Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica ar putea intra in faliment in maximum doua luni

Hidroelectrica ar putea intra in faliment in maximum doua luni


Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie nu au nicio sansa sa castige pe argumente juridice procesele in care solicita instantei anularea procesului de insolventa la Hidroelectrica, dar in justitie este posibil orice, spune administratorul judicar al companiei de stat, Remus Borza.

"Pe lege, Curtea de Apel nu poate admite cererea, nu au nicio sansa sa li se accepte recursul, dar in Justitia din Romania este posibil orice. In cazul in care Curtea de Apel va aproba recursul celor doua companii, contractele vor fi reluate in forma negociata initial si, ulterior, Hidroelectrica va trebui sa plateasca si pentru perioada in care a functionat in insolventa. Intr-o luna, doua, va intra in faliment", a spus Borza, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca CAB nu a acceptat bilantul Hidroelectrica la 30 iunie 2012 depus de EuroInsol, dar a acceptat de la cele doua firme inclusiv articole din ziare, motiv pentru care administratorul judiciar al companiei si-a motivat scepticismul in privinta deciziilor corecte ale justitiei.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat ca trecerea administrarii Hidroelectrica catre Euroinsol a fost recunoscuta de 99,98% dintre creditorii companiei, care au recunoscut starea de insolventa a Hidroelectrica.

CAB a judecat joi recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului 'Hidrosind' la decizia Tribunalului Bucuresti, care a hotarat reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.

Judecatorii au anuntat ca vor amana pronuntarea in acest dosar cu o saptamana, adica pentru data de 11 octombrie 2012.

Hidroelectrica: Pierderi de 100 mil de euro din cauza secetei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1352 ori