Moartea este un eveniment inevitabil, insa pentru care nimeni nu este vreodata pregatit. Pierderea unei persoane dragi reprezinta cea mai grea incercare prin care un om trece in aceasta viata, astfel incat este normal sa aiba nevoie de ajutorul unor specialisti.
Daca sunteti din aceasta parte a tarii, o firma de pompe funebre Iasi va poate ajuta sa va ocupati de toate aspectele inmormantarii, de la cele birocratice, prevazute de legislatia romaneasca, pana la detaliile care tin de organizarea ceremoniei de ingropaciune sau incinerare, in functie de credinta si de optiunile personale ale defunctului.
Aria de acoperire a unei companii de pompe funebre din Iasi
Nimeni nu este vreodata pregatit pentru un astfel de eveniment, care soseste mereu pe neasteptate. Prin urmare, este absolut normal ca specialistii in domeniu sa fie disponibili 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana.
Unul dintre primele aspecte de care trebuie sa se ocupe se refera la preluarea decedatilor de la morga. Aceasta poate fi realizata de la urmatoarele spitale din judetul Iasi: Spitalul Militar Dr. Iacob Czihac, Spitalul de Boli Infectioase Iasi, Spitalul Sfantul Spiridon, Spitalul C.F.R., Spitalul de Urgenta Dr. Nicolae Oblu, Spitalul Dr. C.I. Parhon, Institutul Regional Oncologic Iasi, Spitalul de Psihiatrie Socola, Spitalul de Urgenta Pascani, Spitalul Orasenesc Harlau, Spitalul Orasenesc Targu Frumos, Spitalul C.F.R. Pascani, Spitalul Orasenesc Targu Neamt, Spitalul Municipal Roman,... mai mult
Vineri, 08 Iulie 2022, ora 17:28
Consiliul Județean Iași a formulat mai multe propuneri către autoritățile de la București și proiectant în ceea ce privește traseul autostrăzii A8, pe segmentul care tranzitează județul Iași.
Potrivit cotidianului Ziarul de Iași, recomandările CJ au fost stabilite în contextul intenției autorității județene de a amenaja parcuri industriale în proximitatea viitoarei autostrăzi. În același timp, CJ vrea o conectare cât mai eficientă a orașelor de pe traseu cu autostrada.
În principal, administraţia judeţeană vrea că autorităţile centrale şi proiectantul să ţină cont de planurile de investiţii ale Consiliului Judeţean, în special parcurile industriale, dar şi de o conectare cât mai eficientă a autostrăzii cu oraşele de pe traseu şi cu Aeroportul Internaţional Iaşi.
Opt propuneri au fost formulate în urma dezbaterii recente care a avut loc în cadrul unui grup interinstituţional creat de CJ pentru coordonarea, la nivelul Iaşului, a măsurilor privind construirea autostrăzii. CJ a trimis recomandările atât Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cât şi proiectantului proiectului, societatea Consitrans.
Trei dintre recomandările Consiliului Judeţean Iaşi privind traseul A8 prin judeţ fac referire la intenţia administraţiei de a amenaja parcuri industriale. În context, CJ solicită ca traseul din zona Paşcaniului să fie repoziţionat, pentru ca parcul să aibă o... mai mult
Vineri, 30 Iulie 2021, ora 09:55
Visma are o cultura si o viziune dedicate schimbarii, increderii si imbunatatirii continue a solutiilor din domeniul IT. Visma Software, una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de produse software din Romania, este prezenta si in Iasi. Compania originara din Scandinavia este activeaza de 15 ani in tara, avand doua centre puternice de cercetare si dezvoltare in Sibiu si Timisoara.
Echipele sunt nerabdatoare sa-si cunoasca viitorii colegi, astfel, incepand cu jumatatea lunii Aprilie, primele posturi au fost deja publicate pe site-urile de recrutare. Colaborarea cu noii colegi va incepe cat de curand.
In anul 2020 Visma Software s-a bucurat de o crestere semnificativa a numarului de angajari. Se pare ca anul 2021 este la fel de prielnic pentru compania norvegiana, aceasta deschizand o noua locatie care va deveni in timp la fel de puternica precum cele de la Timisoara si Sibiu, iar obiectivul pentru anul acesta este ca echipa sa se mareasca cu cel putin 20 de colegi noi in Iasi.
"In ciuda pandemiei, am avut un an grozav in 2020, iar daca ar fi sa rezum, obiectivul nostru cheie pentru acest an si pentru cel viitor este legat de cresterea afacerii. Romania continua sa fie unul dintre pilonii de crestere cheie ai organizatiei noastre de centru de competenta. De ce Iasi? Vrem sa continuam sa investim in comunitatile locale, iar Iasiul este unul dintre hub-urile tehnologice cu cea mai rapida crestere din Europa conform statisticilor YoY. Unul dintre aspectele... mai mult
Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:17
Atunci cand o casnicie nu mai functioneaza, se ajunge la divort, dar lucrurile se complica daca sotii detin bunuri in comun. Partajul este necesar in aceasta situatie si, de multe ori, certurile devin aprinse intre soti atunci cand trebuie sa imparta proprietatile si lucrurile dobandite in timpul casatoriei.
Pentru ca procesul de partaj sa nu fie mai complicat decat este necesar, cea mai buna optiune este sa contactezi un avocat divort Iasi. Acest specialist in Dreptul Familiei poate simplifica impartirea bunurilor si se poate asigura ca partajul se desfasoara in termeni corecti pentru clientul sau. Un avocat cu experienta se va implica cu adevarat in procesul de divort si va face tot posibilul ca impartirea bunurilor sa fie justa.
Iata cum te poate ajuta un avocat de divort din Iasi, atunci cand este necesar partajul:
- Va negocia pentru ca partajul sa se desfasoare cu acordul ambelor parti;
- Va oferi consultanta juridica cu privire la impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei sau dupa divort;
- Ii va oferi clientului sau asistenta si il va reprezenta din punct de vedere juridic;
- Va redacta cererile si toate documentele necesare pentru partaj.
Ce bunuri pot fi impartite?
- Bunurile mobile si imobile care au fost obtinute in timpul mariajului de oricare dintre soti;
- Sumele de bani care exista in conturile bancare curente ale sotilor, atunci cand ele pot fi luate in calcul potrivit Codului Civil;
- Veniturile care au fost obtinute dupa ce bunurile... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 15:26
Coronavirusul le-a dat o idee noua hotilor. Mai nou, cunoscuta metoda de inselaciune "accidentul" s-a transformat in metoda "COVID". Un barbat din Iasi a reusit sa pacaleasca mai multe batrane ca rudele lor sunt infectate si au nevoie de bani.
Barbatul ar fi pacalit mai multe persoane cu suma totala de 100.000 de lei, insa politistii banuiesc ca ar mai fi si alte persoane implicate in acest caz. Barbatul a reusit, in aproximativ o luna, sa convinga mai multe persoane din Iasi ca rude ale lor sunt infectate cu noul coronavirus si sunt internate in spital, in stare foarte grava, scrie Observator.
Barbatul incerca sa convinga victimele ca rudele lor au nevoie de tratament de specialitate sau de aparatura medicala pentru a primi oxigen. Pentru toate acestea, victimele erau puse sa trimita sume importante de bani.
Suspectii au reusit sa obtina acesti bani de la victime dupa ce le tineau la telefon chiar si mai bine de o ora, pentru ca victimele sa nu apuce sa verifice daca este adevarat ceea ce spuneau suspectii la telefon.
Anchetatorii spun ca victimele erau, in special femeile in varsta.
Unul dintre suspecti a fost prins in cursul zilei de duminica si, intre timp, magistratii au aprobat mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau.
Ancheta continua in acest caz pentru ca exista informatii conform carora ar fi mai multi suspecti care puneau in practica aceasta inselaciune.
Citeste si:
Metoda de inselaciune COVID-19. Cum au reusit cativa detinuti... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 14:55
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a declarat miercuri, 2 decembrie, la Iasi, ca aproximativ 60 de kilometri din Autostrada Ungheni - Iasi - Targu Mures vor avea ca finantare Planul National de Redresare si Rezilienta, iar banii pentru ceilalti 260 de kilometri vor fi asigurati prin Programul Operational Transporturi.
Marcel Bolos a spus, miercuri seara, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca Autostrada A8 Ungheni - Iasi - Targu Mures va masura 320 de kilometri, iar doua segmente din autostrada vor fi prinse la finantare prin PNRR.
"Am identificat solutia de finantare pentru autostrada A8, si anume, capatul estic, care asigura legatura intre Motca, Targu Neamt si Leghin, cu o lungime de 34 de kilometri, va fi propunerea noastra pentru includerea in facilitatea de redresare si rezilienta, instrument financiar pe care il avem la dispozitie. Si capatul vestic al autostrazii, cel care asigura legatura intre Miercurea Nirajului si Targu Mures, cu o lungime de 25 de kilometri, va fi de asemenea propunerea noastra pentru includerea in facilitatea de redresare si rezilienta. Asadar, am facut un pas urias pentru implementarea Autostrazii Unirii, am facut un pas urias pentru un mare proiect de infrastructura de transport al Romaniei", a spus Marcel Bolos.
El a precizat ca aceste doua segmente vor trebui finalizate cel tarziu in anul 2026, suma necesara ridicandu-se in total la 160 de milioane de euro.
Cat priveste tronsonul montan al Autostrazii A8, care este... mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 20:10
Prima aeronava de tip Airbus A320 a companiei HiSky a aterizat vineri pe Aeroportul International Iasi, acesta devenind baza companiei aeriene din Republica Moldova.
"Reprezentantii companiei aeriene HiSky pot spune ca, prin deschiderea bazei de la Iasi, sunt practic acasa. Inceperea unei noi colaborari, pe care o marcam astazi, garanteaza o mai buna conectivitate intre locuitorii Moldovei, fie ca vorbim despre Republica Moldova sau despre Regiunea de Nord-Est, si restul Uniunii Europene. Chiar daca in prezent contextul pandemic in care ne aflam afecteaza sectorul aviatic, echipa Aeroportului Iasi continua sa isi imbogateasca portofoliul de destinatii operate din capitala Moldovei si isi consolideaza deopotriva parteneriatele cu reprezentantii companiilor aeriene", a declarat Catalin Bulgariu, directorul general al RA Aeroportul Iasi.
La randul sau, directorul HiSky, Iulian Scorpan, a declarat ca Iasiul a devenit hubul companiei, ceea ce ii va determina pe locuitorii din regiune sa calatoreasca mai mult.
"Am ales Iasiul pentru ca este printre orasele cu cele mai active procese de dezvoltare, un oras al miscarii continue, al turismului, al businessului, un centru academic international si nu in ultimul rand un oras drag noua, in care ne simtim acasa. HiSky are in spate o echipa cu multi ani de experienta in aviatie, care a urmat cursurile scolii de aviatie romanesti si care a activat de-a lungul timpului la boardul diferitelor companii aeriene. Venim cu o alta... mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 22:59
Sase cereri de retragere a unor candidati PSD pentru Parlament au fost inregistrate la biroul electoral Iasi in ultimele zile: doua din lista pentru Senat, patru din lista pentru Camera Deputatilor.
Principala nemultumire a tuturor este legata de interventia conducerii centrale, considerata brutala, peste prima varianta de liste de candidaturi, cea votata in filiala ieseana a PSD, scrie Ziarul de Iasi.
Cei mai multi dintre cei care si-au retras candidatura sunt nemultumiti pentru ca sefii nationali ai partidului nu au tinut cont de vointa primarilor din judet si a sefilor de organizatii locale: conducerea centrala a invalidat lista de candidati aprobata initial la Iasi si a modificat-o din temelii.
De pe lista de Senat s-au retras profesorii universitari Paul Boisteanu (USAMV) si Doru Panescu (TUIASI), ultimul fiind si actual senator. Acum patru ani, Panescu a fost cap de lista la PSD pentru un mandat in Senat.
In ceea ce priveste candidaturile la Camera Deputatilor, cei care s-au retras sunt Marian Serbescu (fost prefect), Bogdan Crucianu (consilier local si sef la Casa de Cultura a Studentilor), Bogdan Balaniscu (consilier local) si Constantin Apintilesei (social-democrat propus de organizatia PSD Ion Neculce).
Listele pentru alegerile parlamentare definitive in 2 noiembrie 2020. ...citeste mai departe despre "Sase candidati ai PSD Iasi pentru alegerile parlamentare se retrag de pe liste, nemultumiti de interventia conducerii centrale" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 19:12
Profilul bolnavului de COVID-19 s-a schimbat substantial, avertizeaza medicii infectionisti din Iasi. Dupa opt luni de observare a pandemiei, simptome precum lipsa gustului, a mirosului sau temperatura nu mai sunt relevante. Din ce in ce mai multe cazuri de fosti pacienti, declarati negativi, se reintorc cu boala in spital.
"Ca o modificare a ceea ce inseamna simptomatologia bolii, la inceputul pandemiei pierderea gustului si a mirosului erau un semn cardinal si de debut. In prezent, aceastea lipsesc in cele mai multe cazuri, sau apar tarziu, dupa 7-10 zile de la confirmarea cu boala", a declarat prof.dr. Carmen Dorobat, infectionist, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, pentru Ziarul de Iasi.
Aceasta a adaugat ca si febra de peste 37,5 grade nu mai este un criteriu imperativ in punerea diagnosticului. Mai exact, au fost pacienti care, desi nu au prezentat febra, au avut mialgii, dureri musculare foarte puternice, cu o durata de cateva zile, si in cele din urma s-au dovedit pozitivi.
Dupa cum sustin infectionistii, in ultima perioada s-a remarcat faptul ca formele medii de boala, chiar daca nu se agraveaza, se prelungesc. "Asta inseamna ca se negativeaza dupa 3-4 saptamani, sau chiar mai mult. Daca la inceputul pandemiei sustineam ca acest lucru se putea intampla la cei care aveau comorbiditati, in momentul de fata astfel de situatii se intalnesc la pacienti care au forme medii, si care nu au nicio boala asociata. Si asta inclusiv la tineri.", a atras... mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 11:21