Milionarul Remus Truica (49 de ani), este bine integrat in societate si a desfasurat afaceri pe teritorul Romaniei, fara sa fi fost condamnat anterior pentru astfel de fapte, asa ca in cazul lui se impune aplicarea unor pedepse orientate spre minimul special prevazut de lege.
Acestea sunt o parte dintre motivele pentru care Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe Remus Truica la o pedeapsa totala de 4 ani de inchisoare in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov, caz cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.
Remus Truica a fost sef de cabinet al premierului Adrian Nastase si detine la Snagov cel mai mare si mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei. In 2010, relatia cu vestita cantareata franceza Patricia Kaas l-a adus in prim-planul presei mondene.
In "dosarul Ferma Baneasa", milionarul a fost gasit vinovat de trafic de influenta si spalare de bani. In acelasi timp, instanta l-a achitat pe Truica pentru o alta infractiune de spalare de bani si pentru complicitate la abuz in serviciu si a constatat ca infractiunea de dare de mita s-a prescris.
Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Remus Truica a mai multor terenuri din Snagov in suprafata totala de aproximativ 141.000 de metri patrati.
Este un caz in care sunt implicati avocati de top, afaceristi sau consultanti politici - miliardarul Benyamin "Beny" Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein, asa-zisul print Paul Al Romaniei, avocatul Robert Rosu sau... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 00:00
O afacere de familie din Polinezia demonstreaza ca fermele de perle pot aduce beneficii vietii marine si incearca sa schimbe felul in care piata internationala de perle functioneaza.
Compania Kamoka Pearl creste perle de Tahiti in Polinezia franceza, in atolul Ahe, in asa fel incat impactul sau asupra mediului sa fie minim - si ar fi si pacat sa distruga acest paradis cu ape turcoaz si insula cu palmieri, scrie National Geographic.
Josh Humbert, mandrul proprietar, se lauda ca pe Ahe "este ca o alta planeta". La doar 480 de kilometri de Tahiti, "nu e mizerie, doar nisip si corali, asa ca talpile nici nu ti se murdaresc".
Kamoka Pearl a fost fondata in 1990 de tatal si fratele lui Humbert, si peste un an si jumatate, tanarul absolvent de biologie maritima s-a alaturat afacerii de familie.
Citeste mai multe despre Idee de afaceri eco - Ferma de perle pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 17 August 2013, ora 10:34
Magazinul de legume si fructe organice deschis acum opt ani de printul Charles la Gloucestershire a cazut victima recesiunii - din cauza dificultatilor economice prin care trece Regatul Unit el a fost nevoit sa-l inchida.
Charles a fost nevoit sa puna capat afacerii deoarece magazinul sau nu era in masura sa concureze cu serviciile online de livrare a produselor la domiciliu si cu supermarketurile obisnuite, relateaza Reuters, citand un reprezentant oficial de la resedinta din Londra a printului.
Legumele si fructele comercializate de magazinul The Veg Shed au fost dintotdeauna mai scumpe decat cele din magazinele obisnuite. Costul ridicat al produselor se explica prin faptul ca atat legumele, cat si fructele sunt cultivate in mod ecologic, in cantitati mici si toate operatiunile de ingrijire si de prelucrare sunt manuale.
Costurile ridicate de productie, principala problema a afacerii
O particularitate a The Veg Shed era considerata comertul cu legume si fructe de forme si marimi neobisnuite. Astfel de produse sunt de regula respinse de marile lanturi de supermarketuri, dar printul Charles a insistat asupra faptului ca acestea nu sunt diferite de "verii" lor de forme standard si ca sunt la fel de gustoase si sanatoase.
Si inainte de a fi inchis magazinul printului Charles s-a confruntat cu probleme. Astfel, cu cativa ani in urma, ferma unde erau cultivate fructele si legumele de vanzare a fost transferata pe teritoriul altei gospodarii din cauza costurilor... mai mult
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 11:15
Restaurantele cu produse bio pot fi o alegere inteleapta, fie ca doresti sa iei o masa cu familia, fie ca iei pranzul sau cina cu partenerii de afaceri. Aici ai parte de mancare sanatoasa, preparata dupa sfaturile nutritionistilor si iti ofera o multime de vinuri premiate si specialitati internationale.
Toate produsele sunt achizitionate de la ferme si producatori cu atestari de produse exclusiv bio-eco. In plus, meniurile pot fi personalizate in functie de gusturile, dorintele si solicitarile tale, existand si meniuri speciale pentru copii.
Miko Palace Cafe, Violeta's Vintage Kitchen, Fibrio sau Mandala sunt cateva nume de astfel de restaurante din Bucuresti in care vei gasi doar meniuri eco.
Pentru a afla mai multe despre stilurile lor, despre mancarea, bautura si atmosfera unui astfel de restaurant, am stat de vorba cu un reprezentant al businessului gastronomic bio-eco, Vanessa Dragan - Miko Palace Cafe.
Ea recomanda o serie de preparate din bucataria internationala, preparate avand la baza produse naturale "care imbina perfect iscusinta bucatarilor nostri cu savoarea felului de mancare recomandat de noi".
Ne vorbeste despre file de Dorada Regala copt pe crostini cu pesto de busuioc si rosii confiate, despre muschi de vita argentinian la gratar cu cartof "rosti" si sos demiglace dar si despre pieptul de pui tailandez, tras la tigaie cu sos de soia si ulei de susan, susan negru si coriandru prajit. Toate cu produse de la producatori bio-eco... mai mult
Sambata, 07 Iulie 2012, ora 00:00
Ce daca nu ai bani sa calatoresti? Exista cai de a vedea toata lumea gratis si chiar sa fii platit pentru asta. Ai putea sa faci recenzii pentru hoteluri de cinci stele sau sa livrezi o masina vintage dintr-un stat in altul. De ce nu, sa livrezi un yaht in Bahamas?Acestea sunt doar cateva modalitati identificate de Business Insider prin care poti sa-ti indeplinesti visul de a vedea lumea.
1. Realizeaza review-uri de hoteluri
Castigi 1,50 de dolari pentru un review. Dificultate: Oricine o poate face.
Un amator care cauta cai de a fi platit pentru a calatori ar putea alege sa scrie review-uri pentru diverse site-uri.
Nu iti vei acoperi toate cheltuielile in acest fel, asa ca asteapta-te sa mai scoti din buzunar cateva sute de dolari.
Exista site-uri perecum ReviewStream.com care ofera 1,50 de dolari pentru fiecare material.
2. Lucreaza intr-o ferma organica
Cazarea si masa sunt acoperite. Dificultate: Oricine o poate face.
Calatorii ecologisti pot lucra cateva ore pe zi la ferme care ofera in schimb cazare, mancare gatita in casa si o cale minunata de a vedea imprejurimile.
Cu toate ca aceste ferme nu asigura si transportul, fermierii nu se dau la o parte cand vine vorba sa faca auttostopul.
3. Devino cumparator misterios pentru companiile de transport
Castigi 30 de dolari si calatoresti gratis.Dificultate: Oricine o poate face.
Cu un pic de birocratie, un cumparator misterios certificat poate gasi de lucru in orice domeniu, inclusiv in turism. Nu vei putea controla unde... mai mult
Miercuri, 11 Mai 2011, ora 14:21