Florin Citu acuza ca datele din rectificarea bugetara sunt false: Voi cere o comisie de ancheta din partea CE

Marti, 13 August 2019, ora 11:23
920 citiri
Florin Citu acuza ca datele din rectificarea bugetara sunt false: Voi cere o comisie de ancheta din partea CE
Foto: Facebook/Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu acuza Ministerul de Finante si Comisia de Prognoza ca au masluit datele rectificarii bugetare, reducand veniturile programate si crescand deficitul.

Mai exact, afirma liberalul, Legea bugetului de stat a fost votata in Parlament cu venituri de 159 miliarde lei si un deficit de 18.7 miliarde lei dupa primele sase luni. Iar documentele care insotesc rectificarea bugetara au falsificat aceste date, subliniaza Florin Citu.

"Datele in documentele pentru rectificarea bugetara sunt false! Toti vinovatii vor raspunde! Angajatii din MFP si cei din CNSP care au masluit datele rectificarii bugetare cu doua miliarde lei vor raspunde personal si penal. La fel si cei din Curtea de Conturi care au fost partasi la acest fals in acte si la furtul din banul public.

Legea bugetului de stat a trecut prin parlament si a fost votata cu venituri de 159 miliarde lei si un deficit de 18.7 miliarde lei dupa primele sase luni. Documentele care insotesc rectificarea bugetara au falsificat aceste date. Aceste documente "arata" ca:

- veniturile pentru prima jumatate a lui 2019 ar fi trebuit sa fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei fata de ce a fost votat in Parlament)

- si un deficit de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei fata de cel votat in Parlament) ", scrie Florin Citu pe Facebook.

Foto: Florin Citu

"De ce au facut asta?"

Florin Citu spune ca Ministerul de Finante si Comisia de Prognoza au recurs la aceste fapte pentru ca a fost depasita tinta de deficit aprobata prin Legea bugetului si rectificarea ar fi trebuit sa fie negativa.

"De ce au facut asta? Un raspuns astazi. Pentru ca au depasit tinta de deficit aprobata prin Legea bugetului. Deficitul bugetar dupa 6 luni este de 1.94% din PIB mai mare decat cel programat de 1.83%. Prin falsificarea datelor au crescut deficitul "programat" la 2% din PIB si astfel executia arata un deficit mai mic. Daca nu faslificau datele erau nevoiti sa reduca chletuielile si sa aprobe o rectificare negativa", mai afirma senatorul.

Potrivit senatorului PNL, "in conditiile datelor reale din buget gaura la executia bugetara este de 10.4 miliarde lei in loc de 9 miliarde lei cat o prezinta documentele oficiale ale MFP. Fals in acte".

"Sa fie mai clar. Au supraestimat veniturile in legea bugetului de stat pentru primele 6 luni cu 10.4 miliarde lei. Tineti minte ca le-am spus asta atunci cand s-a votat bugetul in Parlament si au negat. Acum avem inca o dovada ca au ...citeste mai departe despre "Florin Citu acuza ca datele din rectificarea bugetara sunt false: Voi cere o comisie de ancheta din partea CE" pe Ziare.com

#date false rectificare bugetara, #Florin Citu rectificare bugetara falsa , #Stiri Macroeconomie