Facebook are un nou instrument pentru depistarea conturilor false, bazat pe invatarea mecanica. Cu ajutorul acestui instrument, gigantul american a eliminat anul trecut 6,6 miliarde de conturi false.
Multi ani, Facebook nu a luat nicio masura impotriva conturilor false, nevazand o problema in faptul ca cineva vrea sa aiba mai multe conturi. Abia cand au inceput sa ia amploare campaniile de dezinformare si spam a devenit evident rolul acestor conturi in propagarea minciunilor si a inselatoriilor.
Sub presiunea autoritatilor si criticat din toate partile, Facebook a inceput in ultima vreme sa ia masuri impotriva conturilor false. Insa, pentru a depista conturile false folosite in acest gen de campanii, sunt necesare instrumente eficiente, capabile sa le identifice automat pe baza anumitor tipare de comportament.
Aici intervine invatarea mecanica, cu care Facebook lucreaza de mai multi ani. Invatarea mecanica este folosita de instrumentele cu care gigantul american depisteaza conturile false.
Cu un astfel de instrument, anunta Facebook, au fost eliminate anul trecut 6,6 miliarde de conturi false. In afara de acestea, au fost blocate "din fasa" milioane alte tentative de creare de conturi false.
Tehnologia folosita se numeste Deep Entity Classification. Ea foloseste invatarea mecanica si evalueaza comportamentul tuturor utilizatorilor si felul in care acestia interactioneaza pentru a deosebi conturile false de cele reale.
DEC creeaza pentru fiecare cont un... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 09:22
Facebook a eliminat in primele trei luni ale anului aproximativ 2,2 miliarde de conturi false, potrivit unui anunt facut joi.
Intr-un raport citat de Variety, compania a transmis: "Am remarcat o crestere abrupta in crearea de conturi false, abuzive pe Facebook, in ultimele sase luni. Am interceptat majoritatea acestora la cateva minute dupa inregistrare.
Cu toate acestea, atacuri automate au rezultat din multe dintre aceste conturi dupa ce le-am detectat initial".
Compania a eliminat proactiv 99,8% dintre aceste conturi, asta insemnand ca ele au fost detectate de unelte automate inainte ca utilizatorii sa le raporteze. Conturile care sunt detectate imediat dupa ce au fost create nu sunt luate in calcul ca baza a utilizatorilor activi lunar ai Facebook, care era de 2,38 de miliarde la finalul lunii martie.
Facebook a incheiat trimestrul cu un numar estimativ de 119 milioane de conturi false active.
Guy Rosen, vicepresedinte al companiei, a spus ca cea mai mare parte a activitatii acestor conturi era una comerciala.
Compania a subliniat ca se perfectioneaza in vederea eliminarii proactive a continutului care incalca standardele comunitatii. Spre exemplu, 65% dintre toate postarile inlaturate pe baza discursului instigator la ura au fost eliminate fara ca utilizatorii sa le semnaleze. Anul trecut, a fost vorba despre 38%.
In primul trimestru al acestui an, compania a inlaturat 19,4 milioane de postari din cauza nuditatii. Cat priveste pornografia... mai mult
Vineri, 24 Mai 2019, ora 11:40
Actiunile Facebook au scazut cu 6,8% in tranzactiile bursiere de la inceputul saptamanii dupa ce managementul companiei a recunoscut public ca datele personale de la peste 50 de milioane de utilizatori au fost sustrase de Cambridge Analytica, firma de relatii publice care a lucrat pentru Donald Trump.
La o zi dupa izbucnirea acestui scandal, Alex Stamos, seful departamentului pentru securitatea informatiilor, a anuntat ca va parasi compania.
"Domnul Stamos, care intentioneaza sa paraseasca Facebook pana in luna august, a sustinut ca managementul retelei sociale trebuie sa faca mai multe dezvaluiri despre interferentele rusesti in modul de distribuire a informatiilor pe platforma sociala si despre nevoia de restructurari la nivelul companiei, pentru a putea fi rezolvate aceste probleme, dar a intampinat rezistenta din partea colegilor, au declarat actuali si fosti angajati. Incepand cu luna decembrie, responsabilitatile zilnice ale domnului Stamos au fost transferate altor manageri", se arata intr-un articol publicat de New York Times.
Cu 36 de miliarde de dolari a scazut capitalizarea Facebook de la declansarea acestui scandal.
Psihometria, din laborator in campaniile electorale
Cambridge Analytica este o companie de relatii publice si analiza politica infiintata de Steve Bannon, fost consultant de campanie al lui Doanld Trump si fost consultant strategic la Casa Alba, si Robert Mercer, magnat, unul dintre cei mai importanti donatori ai Partidului... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 07:25
Razboiul digital nu mai e un concept ce tine de imaginatia unor scriitori de fictiune. E real si prezent in viata fiecarui om care are cel putin un cont de e-mail.
S-ar putea ca identitatea dumnevoastra sa fi fost deja copiata de un "robot" (sau "bot" - un mic soft de computer programat sa faca anumite operatiuni pe internet) si sa detineti, fara sa stiti, un cont fals de Facebook sau Twitter create de acesta pe langa cele pe care le folositi in mod obisnuit.
Companii de soft, de marketing digital, agentii guvernamentale, asociatii mai mult sau mai putin secrete creeaza mesaje false, conturi false, identitati false si lumi false cu scopul de a intra in mintea unui numar cat mai mare de utilizatori si de a le influenta deciziile.
Brexit si venirea lui Donald Trump la Casa Alba au fost doua evenimente politice majore care au surprins societatea occidentala.
Brusc, mai multi lideri politici, experti si analisti au realizat ca regulile jocului au fost schimbate pe sub masa, iar anumite entititati au acumulat o putere atat de mare incat pot decide alegeri democratice, referendumuri, reusita sau esecul unui proiect sau produs, destinul unui om, doar prin manipularea mesajelor pe retelele sociale.
Falsul, o a doua natura in mediul online
"Atunci cand Hilary Mason, cercetator stiintific si antreprenor, a descoperit ca sunt zeci de conturi create automat pe Twitter care-i copiasera profilul, a incercat imediat sa le opreasca. A depus zeci de plangeri la Twitter,... mai mult
Sambata, 24 Februarie 2018, ora 00:00
Facebook a anuntat activarea unui sistem pentru detectarea si stergerea activitatilor false pe Facebook.
Sistemul de integritate al Facebook va detecta in mod automat si va inlatura like-urile false. Acestea pot fi obtinute prin metode ilegitime, precum malware, conturi piratate sau, pur si simplu, prin inselarea utilizatorilor, potrivit Slash Gear.
Reprezentantii Facebook au declarat ca scopul principal al acestui sistem este sa se asigure ca in spatele like-urilor se afla persoane reale, interesate de continutul specific al unei pagini.
Noul sistem va permite furnizarea de informatii precise privind datele demografice, necesare brandurilor, care vor putea produce, astfel, continut relevant pentru audienta lor.
Potrivit Facebook, numarul mediu de like-uri inlaturate de pe o pagina, de catre sistemul de integritate, este sub 1%.
Facebook estimeaza ca numarul de conturi din retea care sunt suspectate de a fi false se ridica la 8,7% din numarul total de conturi la nivel global.
Asta ar insemna ca 83 de milioane de conturi sunt false. mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 14:57
Reteaua sociala Facebook este afectata de contuile false de email care trimit Like-uri pe conturile anumitor pagini web, potrivit unei investigatii derulata de BBC.
Pentru a dovedi acest lucru, BBC a infiintat o pagina de Facebook pentru o companie inventata, care nu avea nici un produs la vanzare, numita Virtual Bagel. La scurt timp dupa crearea acestui cont, pagina avea deja 3.000 de Like-uri. BBC a examinat apoi profilurile fanilor respectivi si a descoperit ca multi dintre acestia proveneau din Egipt si Filipine, potrivit Mashable.
Consultantul de social media Michael Tinmouth a desfasurat o investigatie similara in numele unor clienti. Din nou, foarte multe conturi proveneau din Egipt si Filipine. Era vorba de persoane cu varste intre 13 si 17 ani, numele din profil erau suspicioase si dadusera aproximativ 3.000 - 5.000 de Like-uri.
Michael Tinmouth a spus BBC ca a disputat cu Facebook plata publicitatii dupa ce investigatia sa a aratat ca in spate nu se aflau "persoane reale". Oficialii Facebook au admis ca 5% - 6% din conturile retelei sociale sunt false. mai mult
Vineri, 13 Iulie 2012, ora 20:46