Facebook a lansat o noua aplicatie prin care utilizatorii sai pot fi platiti daca accepta sa le fie colectate datele despre modul in care utilizeaza dispozitivele si aplicatiile descarcate pe acestea.
Numita Study, noua aplicatie de la Facebook, colecteaza date despre perioada dedicata utilizarii aplicatiilor instalate pe un dispozitiv, dar si despre activitatile de interes, tara de provenienta, dispozitivul detinut de utilizator si tipul retelei folosite, relateaza miercuri Press Association.
Facebook a anuntat ca participantii vor fi recrutati prin intermediul reclamelor la aplicatie, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot inregistra si, daca se califica, vor fi invitati ulterior sa descarce aplicatia din magazinul Google Play Store.
In prima etapa, aplicatia va fi disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite si India.
"Cercetarea de piata ajuta companiile sa conceapa produse mai bune pentru oameni. Credem ca aceasta activitate este importanta pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim produsele utilizatorii Facebook", a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, in cadrul unui mesaj publicat pe blog.
"De asemenea, cunoastem faptul ca acest tip de cercetare trebuie sa specifice clar la ce se pot astepta cei care se inregistreaza, la modul in care vor fi colectate si utilizate informatiile lor si cum pot renunta la cercetare in orice moment. Avem o responsabilitate de a mentine informatiile oamenilor securizate si in siguranta.
Prin... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 17:11
In timp ce Mark Zuckerberg este audiat de reprezentanti ai congresului american in ce priveste furtul a milioane de date personale ale utilizatorilor Facebook, Google, un alt gigant al comunicarii digitale, a introdus in motorul de cautare online un sistem de protectie a datelor personale.
Daca doriti sa aflati date despre o persoana folosind Google, lista referintelor a devenit mult mai scurta, iar la sfarsitul primei pagini care afiseaza rezultatele cautarii se poate citi urmatorul anunt: "Unele rezultate ale cautarii au fost sterse in concordanta cu noua legislatie europeana in ce priveste protectia datelor personale. Aflati mai multe aici", scrie in anuntul postat de gigantul american.
In pagina care explica procedura de protectie a datelor personale implementata de Google care poate fi accesata dand click pe anuntul din baza listei care afiseaza rezultatele cautarii se precizeaza ca:
"Recenta decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene are consecinte ample pentru motoarele de cautare din Europa. Conform deciziei Curtii, anumiti utilizatori au dreptul de a solicita motoarelor de cautare precum Google sa elimine rezultatele pentru interogarile care contin numele persoanei respective. Pentru a fi eligibile, rezultatele afisate trebuie sa fie inadecvate, irelevante sau sa nu mai fie relevante ori sa fie excesive. De la publicarea deciziei pe 13 mai 2014, ne-am straduit in permanenta sa ne conformam acesteia.
Procedura este complicata, deoarece trebuie sa... mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 11:30
Guvernul Marii Britanii va cere Facebook, Google, Twitter si altor companii tehnologice sa simplifice politicile de management al datelor utilizatorilor, dupa dezvaluirile aparute despre nereguli.
Matt Hancock, ministrul pentru tehnologie digitala, cultura si media, a declarat publicatiei Sunday Times ca marile companii din sectorul digital nu ofera utilizatorilor termeni si conditii clare si concise despre cum sunt folosite datele lor personale. Obiectivul sau este ca informatiile sa fie cuprinse intr-o singura pagina, transmite Reuters.
In cazul Facebook, acordul pentru utilizarea serviciilor companiei are peste 3.700 de cuvinte, iar in cel al Twitter 11.000 de cuvinte.
Guvernul de la Londra a convocat directori ai Facebook, Google si Twitter sa participe la o intalnire in luna aprilie, pentru a discuta despre practicile in domeniul managementului datelor.
Citeste si Zuckerberg, prima declaratie in scandalul Cambridge Analytica: Am facut si greseli
"Oamenii sunt uimiti de paginile de termeni si conditii greoaie. Doresc ca acestea sa fie reduse astfel incat oamenii sa vada dintr-o privire ce accepta. Vreau ca marile platforme sa raspunda intrebarilor si sa demonstreze ca vor sa se schimbe", a spus Hancock.
Dezvaluirile ca firma de consultanta politica Cambridge Analytica a folosit datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori ai Facebook pentru campania presedintelui american Donald Trump au indreptat atentia asupra retelelor de socializare.... mai mult
Luni, 26 Martie 2018, ora 09:30
Google vrea sa ofere utilizatorilor sai un loc unde pot controla mai usor setarile legate de confidentialitate.
Astfel, compania din spatele celui mai mare motor de cautare din lume a lansat o pagina, numita About Me.
Aceasta contine toate conturile pe care un utilizator le are la serviciile Google, printre care se numara Gmail, Photos, Drive si Google+.
Pagina iti permite sa verifici setarile de ...citeste mai departe despre "Google iti arata cat de multe stie despre tine, dar te lasa sa-ti alegi ce informatii vor fi facute publice" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 12:36
Google a dezvaluit, dupa aproape trei ani, faptul ca a inmanat informatii guvernului american despre trei membri ai organizatiei WikiLeaks, ca urmare a unui mandat secret dat de un judecator federal.
Cei de la WikiLeaks i-au adresat directorului executiv al Google, Eric Schmidt, o scrisoare deschisa in care au protestat fata de faptul ca gigantul IT a dezvaluit mandatele abia luna trecuta, desi au fost emise in martie 2012.
Mai mult, au cerut sa face publice toate materialele pe care le-au inmanat celor de la FBI, potrivit Raw Story.
Cei vizati sunt jurnalistul de investigatii Kristinn Hrafnsson, purtatorul de cuvant al organizatiei Sarah Harrison si senior editorul Joseph ...citeste mai departe despre "Google a inmanat in secret date despre membrii WikiLeaks celor de la FBI: E dezgustator" pe Ziare.com mai mult
Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 10:27
Google a gasit noi modalitati de a se integra in viata utilizatorilor sai, astfel ca a ajuns sa stie extrem de multe lucruri despre ei.
Gigantul IT are cel mai mare motor de cautare si cea mai mare platforma video din lume (Youtube).
Mai mult, browser-ul (Chrome), email-ul (Gmail) si sistemul de operare mobila (Android) sunt cele mai populare.
In consecinta, Google stie foarte multe lucruri despre uilizatorii sai - ce cauta pe Internet, pe ce reclame dau click, ce mesaje scriu, ce videoclipuri urmaresc si ce aplicatii folosesc, scrie Business Insider.
Noile sale produse reprezinta urmatorul pas pentru a obtine si mai multe informatii.
Masina care se conduce singura va culege date despre locurile in care vrei sa mergi, in timp ce ochelarii inteligenti Google Glass vor oferi acces la date fara a mai folosi smartphone-ul.
Iar cele mai recente achizitii vor duce acest lucru la un alt nivel, avand in vedere ca vor fi monitorizate pana si obiceiurile pe care le au ...citeste mai departe despre "Google culege informatii cruciale despre utilizatorii sai: E terifiant!" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Iunie 2014, ora 08:00
O autoritate din Spania a amendat compania Google cu aproape 900.000 de euro, pentru ca a incalcat legea care se refera la protectia datelor utilizatorilor.
Google a combinat mai multe informatii personale adunate prin intermediul diferitelor servicii ale companiei, insa nu a informat utilizatorii referitor la modul in care datele acestora sunt folosite, arata Reuters.
Cu toate ca amenda de 900.000 de euro reprezinta o suma mica pentru gigantul Google, care are o capitalizare de piata de peste 300 de miliarde de euro, masura atrage atentia asupra volumului mare de date personale care sunt stocate de anumite companii.
Astfel, utilizatorii incep sa detina din ce in ce mai putin control asupra informatiilor private. Mai multe controale au avut loc si in Olanda ...citeste mai departe despre "Google a fost amendat pentru folosirea datelor utilizatorilor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 17:02
Google a anuntat lansarea unei noi functii care le permite utilizatorilor serviciilor sale online precum Gmail sau YouTube sa decida ce ar trebui sa se intample cu datele care le-au fost stocate dupa ce vor muri.
"Astazi lansam o noua functie care faciliteaza posibilitatea de a spune Google ce vreti sa faceti cu datele dumneavoastra digitale daca muriti sau nu mai puteti sa va folositi contul", a explicat gigantul american al internetului intr-un mesaj publicat pe unul din blogurile sale oficiale, relateaza AFP.
"Speram ca aceasta noua functie va va permite sa va pregatiti viata digitala dupa moarte, intr-un mod care sa va protejeze viata privata si securitatea", a precizat Google.
Noua functie, denumita "gestionarul contului inactiv", este incorporata intr-o serie de servicii ale Google, precum serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video YouTube, albumele foto Picasa, reteaua de socializare Google+ si serviciul de stocare si distribuire de fisiere Drive.
Utilizatorii pot decide viitorul datelor incluse in conturile lor daca acestea din urma devin inactive.
"De exemplu, puteti alege sa vi se distruga datele, dupa trei, sase sau 12 luni de inactivitate. Sau puteti selecta contacte de incredere care sa primeasca datele", a adaugat Google.
Si, pentru a evita accidentele, Google precizeaza ca, inaintea oricarei actiuni, un avertisment va fi trimis pe telefonul mobil al utilizatorului sau pe o adresa alternativa de e-email. mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 09:59
Cei care folosesc serviciul de micro-blogging Twitter vor putea de acum inainte sa intre pe site-urile care folosesc Google Friend Connect cu aceleasi date de acces.Anuntul Google vine la numai o zi dupa ce Yahoo a integrat serviciile oferite de Facebook, informeaza The Guardian.
Google Friend Connect este un serviciu online care le permite utilizatorilor sa ia legatura cu prietenii lor de pe diferite site-uri.
Inaugurat in luna mai, serviciul online a fost gandit pentru a face Google mai social, dar are in prezent numai opt milioane de utilizatori. Twitter nu are la fel de multi utilizatori ca Facebook, dar nu asta a urmarit Google cand a luat decizia. Gigantul motor de cautare are aproximativ 146 de milioane de abonati la Gmail, dar problema companiei este ca nu acestia nu il folosesc si pentru socializare online. Astfel, pentru a tine pasul cu Facebook, Google s-a vazut nevoita sa puna mai mult accent pe socializarea online, Twitter fiind o prima incercare pentru a se lansa si in aceast domeniu. mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 00:39