Energy Financing Team neaga orice implicare in scandalul mitei de la Hidroelectrica

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 12:26
1968 citiri
Energy Financing Team neaga orice implicare in scandalul mitei de la Hidroelectrica

Directorul de furnizare al traderului de energie Energy Financing Team (EFT), Aurelia Mocanu, a declarat ca orice referire privind o posibila implicare a companiei in scandalul privind mita de la Hidroelectrica este "o speculatie", iar cei care fac astfel de afirmatii vor fi actionati in instanta.

"Orice referiri de natura sa ne implice in vreun fel in acest dosar Hidroelectrica aflat la DNA sunt nefondate, doar pure speculatii. Atragem atentia doritorilor sa ne implice in vreun scandal ca suntem pregatiti sa ne aparam drepturile legal, astfel incat activitatea si imaginea companiei noastre sa nu aiba de suferit", a declarat, intr-un comunicat, directorul de furnizare al EFT, Aurelia Mocanu.

Mocanu face referire la declaratiile lui Remus Vulpescu, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si director de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, care apare in stenogramele facute publice de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) catalogand reprezentantii companiei EFT drept "niste mafioti din Serbia".

In stenogramele DNA Vulpescu a fost inregistrat spunand "ca erau aia cu EFT care trimiteau numai din Serbia niste mafioti sa... ii stie toata lumea pe aia".

Eugen Bradean, fost membru in Directoratul Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita, sunt retinuti de DNA intr-un dosar de mita privind vanzarea de energie in valoare de aproape 263 milioane euro catre firma Energon Power&Gas.

Bradean este acuzat de DNA de complicitate la luare de mita si la dare de mita, iar Mihaila este acuzat de dare de mita.

"Nu putem permite nimanui sa faca afirmatii denigratoare la adresa EFT, care sunt de natura sa afecteze activitatea companiei si aduc prejudicii mari de imagine societatii noastre. Anuntam, pe aceasta cale, ca vom actiona, pe cale legala, toate persoanele care ataca, pe orice cale, compania EFT", a continuat Mocanu.

Grupul EFT a avut, timp de mai multi ani, contracte directe de cumparare a electricitatii de la Hidroelectrica. Dupa ce Hidroelectrica a intrat, la jumatatea anului trecut in insolventa, majoritatea contractelor bilaterale de vanzare a energiei a fost denuntata.

"EFT Romania isi desfasoara activitatea legal, in conditii de transparenta totala, lucru vizibil pe platforma OPCOM. EFT Romania este furnizor de energie electrica, iar activitatea companiei consta tocmai in tranzactiile cu energie, in cumpararea si vanzarea de electricitate", a mai spus Mocanu.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie, condus de ministrul Constantin Nita.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#mita Hidroelectrica, #Energy Financing Team Hidroelectrica, #mita traderi energie Hidroelectrica, #dosar DNA mita Hidroelectrica , #Management