Remus Vulpescu a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca la Hidroelectrica sunt si "alte contracte problematice", insa compania, daca va fi administrata corect, va putea sa detina capacitati de generare sau sa desfasoare alte activitati in domeniul energiei in intreaga regiune, nu numai in Romania".
"In mod sigur, sunt si alte contracte problematice. In mod sigur, suntem inca departe de a fi facut din Hidroelectrica o companie curata, o companie ce poate sa-si valorifice potentialul. Hidroelectrica este, poate, singura companie a statului roman care, astazi, poate constitui un nucleu de dezvoltare regionala in domeniul energiei. Hidroelectrica este o companie care, daca va fi administrata corect, va putea intr-un timp scurt - trei, patru, cinci ani, nu mai mult - sa detina capacitati de generare sau sa desfasoare diverse alte activitati in domeniul energiei in intreaga regiune, nu numai in Romania", a aratat Vulpescu, dupa ce a fost audiat in dosarul "Mita la Hidroelectrica".
Intrebat cu privire la calitatea lui in dosarul DIICOT ce vizeaza fapte de subminare a economiei nationale, despre care a mentionat inainte de a intra la audieri, el a spus ca aceasta este "de persoana care poate furniza detalii despre activitatea si contractele Hidroelectrica".
Remus Vulpescu a mai aratat ca, cel mai probabil, dosarul DIICOT a pornit la sesizarea unei asociatii de salariati din Hidroelectrica.
Joi dimineata, inainte de a intra la DNA, Remus Vulpescu declara ca are un dosar... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 16:57
Insolventa Hidroelectriva va fi judecata in continuare, de Tribunalul Bucuresti, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis respingerea cererii de stramutare a dosarului catre o alta instanta din tara.
Solicitarea a venit din partea Alpiq Romenergie si Alpiq Romindustrie, aceleasi firme care au cerut in instanta anularea cererii de intrare in insolventa a Hidroelectrica.
Hidroelectrica ramane in insolventa: Curtea de Apel a respins recursul "baietilor destepti"
Cele doua companii au inregistrat, pe 19 septembrie 2012, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie patru cereri de stramutare.
Potrivit Euro Insol, administratiorul judiciar al Hidroelectrica, este pentru a treia oara cand baietii destepti pierd in justitie impotriva Hidroelectrica. mai mult
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 11:56
Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie nu au nicio sansa sa castige pe argumente juridice procesele in care solicita instantei anularea procesului de insolventa la Hidroelectrica, dar in justitie este posibil orice, spune administratorul judicar al companiei de stat, Remus Borza.
"Pe lege, Curtea de Apel nu poate admite cererea, nu au nicio sansa sa li se accepte recursul, dar in Justitia din Romania este posibil orice. In cazul in care Curtea de Apel va aproba recursul celor doua companii, contractele vor fi reluate in forma negociata initial si, ulterior, Hidroelectrica va trebui sa plateasca si pentru perioada in care a functionat in insolventa. Intr-o luna, doua, va intra in faliment", a spus Borza, citat de Agerpres.
Acesta a precizat ca CAB nu a acceptat bilantul Hidroelectrica la 30 iunie 2012 depus de EuroInsol, dar a acceptat de la cele doua firme inclusiv articole din ziare, motiv pentru care administratorul judiciar al companiei si-a motivat scepticismul in privinta deciziilor corecte ale justitiei.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat ca trecerea administrarii Hidroelectrica catre Euroinsol a fost recunoscuta de 99,98% dintre creditorii companiei, care au recunoscut starea de insolventa a Hidroelectrica.
CAB a judecat joi recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului 'Hidrosind' la decizia Tribunalului Bucuresti, care a hotarat reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii... mai mult
Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 09:32
Anularea procedurii de insolventa in cazul Hidroelectrica ceruta de "baietii destepti" in instanta este o posibilitate teoretica, crede avocatul Gheorghe Piperea.
"Este greu de imaginat ca se admite recursul, s-au produs consecinte ireversibile in aceste dosare" a declarat Gheorghe Piperea pentru Business24.
Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind au atacat cu recurs hotararea de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti la 20 iunie.
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a finalizat, joi, analizarea recursurilor declarate in dosarul in care Tribunalul Bucuresti a decis declansarea procedurii de insolventa in cazul companiei Hidroelectrica si a amanat pronuntarea pentru 11 octombrie.
In cazul in care instanta da castig de cauza companiilor si sindicatului, hotararea de deschide a insolventei la Hidroelectrica s-ar putea anula.
"Daca se admite recursul se poate desfiinta procedura de insolventa, deci se poate ajunge la punctul zero. Este insa foarte putin probabil pentru ca, atat Alpiq, cat si Hidrosin au facut declaratii de creanta, deci practic au ales calea insolventei", a explicat Piperea.
Recursul, ultima sansa de anulare a insolventei Hidroelectrica
Potrivit avocatului, recursul este ultima cale de atac prin care companiile pot contesta deschiderea procedurii insolventei.
"Impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei nu exista cale de atac a recursului. Deci, ca sa poata... mai mult
Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 13:00
Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa pana la 31 decembrie, in timp ce intrarea companiei in faliment ar cauza disparitia "unui monopol" de pe piata serviciilor de reglare a sistemului energetic si ar avea ca efect "intrarea in bezna" a Romaniei, potrivit administratorul judiciar al companiei.
"Este in interesul tuturor, banci, politicieni, angajati, manageri la Hidroelectrica si chiar a administratorului judiciar sa inchidem procedura pana la 31 decembrie 2012. E un lucru greu, nu spun imposibil, dar foarte greu.
Hidroelectrica iesita din insolventa nu va mai semana deloc cu actuala Hidroelectrica. Va fi o societate care va realiza un profit intre 80 si 100 de milioane de euro, va fi o societate etalon", a declarat joi avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judidiciar al Hidroelectrica.
Hidroelectrica ar putea avea profit de 100 milioane euro in 2013
Hidroelectrica a intrat in insolventa in luna iunie din cauze precum vanzarile de energie la preturi mult diminuate fata de referinta pietei, managementul deficitar si seceta prelungita.
Hidroelectrica, oficial in insolventa: Cat dureaza limpezirea situatiei
Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe la preturi mici.
Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"
Borza spunea in luna septembrie ca insolventa Hidroelectrica va fi un succes si va... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 18:00
Procedura de insolventa constituie o solutie viabila pentru salvarea Hidroelectrica si din punct de vedere legal, compania nu poate intra in faliment, a declarat, joi, Remus Vulpescu, fostul director al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).
Declaratia lui Remus Vulpescu a fost facuta la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca recursul la hotararea prin care s-a decis insolventa Hidroelectrica, conform Agerpres.
"Sunt toate sansele pentru salvarea acestei companii in cadrul actualei proceduri de reorganizare, insa vedem cu surprindere ca unii reprezentanti sindicali sprijina, cu tot dinadinsul, 'baietii destepti' care doresc sa anuleze tot ce s-a facut pana acum si sa-si reintre in drepturile pe care le stim si care au fost atat de aspru criticate si despre care se spunea ca nu le pot fi ridicate", a declarat Remus Vulpescu.
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, joi, recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si a sindicatului "Hidrosind" la decizia Tribunalului Bucuresti care a decis reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.
Insolventa Hidrolectrica: Curtea de Apel Bucuresti judeca joi recursurile
Instanta a respins doua exceptii invocate de reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica si continua discutarea pe fond a cauzei. Judecatorii au anuntat ca vor amana pronuntarea in acest dosar cu o saptamana.
Hidroelectrica se afla pe lista companiilor pentru care se va... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 17:40
Curtea de Apel Bucuresti va judeca joi recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva hotararii de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti in data de 20 iunie.
"Decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii insolventei Hidroelectrica este criticata in principal pe considerente de ordin procedural, dar se incearca si acreditarea ideii ca societatea nu ar fi in insolventa si ca scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denuntarea contractelor incheiate cu "baietii destepti". Aceste sustineri sunt contrazise de concluziile raportului asupra cauzelor si imprejurarilor insolventei Hidroelectrica intocmit de administratorul judiciar Euro Insol si de tabelul preliminar al reantelor, in care sunt inregistrati 381de creditori cu o valoare totala a creantelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 800 milioane lei admise sub conditie si 1,1 miliarde lei respinse", se arata intr-un comunicat transmis de firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica.
Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie sunt subsidiare ale traderului elvetian de energie Alpiq.
Raportul reprezinta o radiografie detaliata a evolutiei societatii in ultimii 3 ani si identifica noua cauze care au generat insolventa Hidroelectrica: contractele de furnizare energie electrica catre "baietii destepti", cumpararea de energie electrica de la producatorii termo si... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 08:23