Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fermierii eco intra in nomenclatorul de meserii. Cursurile de acreditare, recunoscute la nivel european

Fermierii eco intra in nomenclatorul de meserii. Cursurile de acreditare, recunoscute la nivel european
Recent introdusa in Codul Ocupatiilor din Romania, meseria de "Operator in ferme ecologice mixte" poate fi practicata cu acte in regula, dupa urmarea unui curs de perfectionare de patru zile.

In Romania, peste 15.000 de fermieri din agricultura ecologica au, incepand cu acest an, o meserie care sa le reflecte domeniul de activitate.

Agentia de formare Creative Business Management organizeaza cursuri acreditate prin care fermierii pot obtine o diploma recunoscuta la nivel national si european pentru meseria de "Operator in ferme ecologice mixte".

"Cursul isi propune sa faca o introducere in agricultura ecologica pentru cei care doresc sa deschida o afacere cu produse bio dar si un punct de reper pentru cei care activeaza deja in agricultura conventionala si vor sa certifice ecologic o parte din suprafete. Cursurile de desfasoara, lunar, in Bucuresti dar avem parteneriate cu Camerele de Comert judetene pentru realizarea unor sesiuni personalizate. Ne asteptam ca pana la finalul acestui an sa certificam cel putin 400 de persoane, avand in vedere ca in primele doua sesiuni de cursuri din Bucuresti am avut 50 de participanti" a declarat Ruxandra Simion, coordonator de training al agentiei Creative Business Management.

Cursul are o structura interactiva si practica. In cele patru zile cursantii afla despre cresterea animalelor si a plantelor in sistem ecologic, despre conditiile de certificare si vac o vizita intr-o ferma ecologica.

Agricultura ecologica a inregistrat in ultimii 5 ani o crestere atat la nivelul productiei si suprafetelor, cat si in ceea ce priveste numarul de operatori. Suprafetele cultivate in sistem ecologic au crescut de patru ori in ultimii ani, ajungand in 2013 la 450.000 ha. Exporturile Romaniei de produse ecologice s-au triplat in 2013, depasind 200 milioane de euro iar numarul de operatori a crescut de la 2000 in 2008 la 16.000 in 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1526 ori