata nord-americana, veniturile din serviciile bancare adresate consumatorilor au crescut cu 6%, atingand nivelul de 5,4 miliarde de dolari, in contextul unei aparente revitalizari a segmentului ipotecar.

La nivel international insa, veniturile au scazut cu 2% pana la 4,8 miliarde de dolari, pierderile fiind cauzate de fluctuatiile de schimb valutar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1355 ori