Firea se plange ca autobuzele din Turcia i-au adus amenintari pe internetul "care nu e reglementat"

Marti, 20 Februarie 2018, ora 09:38
1049 citiri
Firea se plange ca autobuzele din Turcia i-au adus amenintari pe internetul "care nu e reglementat"
Foto: Gabriela Firea/Facebook

Nici bine nu si-a anuntat decizia de a achizitiona 400 de autobuze noi de la compania turca OTOKAR, ca a si inceput sa primeasca amenintari cu moartea, acuza primarul general Gabriela Firea, atragand atentia ca internetul nu e "reglementat", ceea ce inseamna ca "poti sa spui orice", inclusiv sa ameninti.

Potrivit edilului, amenintarile au inceput imediat dupa ce a anuntat ca Primaria va achizitiona autobuze tocmai din Turcia.

"Dupa conferinta de azi de la pranz, dupa ce am anuntat ca vom avea 400 de autobuze euro 6 am primit mai multe amenintari pe Facebook si pe e-mail. Se revendica de ce o companie din Turcia a castigat si nu una din alta tara. Primarul e ordonator principal de credite. Am fost mirata de aceste lucruri. Primarul nu face parte din comisii de licitatie. Ar insemna o incalcare a legii sa obligi un primar sa dea o licitatie cuiva. E de domeniul fantasticului. Ne intereseaza legalitatea si daca sunt semne de intrebre. Sa vina institutiile statului sa verifice aceste licitatii. Activitatea acestei comisii e mai mult decat legala. Au fost patru ofertanti, doi din Turcia si doi din Germania. O companie s-a descalificat in timpul procedurii. Au ramas trei companii. Sa avem grija cum mergem pe strada ca lucrurile nu vor ramane asa. Sa avem grija de familie si copii. E o campanie de defaimare a mea", a explicat primarul Gabriela Firea, luni seara, la Romania TV.

Nu ar fi, totusi, primele amenintari pe care Firea le-ar fi primit. "Imediat cum am intrat in primarie si am anuntat ca vreau sa pun capat abuzurilor, cheltuirii nejustificate a banului public si doresc sa infiintam un holding municipal cu 20 de companii municipale pentru realizarea serviciilor publice, la preturi decente, nu umflate de 5-6-7 ori. Am inceput sa primesc amenintari. Ca o sa sfarsesc, ca imi fac dosare, ca o sa patesc ceva eu, sotul, copii, familia", a povestit aceasta.

"Nu sa cenzuram internetul, dar nici sa nu-l lasam sa se profereze amenintari"

Gabriela Firea a precizat ca solutia nu e "cenzurarea internetului", dar a sugerat, totusi, ca lipsa completa de reglemetare in online poate duce la amenintari cu moartea, care nu ar trebui permise.

"Am facut plangeri si finalul e dezarmant, legislatia nu pedepseste astfel de atitudini, cata vreme internetul nu e reglementat, poti sa spui orice...sa ameninti cu moartea, cu bataia. Nu sa cenzuram internetul, dar nici sa nu-l lasam sa se profereze amenintari cu moartea si bataia. De pe niste conturi false au fost prof ...citeste mai departe despre "Firea se plange ca autobuzele din Turcia i-au adus amenintari pe internetul "care nu e reglementat"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gabriela Firea amenintari internet, #Firea primarie cenzura, #Firea amenintari Turcia , #Stiri Administratie