UTILBEN, companie lider de piata in Romania la vanzarea de utilaje second-hand si cu o crestere semnificativa in comercializarea de echipamente noi, a primit cea mai inalta distinctie din partea SUNWARD, unul dintre cei mai mari producatori de utilaje din China si locul 34 la nivel mondial. Compania UTILBEN a primit titlul de "Best Dealer", pentru cea mai rapida crestere a vanzarilor si cea mai mare cota de piata.
La Changsha, in China, peste 500 de lideri ai industriei de utilaje de constructii, din peste 100 de tari, au participat la o grandioasa ceremonie organizata cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la fondarea SUNWARD.
Ruben Marian, CEO UTILBEN, a avut onoarea de a tine un discurs in fata distinsilor invitati, din care extragem urmatoarele:
"Este o mare onoare si o bucurie pentru compania noastra sa fim recunoscuti la nivel international! Am demonstrat ca se poate face performanta si in Romania, prin afaceri derulate cu integritate si caracter. Pentru rezultate de top, este nevoie de o viziune mareata, de curaj, de munca sustinuta si de o echipa grozava! Parteneriatul nostru cu SUWARD a inceput in 2017, iar, in 2 ani, am reusit sa obtinem cea mai mare cota de piata la utilajele de constructii compacte, devenind lideri in Romania. Doar anul acesta, numarul de echipamente de constructii noi SUNWARD vandute in Romania de catre UTILBEN s-a triplat fata de 2018!"
SUNWARD Intelligent Equipment Group este in Top 20 de producatori globali de excavatoare si ocupa... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 14:51
Intentia firmei CEZ de a vinde parcul eolian din Dobrogea si celelalte active din Romania se inscrie in noua directie de dezvoltare internationala a companiei, care, in afara de dezvoltarea din Republica Ceha, se va concentra pe proiecte de eficienta energetica, astfel ca toate activitatile care nu intra in acest obiectiv vor fi reduse, a declarat luni pentru AGERPRES managerul de tara al CEZ in Romania, Ondrej Safar.
"Dupa cum am anuntat public, CEZ are o noua strategie, aprobata de Adunarea Actionarilor, unde s-au definit directiile pe care le va urma compania noastra: dorim sa dezvoltam reteaua de distributie in Republica Ceha, iar cealalta directie este sa mentinem unitatile de generare din prezent si sa investim in unele noi si in eficienta energetica, in servicii de eficienta energetica peste tot la nivel international.
Tot ce nu intra in aceste teme va fi redus, iar Romania si celelalte tari unde suntem prezenti, precum Turcia, Bulgaria, Polonia, fac subiectul acestei reduceri a activitatii, iar acestea sunt consecintele redirectionarii strategiei noastre", a precizat Ondrej Safar.
Grupul ceh CEZ a lansat saptamana trecuta o testare de piata cu privire la procesul de transfer al activelor din Romania, care include parcul eolian din Dobrogea si compania de distributie din Oltenia, potrivit unui comunicat al companiei.
In Romania, CEZ vizeaza vanzarea a sapte companii si pastrarea celor cu activitati din domeniul serviciilor moderne de energie (ESCO) si de... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2019, ora 14:12
CEZ, companie detinuta in proportie de 70% de statul ceh, ar putea da prioritate vanzarii activelor sale din Romania mai tarziu in acest an, a anuntat marti cea mai mare companie de utilitati din Europa Centrala, ca parte a programului destinat platii unor dividende speciale actionarilor, transmite Reuters.
In iunie, compania bulgara Eurohold a semnat un acord privind achizitionarea activelor CEZ din Bulgaria pentru 335 de milioane de euro (376 milioane de dolari) . Tranzactia face parte din strategia CEZ de a se concentra pe piata din Cehia.
Directorul financiar Martin Novak a anuntat ca CEZ analizeaza vanzarea activelor din Romania, Turcia si Polonia, dupa iesirea de pe piata din Bulgaria.
"Luam in considerare si Romania ... unde am putea incepe cu toata seriozitatea la finalul anului. De asemenea ne uitam activele din Polonia si, desigur, Turcia este intotdeauna o optiune, daca va exista o oferta buna", a declarat Novak.
Castigurile obtinute in urma vanzarii activelor ar putea fi folosite pentru reducerea gradului de indatorare, pentru oportunitati de investitii in Cehia si pentru plata unor dividende extraordinare actionarilor, au afirmat recent directorii companiei cehe de utilitati.
"Vom dezvolta o abordare mult mai detaliata a castigurilor, pe masura ce vindem activele. Dar cu siguranta ne vom asigura ca actionarii nostri primesc dividende bune", a precizat un membru al Board-ului, Pavel Cyrani.
Acesta a adaugat ca CEZ nu este fortat sa vanda iar... mai mult
Marti, 13 August 2019, ora 15:05
Inspectorii sanitari veterinari au amendat saptamana trecuta cu 95.000 de lei un numar de 14 unitati alimentare amplasate in statiunile de pe litoral, pentru nerespectarea normelor legale de igiena si au retras de la vanzare 93 de kilograme de alimente improprii consumului uman.
Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), remis marti AGERPRES, inspectorii care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, in perioada 24 iunie - 30 iunie 2019, 203 unitati amplasate in cele sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.
Controalele au vizat 97 de restaurante, 39 de magazine alimentare, 15 unitati de tip bufet, 13 unitati tip fast-food, patru pizzerii, doua cantine, patru braserii, noua baruri, un snack-bar, trei supermarket-uri, zece laboratoare de cofetarie/patiserie, o pensiune, doua tonete de inghetata, o unitate produse congelate si doua rulote.
In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la: comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare; conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie; depozitarea necorespunzatoare a... mai mult
Marti, 02 Iulie 2019, ora 13:34
Retailerul german Metro AG poarta discutii privind vanzarea lantului de hypermarketuri Real catre rivalul Markant, in timp ce proprietatile imobiliare aflate in portofoliul Real ar urma sa fie preluate de un alt investitor, informeaza un articol publicat miercuri in cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters.
Conform Handelsblatt, grupul Markant ar urma sa plateasca 99 milioane euro pentru preluarea lantului de hypermarketuri Real, insa inainte de preluare, Metro ar urma sa injecteze 300 milioane euro in Real, ceea ce inseamna ca, practic, Metro va plati Markant 201 milioane euro pentru ca acesta din urma sa preia hypermarketurile Real. In paralel, Metro poarta discutii cu doi investitori interesati sa preia proprietatile imobiliare aflate in portofoliul Real, sustine Handelsblatt.
Separat, cotidianul Boersen-Zeitung a informat ca un consortiu compus din investitorii ECE, Morgan Stanley si Redos s-a retras din cursa pentru proprietatile imobiliare aflate in portofoliul Real, dar ca investitorul imobiliar X+Bricks este in continuare interesat de aceste active.
Luna trecuta, directorul general al Metro, Olaf Koch, a dezvaluit ca Metro poarta discutii cu cinci firme interesate de lantul de hypermarketuri Real, care realizeaza vanzari anuale de peste sapte miliarde euro gratie celor 279 de magazine.
La inceputul acestui an, acelasi Olaf Koch declara ca se asteapta sa primeasca un pret bun pentru lantul de hypermarketuri Real, avand in vedere portofoliul sau... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 11:59
Hotelul din Pasul Tihuta, construit pe locul unde scriitorul Bram Stoker si-a imaginat ca ar fi castelul contelui-vampir Dracula si unde an de an se organizeaza petreceri de Halloween, la care participa turisti din afara tarii, a fost scos la vanzare pentru aproximativ 7 milioane de euro, potrivit anuntului postat online de o agentie imobiliara din Cluj-Napoca.
Conform datelor publicate pe site-ul spatiicomerciale.ro, pretul de vanzare a fost stabilit la 5,8 milioane euro, fara TVA, hotelul avand o suprafata de aproximativ 4.100 metri patrati si un teren aferent de peste 16.000 metri patrati, 66 de camere destinate turistilor, dispuse pe trei nivele, crama, restaurant, terasa, dar si o statie proprie de captare si tratare a apei.
La demisolul hotelului se afla si principala atractie pentru amatorii de senzatii tari: "camera groazei" sau cavoul in care isi doarme somnul de veci celebrul vampir.
Hotelul a fost construit in perioada 1976-1983 la peste 1.100 metri altitudine, in Pasul Tihuta din judetul Bistrita-Nasaud, in stilul unui castel medieval, din dorinta autoritatilor judetene de a fructifica in scop turistic legenda lui Dracula.
Pe site-ul propriu, hotelul se recomanda a fi "singurul de pe glob care poarta numele contelui-vampir".
Imobilul apartine in prezent omului de afaceri Ioan Moldovan, care a figurat ani la randul in topul celor mai bogati romani, cu afaceri in domeniul hotelier si in industria alimentara.
Luna trecuta, Agentia Judeteana... mai mult
Marti, 06 Martie 2018, ora 14:38
Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) Bucuresti a aprobat introducerea unei taxe anuale in valoare de 6 euro, fara TVA, pentru serviciul de mentenanta anuala in cazul domeniilor ".ro", incepand cu data de 1 martie 2018.
Intr-un anunt postat pe pagina de Internet a institutiei, ICI Bucuresti precizeaza ca sistemul de domenii ".ro" va fi astfel aliniat la necesitatile serviciului de mentenanta anuala, contravaloarea serviciului urmand sa fie achitata pentru perioada dorita, de minim un an si maximum 10 ani.
"Tariful practicat de registrul de domenii '.ro' va fi de 6 euro/an, fara TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditati ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.
Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti (vanzare directa pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an + TVA. Data de expirare a domeniilor se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim cinci ani de mentenanta", se arata in anuntul ICI-Bucuresti.
Pe de alta parte, institutia precizeaza faptul ca aceasta distributie a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioada de 6 luni a avut in vedere oferirea posibilitatii ca fiecare detinator de domenii ".ro" sa poata sa reinnoiasca domeniul in situatia in care doreste acest lucru.
Conform sursei citate, in prezent,... mai mult
Joi, 17 August 2017, ora 17:19
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, ca reprezentantii celor doua domenii vizate de TVA zero, adica tranzactiile imobiliare si de publicitate, nu sunt foarte siguri ca masura este una care ar creste cifra de afaceri.
"Vorbim de diferite cote de TVA, asa cum stiti. Aici exista anumite regulamente si reguli europene, noi ne-am angajat ca vom intreba Comisia Europeana legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru ca deja avem pe anumite domenii, ar insemna a treia cota diferita de TVA.
Ceea ce este important, impactul, noi putem vorbi ca Guvern de impact bugetar, am asumat ca si impozit zero pe cele doua, pe publicitate si pe tranzactii imobiliare. Industria, in schimb, si actorii, fie ca vorbim de un domeniu sau de altul, nu sunt foarte decisi ca aceasta masura este una care sa duca la cresterea cifrelor de afaceri, a industriei din acest punct de vedere. Asa ca pentru amanunte, pentru decizia de a retrage sau nu, nu e decizia Guvernului, sunt cei care au initiat acest proiect", a spus premierul Sorin Grindeanu.
Reactia vine dupa ce surse politice au declarat ca Executivul ar urma sa renunte la introducerea cotei zero pentru tranzactiile imobiliare.
"Mediul de afaceri a aratat ca aceasta masura mai mult incurca decat ajuta, asa ca este posibil sa se renunte la introducerea cotei zero la tranzactiile imobiliare. In plus trebuie notificata si Comisia Europeana, iar pana acum nu s-a trimis nimic oficial la Bruxelles", au precizat surse guvernamentale.... mai mult
Joi, 27 Aprilie 2017, ora 12:53
Prin Bursa de Domenii, noul serviciu oferit de Trafic.ro, poti cumpara si vinde domenii, toate tranzactiile efectuandu-se prin sisteme de plata si proceduri de transfer speciale, potrivit unui comunicat remis Bloombiz.ro.Printre domeniile premium scoase la vanzare se numara atractii.ro, fotballive.ro, gadgeturi.ro, pacient.ro, plandenunta.ro, protestez.ro, invinge.ro.
Potrivit reprezentantului Trafic.ro, Ionut Tudor, domeniile scoase la vanzare beneficieaza de la inceput de o piata atractiva, unde exista deja mii de cumparatori. Printre acestia se numara clienti ai trafic.ro care isi pot folosi conturile pentru acces direct la Bursa de Domenii.
In acest moment din cele peste 530.000 de domenii.ro achizitionate, mai mult de 300.000 sunt inactive. Domeniilor .RO li se adauga cele cu extensiile.com, .net, .org., .eu, care pot reprezenta obiectul tranzactiilor in Bursa de domenii.
Promovarea domeniilor aflate la vanzare in Bursa de domenii se va face atat pe site-ul trafic.ro, cat si prin retelele de publicitate.
Pentru siguranta tranzactiilor, Bursa de domenii ofera participantilor sistemul Escrow la efectuarea platilor.
Rolul acestuia este sa gestioneze temporar sumele de bani implicate in tranzactii si sa le directioneze in functie de evolutia acestora.
Astfel, clientii au siguranta ca sii vor primi banii la incheierea tranzactiei, iar cumparatorii au siguranta c pot recupera sumele platite, daca tranzactiile nu se finalizeaza.Un alt avantaj pe care il ofera serviciu este... mai mult
Marti, 24 Mai 2011, ora 10:30