Directia de Arhitectura Peisagistica din Bucuresti a fost infiintata lspre sfarsitul lunii august 2018 si pana la finalul acelui an, adica in aproximativ patru luni, a cheltuit deja 178.390 de lei.
In 2019, suma cheltuita de aceasta institutie era de 1.133.921 lei, potrivit platformei Bucuresti Open Buget.
Din banii cheltuiti anul trecut, 910.855 de lei au fost cheltuieli cu personalul, iar in 2018, a intrat in buzunarul angajatilor 116.136 de lei, in cele patru luni.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Primariei Generale, director al Directiei de Arhitectura Peisagistica a Municipiului Bucuresti este Peter Bogdan Tanase.
Acesta a mai fost director si in alte directii din cadrul Primariei Capitalei. A fost sef al Administratiei Cimitirelor si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din Bucuresti.
Conform declaratiei sale de avere anul trecut a incasat un venit anual de 101.852 de lei, salariu pentru functia de director al DAPMB si inca 24.400 de lei din pensie.
Ar rezulta ca restul sumei, aproximativ 808 sute de mii de lei a fost impratita intre ceilalti doi sefi si 11 subalterni.
Conform organigramei aprobate de Consilul Local, dintre cei 15 angajati, trei au functii de conducere, iar un intreg compartiment va fi dedicat voluntariatului comunitar.
In expunerea de motive, PMB arata ca necesitatea infiintarii acestei institutii este justificata prin "satisfacerea unei nevoi comunitare si realizarea unei activitati de utilitate publica... mai mult
Luni, 20 Iulie 2020, ora 00:02
Banca Europeana de Investitii (BEI) si-a lansat pe 14 noiembrie 2019 strategia privind combaterea schimbarilor climatice. Responsabilul sectorului energetic si Vicepresedintele BEI, Andrew McDowell a subliniat ca: "Emisiile de carbon din industria energetica globala au atins un nou record in 2018.
Trebuie sa actionam urgent pentru a contracara aceasta tendinta. Politica ambitioasa de creditare a BEI adoptata astazi este o etapa esentiala in lupta impotriva incalzirii globale.
Viitoarea finantare va accelera inovarea energetica curata, eficienta energetica si sursele regenerabile de energie. BEI va sista finantarea proiectelor de energie din sectorul combustibililor fosili, inclusiv gaze, incepand cu anul 2022".
Grupul BEI isi propune prin aceasta strategie sa asigure, pana in 2030, 1 trilion euro pentru investitiile in proiecte sustenabile. De asemenea, BEI va creste ponderea finantarilor dedicate actiunilor climatice si sustenabilitatii mediului pana la 50% din operatiunile sale incepand cu anul 2025.
Europa are de acoperit un deficit anual de investitii de aproape 180 de miliarde EUR, pentru atingerea dezideratelor UE 2030 privind schimbarile climatice.
Potrivit estimarilor Bancii Europene de Investitii, deficitul global de investitii sustenabile in ceea ce priveste infrastructura de transport, energie si gestionare a resurselor a atins cifra anuala de 270 de miliarde EUR, iar Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) estimeaza un necesar... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 14:21
Falimentul Thomas Cook genereaza ingrijorari in randul clientilor touroperatorului britanic, insa un numar mare dintre acestia ar trebui sa fie protejati gratie unei directive europene, transmite AFP.
Intre timp, la Bucuresti, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) analizeaza daca exista si turisti romani printre cei afectati de aceasta situatie.
In Marea Britanie, in pofida Brexitului care ar urma sa aiba loc in aproximativ o luna, aceasta directiva se aplica sub numele garantiei ATOL (Air Travel Trust Fund) care intra in functiune odata cu falimentul Thomas Cook si cu repatrierea a 150.000 de turisti britanici de catre Autoritatea aeronautica civila din Marea Britanie (CAA), transmite AFP.
Acest sistem este gestionat de CAA si se aplica pentru turistii care au cumparat un sejur turistic, inclusiv zborurile cu avionul si sederea la hotel. Turistii aflati deja in vacanta isi vor putea termina sejurul si apoi sa se intoarca normal acasa, prin intermediul altor companii. Cei care nu au plecat inca in vacanta vor beneficia de o rambursare sau de o alta oferta de vacanta.
"Sute de mii de turisti vor fi ingrijorati insa vestea buna este ca gratie protectiei oferite de ATOL ei vor fi adusi acasa fara cheltuieli suplimentare", a explicat asociatia pentru protectia consumatorilor Which.
Ministerul britanic al Transporturilor a evaluat costul operatiunilor de repatriere a turistilor britanici la aproximativ 100 milioane de lire sterline (113... mai mult
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 15:44
Decontarea directa pentru asigurarea RCA ar putea avea caracter obligatoriu in viitorul apropiat, scopul unei astfel de decizii fiind acela de a creste increderea consumatorilor pe aceasta piata, potrivit presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Leonardo Badea.
"Tot pentru cresterea increderii consumatorilor ne gandim sa dam caracter obligatoriu decontarii directe pentru asigurarea RCA. Consiliul ASF nu a luat inca o decizie, dar cantarim cu multa grija si dam multa atentie avantajele pentru asigurati si pentru reglarea pietei pe care aceasta solutie le-ar putea avea.
Daca ar fi obligatorie decontarea directa credem ca s-ar diminua foarte mult fenomenele de hazard moral si selectie adversa, clientul fiind mult mai interesat de calitatea si promptitudinea serviciilor asiguratorului si nu doar de pretul politei asa cum se intampla in prezent.
Mai mult, comportamentul lui in trafic s-ar putea imbunatati stiind ca societatea de asigurari preferata pentru calitatea si promptitudinea serviciilor de decontare directa ii va solicita o prima mai mare la reinnoirea politei in cazul unui accident din vina sa.
Asadar ar fi mai atent cum conduce pentru a beneficia in continuare la randul sau de o protectie foarte buna la un pret convenabil in cazul in care ar fi el cel lovit in trafic.
Tot din aceasta perspectiva, speram ca in viitor asigurarile auto cu componenta telematica sa fie mai mult prezente in piata si sa contribuie la cresterea eficientei acesteia... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2019, ora 10:27
Romania merge intr-o directie gresita din punct de vedere economic, ignorand investitiile si bazandu-se aproape exclusiv pe consum, insa situatia bugetara a tarii nu va putea fi cosmetizata la nesfarsit, iar generatiile urmatoare vor fi cele care vor plati factura, se arata intr-un mesaj al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, prezentat de consilierul prezidential Cosmin Marinescu, marti, in deschiderea Forumului Pietei Financiare.
"In prezent, din punct de vedere economic, Romania merge intr-o directie gresita. Politicile actuale se regasesc pe contrasensul responsabilitatii economice. De aceea este deosebit de important ca sectorul financiar sa faca el insusi dovada preocuparii pentru sustenabilitate", arata seful statului.
Politica guvernamentala neglijeaza tocmai sursele vitale ale cresterii pe termen lung, respectiv investitiile, a subliniat el.
"Lipsa investitiilor in infrastructura de transport ne va costa foarte mult pe viitor. Din pacate, guvernarea actuala si-a demonstrat neputinta in a construi ceva durabil pentru viitorul Romaniei. In acelasi timp, povara deficitelor se tot accentueaza, cu implicatii asupra nivelului de trai al romanilor in viitor. Romania este singura tara din UE al carei deficit bugetar incepe cu cifra "3". Iar deficitul bugetar in crestere nu inseamna cifre abstracte, ci consecinte reale care afecteaza viata de zi cu zi a romanilor: preturi si inflatie in crestere, dobanzi inalte si indatorarea continua a Romaniei, adica a... mai mult
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 11:49
Uniunea Europeana a aprobat, luni, o reforma a legislatiei privind drepturile de autor, menita sa asigure remunerarea corecta a artistilor si furnizorilor de stiri in context digital.
Masurile deja votate de Parlamentul European au intrunit sprijinul a 19 tari; Finlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia si Suedia s-au opus, iar Belgia, Estonia si Slovenia s-au abtinut, transmite DPA.
"Sunt foarte bucuros ca am obtinut un text echilibrat, creand oportunitati multiple pentru sectoarele de creatie europene, care vor prospera si vor reflecta mai bine diversitatea noastra culturala si alte valori comune europene, dar si pentru utilizatori, a caror libertate de exprimare pe Internet va fi consolidata", a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, potrivit unui comunicat de presa al Consiliului UE.
Votul de luni a constituit ultimul pas inaintea intrarii in vigoare, procedura care urmeaza sa dureze doi ani.
Iata care sunt pe scurt noile reguli privind drepturile de autor in mediul digital votate azi in PE:
Platformele de Internet sunt responsabile pentru continutul incarcat de utilizatoriDirectiva nu se aplica in mod explicit asupra anumitor materiale incarcate, precum meme sau GIF-uriLinkuri catre articole de stiri, insotite de cuvinte simple sau extrase foarte scurte, pot fi partajate gratuitJurnalistii trebuie sa primeasca o cota-parte din toate veniturile legate de drepturile de autor obtinute de editorii lorPlatformele nou-infiintate sunt supuse unor obligatii... mai mult
Luni, 15 Aprilie 2019, ora 13:05
Primarul Clujului, Emil Boc, a anuntat ca obtinut in cadrul intalnirii cu comisarul european pe domeniu, asigurari ca orasul sau va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene in cadrul programului Europa Digitala.
"In intalnirea bilaterala cu Comisarul European responsabil pentru economie si societate digitala, dna Mariya Gabriel, am discutat despre posibilitatea de atragere si finantare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovarii. Programul Europa Digitala ne va permite, in perioada 2021-2027 sa atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilitatilor digitale, inteligenta artificiala, blockchain, securitate cibernetica si pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare.
Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califica pentru finantare in cadrul programului Digital Europe | Europa Digitala", a anuntat joi Emil Boc, intr-o postare pe Facebook.
In plus, acesta a mai mentionat ca in cadrul intrevederii s-au discutat mai multe aspecte legate de profilul Clujului, oras "consacrat in Europa Centrala si de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare si IT".
Cele mai stralucite minti din Europa, celebrate la Cluj-Napoca
Intrevederea a avut loc cu ocazia desfasurarii, in premiera in Romania, a summit-ului Startup Europe, organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeana in parteneriat cu MCSI si Primaria Cluj-Napoca.
Startup Europe Summit este "un eveniment cheie al Comisiei Europene dedicat... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 20:28
Romanii sunt mai pesimisti in ce priveste directia in care se indreapta Romania si mai optimisti fata de cea a Europei, releva un sondaj national al INSCOP Research.
Sondajul a fost realizat in perioada 5-13 martie 2019, la comanda Fundatiei Konrad Adenauer, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.
"Comparativ cu finalul anului trecut, se observa o crestere semnificativa a ponderii romanilor care cred ca lucrurile in Europa merg intr-o directie buna. Perceptia directiei in care merge Romania se mentine puternic negativa, fara variatii semnificative fata de luna anterioara", arata sursa citata.
Astfel, 72,8% dintre romani considera ca directia in care se indreapta Romania este gresita, in timp ce 17,8% sunt de parere ca directia in care merge tara este buna. 9,4% dintre respondenti nu au stiut sau au ales sa nu raspunda.
"Comparativ cu sondajul publicat luna trecuta, a crescut usor atat procentul respondentilor care cred ca tara merge intr-o directie gresita, cat si al celor care cred ca tara merge intr-o directie buna. Fata de 2017, procentul optimistilor s-a injumatatit.
Astfel, de la 36,6% dintre romani care erau de parere in iulie 2017 ca Romania merge intr-o directie buna, mai impartaseau aceasta perceptie doar 22,8% in noiembrie 2017, 19,9% in februarie 2018, 19,1% in octombrie 2018, 18,7% in noiembrie 2018 si 16,9% in ianuarie-februarie 2019", potrivit sursei citate.
Iata rezultatele sondajului de luna trecuta: Romanii isi pierd... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 11:21
Parlamentul European a aprobat joi in plen infiintarea unui instrument UE menit sa verifice investitiile straine directe (ISD) pe criterii de securitate pentru a proteja sectoarele strategice, informeaza un comunicat de presa al institutiei.
Este primul instrument la nivelul UE menit sa verifice investitiile straine directe pe criterii de securitate si ordine publica, acopera ISD facute de companii de stat netransparente in sectoare si tehnologii strategice, si cele cu impact asupra programelor si proiectelor europene.
In timp ce UE ramane deschisa investitiilor, este nevoie de verificarea investitiilor straine directe din exterior pentru a nu pune in pericol interesele strategice ale UE. Noile reguli de examinare, convenite neoficial de Parlament cu ministrii UE, au fost adoptate cu 500 de voturi pentru, 49 impotriva si 56 de abtineri.
Noul regulament protejeaza infrastructura strategica, din sectoarele de energie, transport, comunicatii si date, spatiu cosmic si finante, precum si tehnologii precum semiconductorii, inteligenta artificiala si robotica. Deputatii au adaugat cateva sectoare, printre care furnizarea de apa, asistenta medicala, aparare, mass-media, biotehnologie si siguranta alimentara.
Deputatii au intarit mecanismul de cooperare cu includerea schimbului de informatii intre statele membre, care pot emite informari despre ISD directionate catre alte state membre. Comisia Europeana poate cere informatii si emite o opinie pentru tara vizata de... mai mult
Joi, 14 Februarie 2019, ora 17:01