Bibiana Stanciulov, Topoloveni: Pentru 2014 imi doresc o vacanta fara telefon

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
2475 citiri
Bibiana Stanciulov, Topoloveni: Pentru 2014 imi doresc o vacanta fara telefon

Anul 2013 a fost pentru Bibiana Stanciulov un an al recunoasterii: Magiunul de Topoloveni a primit doua stele Michelin, iar dulceturile sale au fost premiate cu bronz si argint la Monde Selection - Bruxelles.

Recunoasterile nu s-au oprit aici, iar pentru 2014 se va concentra pe export si pe efortul de a-i face si pe romani sa inteleaga cat de sanatoasa poate fi dulceata fara zahar adaugat.

Pe plan personal si-a propus minim cinci zile de concediu, fara telefon, iar pentru afacerile sale spera ca TVA-ul pentru produsele fara zahar, si eco-bio-organic sa se micsoreze pana la maxim 5%.

Secretul energiei Bibianei Stanciulov este altruismul si in dorinta de a ajuta comunitatea, mai mult decat dorinta de profit, dupa cum a declarat femeia de afaceri, in cadrul unui interviu acordat Business24.

"Afacerile nu sunt facute numai pentru a strange averi. A face afacere inseamna si a face bine semenilor prin produsele sau serviciile realizate", a spus managerul Sonimpex.

Cum puteti caracteriza anul 2013, din punct de vedere al modului in care au evoluat afacerile dumneavoastra?

Un an cu multe recunoasteri pe plan intern si international: doua stele Michelin cu magiunul, bronz si argint la Monde Selection - Bruxelles, cu dulceturile.

La realizari trecem si accesarea unui fond european de 981.000 euro pentru promovarea magiunului in Elvetia, Norvegia si Rusia; acceptarea, de la Uniunea Europeana, a unui nou proiect de 544.000 euro pentru promovare Dubai, SUA.

In tara am reusit sa procesam magiunul din prune acreditate ecologic; am participat la elaborarea unor acte normative ca Ordinul pentru produsele traditionale.

Consideram de importanta nationala standardizarea magiunului de prune la ASRO si impunerea denumirii MAGIUN in plan international; am obtinut distinctivitatea fata de dulceata, gem, marmelada sau paste tartinabile.

Am reusit sa obtinem, pentru prima data in istoria de 100 ani a magiunului, un studiu clinic la Institutul Paulescu, studiu care demonstreaza faptul ca "magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de persoane bolnave de diabet, cu acordul medicului".

Sunt sigura ca toate generatiile care ne vor urma ne vor multumi pentru modul in care am promovat acest bun national cu o reteta veche de 100 ani: magiunul de prune.

In ce masura a fost 2013 un an propice pentru mediul de afaceri romanesc?

Afacerile nu sunt facute numai pentru a strange averi. A face afacere inseamna si a face bine semenilor prin produsele sau serviciile realizate.

Nu cred ca se poate discuta in general despre acest subiect. Oamenii de afaceri care lucreaza in agricultura sau industrie alimentara vor avea mereu succese.

Important este ce produci si cum iti prezinti produsul in piata. Acum, dupa multi ani de bajbaiala, se revine incet si sigur la sintagma "putin, calitativ si, normal, scump", dar oricum, nu la fel de scump cum ar fi medicatia sau medicii, fara a ne raporta la disconfortul calitatii vietii.

Care este cel mai important proiect pe care doriti sa il implementati in 2014?

In primul rand exportul. Dorim sa procesam prune ecologice si in acest sens am inceput, acum doi ani, procesul de ecologizare a uneia dintre cele mai mari ferme de pruni.

Speram ca romanii sa invete ca dulceata poate sa fie dulce si fara zahar adaugat si dulceata Topoloveana merita cumparata pentru a fi siguri ca nu ne afectam sanatatea.

Ne dorim lantul propriu de magazine in care sa garantam calitatea fiecarui produs cu atestari tip SRAC cel putin si premii internationale. Dorim ca implementarea fondurilor europene accesate sa se desfasoare cu succes.

Speram ca TVA-ul pentru produsele fara zahar, si eco-bio-organic sa se micsoreze pana la maxim 5% pentru ca tot mai multi consumatori sa se bucure de produse sanatoase.

Dar pe plan personal, ce obiective v-ati propus?

O vacanta de cel putin cinci zile, fara telefon.

Aveti o lista cu neimpliniri ale anului 2013, dar asupra carora veti insista in anul care incepe? Care ar fi acestea?

Concurenta neloiala si modul "barbar" in care a fost atacata notorietatea magiunului de prune Topoloveni; dorim sa ii demascam pe acei producatori care si-au batut joc de traditia romaneasca, de o reteta cu o vechime de 100 ani.

Consideram ca neimplinire faptul ca nu am prevazut acest aspect si i-am masurat pe colegii din industria alimentara cu aceeasi unitate de masura a corectitudinii ca si cum am fi fost noi...

Regretam ca nu am ajuns la o intelegere cu hipermarketurile in ce priveste taxa de raft.

Ce le urati oamenilor de afaceri care ne citesc, pentru noul an?

Sa se uite in ochii celor mai dragi persoane cand hotarasc o afacere. Sa fie constienti ca banul nu are valoare, daca munca nu a reprezentat ceva esential pentru dezvoltarea umana proprie.

In rest, sanatate si noroc!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Bibiana Stanciulov magiun, #Bibiana Stanciulov interviu, #Bibiana Stanciulov magiun Topoloveni , #Manageri