Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Royal Bank of Scotland accelereaza concedierile

Royal Bank of Scotland accelereaza concedierile


Royal Bank of Scotland (RBS) si-a marit tinta in ceea ce priveste reducerile de personal de la 3.500 la 3.800 de posturi. Dintre acestea, 3.000 de posturi vor fi restructurate pana la sfarsitul acestui an, iar restul in 2013. Reducerile se vor face din cadrul sectorului de investitii.

Banca este detinuta de catre guvernul britanic in proportie de 82%, dupa ce a avut nevoie sa fie salvata de la faliment in 2008. De atunci, aproximativ 34.000 de persoane au fost concediate din RBS.

Un studiu citat de Reuters previzioneaza ca peste 15% din cei 500.000 de angajati ai sectorului bancar de investitii isi vor pierde slujba, din cauza crizei zonei euro si a reglementarilor mai stricte.

RBS se afla si ea sub presiuni pentru a-si reduce activitatea pe segmentele ce presupun riscuri, precum cel de investitii, si sa adopte reglementari interne mai stricte.

Pe fondul acestui anunt, actiunile bancii au scazut cu 2,25% la bursa londoneza.

Un nou val de concedieri in sectorul bancar se anunta in aceasta toamna. Cine urmeaza

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1590 ori