Senatorul Florin Citu, acuzatii grave: Valcov le cere angajatilor de la Finante sa masluiasca datele din executia bugetara

Marti, 01 Ianuarie 2019, ora 12:51
1353 citiri
Senatorul Florin Citu, acuzatii grave: Valcov le cere angajatilor de la Finante sa masluiasca datele din executia bugetara
Foto: Facebook Florin Citu

Senatorul PSD Florin Citu face acuzatii foarte grave, intr-o postare pe Facebook. El sustine ca cifrele din executia bugetara pe 2018, care va aparea in ianuarie, sunt false si ca Darius Valcov cere angajatilor de la Finante sa masluiasca datele.

"Darius Valcov confirma criza! Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. #fakenews", sustine senatorul PNL, in postarea pe Facebook.

El povesteste ca a fost sunat de cineva din Ministerul Finantelor, care i-a spus ca Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila, le cere angajatilor de acolo sa masluiasca cifrele, pentru ca rezultatul sa iasa asa cum vrea el.

"Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare.

Aseara tarziu am fost sunat din MFP si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale.

Mai mult, si asta este foarte grav, Darius Valcov le cere angajatilor de la finante sa masluiasca datele in asa fel incat executia finala sa arate exact asa cum a anuntat el. Adica sub 3%", spune senatorul PNL.

Florin Citu anunta si ce va face pentru a-i opri si pedepsi pe cei care vor sa masluiasca datele oficiale:

"Pentru a-i opri si a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:

- alo institutiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT...)

- Ii cer public lui Teodorovici sa permita ca o echipa de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare. Suntem pregatiti.

- voi informa EUROSTAT de manipularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.

In cazul in care nu vom reusi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN".

Pe 31 decembrie, Darius Valcov anuntase triumfalist, pe Facebook: "Deficit (cash) 2018 = 2,92%. Felicitari valoroasei echipe de la Ministerul Finantelor Publice!" ...citeste mai departe despre "Senatorul Florin Citu, acuzatii grave: Valcov le cere angajatilor de la Finante sa masluiasca datele din executia bugetara" pe Ziare.com

#Florin Citu Valcov masluire cifre oficiale, #executia bugetara 2018 cifre false , #Stiri Macroeconomie