Cand spunem "credite rapide, fara acte", nu ne referim la acele imprumuturi pe care le obtii de la camatari, ci la creditele pe care le dau anumite institutii financiare nebancare. In primul rand, trebuie sa stii ca nu exista credite rapide, fara acte.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, de ce trebuie sa te feresti de creditele rapide, fara acte.
Nici o institutie nu iti va acorda un credit "pe ochi frumosi", astfel ca, un credit rapid, dat fara acte, necesita din partea ta cel putin trei documente: cartea de identitate, cererea ta catre institutia financiara nebancara si o adeverinta de venit.
Spuneam la inceputul articolului ca ar trebui sa te feresti de acest tip de credite dintr-un motiv foarte simplu si extrem de serios: dobanzile sunt pe zi, nu pe an, asa cum vedem la creditele bancare.
Adica, daca imprumuti de la un astfel de IFN 1.000 de lei, cu o dobanda de 1% pe zi, pe o perioada de 30 de zile, la finalul perioadei va trebui sa returnezi 1.300 de lei.
Mai mult, folosesc doua "carlige" foarte atragatoare pentru cineva care are nevoie de bani:
"rapid si fara acte" si "acordare rapida" (de obicei, dau termene de genul: 15 minute, 30 de minute). In felul acesta, te atrag in mrejele unui credit "rapid, fara acte" si, daca nu esti atent, nu vezi ca este vorba despre dobanda pe zi!
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa... mai mult
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 07:45
Dupa criza financiara mondiala din 2008, s-a creat o piata destul de importanta pentru creditele nebancare (creditele de la IFN - Institutii Financiare Nebancare), astfel ca romanii au inceput sa apeleze la aceste institutii, avand nevoie rapid de bani, lucru pe care bancile nu-l puteau realiza.
Ziare.com va explica, in cadrul rubricii Educatie financiara, despre ambele produse si ce avantaje si dezavantaje au.
In cazul unui credit bancar, putem discuta de sume mai mari, de multe ori de pana la 20.000 de lei, fara garantie. Daca percepem acest lucru ca pe un avantaj, atunci si dobanzile cu care vin aceste imprumuturi le putem vedea la fel, pentru ca sunt mult mai mici decat in cazul unui credit IFN.
De asemenea, perioada de rambursare a acestor credite este mult mai mare decat la un IFN, mergand pana la 5 ani, in medie.
La capitolul dezavantaje, se poate pune birocratia stufoasa de care este nevoie pentru un astfel de imprumut si raspunsul, uneori greoi, pe care-l ofera banca. In plus, pentru a accesa un credit bancar, ai nevoie de un venit stabil.
La creditul IFN, banii se pot lua, daca nu in ore, atunci in maximum doua zile. De asemenea, creditul se poate accesa de la un "robotel" sau chiar online, in baza unui numar mic de acte. Acestea sunt doar cateva dintre avantaje. Unele IFN-uri nu percep nicio dobanda la primul credit accesat de la ele.
La dezavantaje putem nota dobanzile extrem de mari, in unele cazuri si de aproape 10.000%, precum si perioada... mai mult
Miercuri, 26 August 2020, ora 08:23
In ultimii ani, atunci cand romanii au cautat o varianta optima de finantare, s-au indreptat, tot mai mult, catre ofertele de credit propuse de institutiile financiare nebancare (IFN), deoarece puteau beneficia de un credit rapid, fara sa fie nevoiti sa prezinte prea multe hartii; aveau o perioada de rambursare personalizata; formalitatile de creditare erau minime, aproape inexistente; in anumite situatii, nu aveau nevoie nici macar de adeverinta de venit pentru a primi banii in cont etc.
Fie ca aveau un plan de afaceri ce necesita finantare urgenta, fie ca isi doreau credite rapide pentru achizitionarea de bunuri, vacante sau electronice performante, romanii au contribuit la cresterea IFN-urilor, prin interesul manifestat fata de usurinta cu care obtineau credite online rapide.
Evolutia institutiilor financiare nebancare, din 2015 pana in prezent
Numai in intervalul 2015-2018 s-au infiintat aproximativ cate 10 IFN-uri anual, avand ca obiect de activitate acordarea de credite de consum si imprumuturi imobiliare. In anul in curs functioneaza peste 250 de IFN-uri (active si inregistrate in registrul general al BNR si Registrul Special al BNR), specializate in credite de consum, microcreditare, leasing financiar, sau cele cu activitati multiple de creditare.
Ascensiunea IFN-urilor si cresterea interesului romanilor pentru un credit rapid au atras atentia bancilor care au inceput sa simta impactul concurentei.
Cererea mare a romanilor pentru credite online rapide... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 15:40
(P) Toti avem nevoie de bani urgent uneori si stim ca poate fi neplacut sa depinzi de cei din jurul tau pentru a depasi o situatie de criza financiara. Fie ca apelezi la prieteni si ei nu te pot ajuta, fie ca ceri un avans din salariu sefului, dar te pune sa faci o cerere scrisa si sa astepti, iar de banci nu mai vorbim - pe langa muntii de documente pe care ti-i cer, esti nevoit sa astepti o perioada lunga pana analizeaza ei situatia ta.
Tocmai din cauza acestor probleme, au fost create creditele rapide nebancare. Acest tip de imprumut te ajuta in momentul in care ai nevoie urgenta de bani si nu stii de unde sa ii obtii. Se numesc rapide pentru ca dureaza foarte putin sa aplici online, primesti aprobarea in cel mai scurt timp, iar banii iti sunt transferati in cont in mai putin de 2 ore.
Din ce in ce mai multi oameni apeleaza, cu incredere, la imprumuturile nebancare deoarece nu impun termeni atat de stricti, cum gasesti la bancile traditionale.
De aici vei afla avantajele unui credit online, cum poti solicita un imprumut si cine poate aplica. De asemenea, iti vom spune ce suma poti obtine si in cat timp trebuie sa o returnezi, cand sa apelezi la o refinantare si cum sa procedezi in cazul in care depasesti data scadenta.
De ce aplica oamenii pentru un credit rapid?
Cel mai important avantaj al unui astfel de credit este rapiditatea cu care obtii banii.
Unele persoane sunt determinate si de faptul ca aplici 100 % online, chiar de la tine de acasa, fara sa... mai mult
Luni, 24 Iulie 2017, ora 17:21
1Agricover Credit IFN lanseaza astazi un produs unic de creditare, ce permite corelarea dobanzii cu pretul cerealelor de la bursa de marfuri din Paris (Matif), un punct de referinta pentru comertul cu cereale.
Creditul Corelat cu Matif este o solutie de finantare adresata fermierilor mari, pentru finantarea capitalului de lucru de minimum un milion de lei. Dobanda este indexata lunar, in functie de cotatia Matif afisata in ultima zi a lunii anterioare si se incadreaza intre 2,90% pentru cotatia Matif mai mica de 155 euro/tona si 8,90% pentru cotatia Matif mai mare de 225 de euro/tona.
"Fermierii au dileme in alegerea momentului potrivit pentru valorificarea recoltei, data fiind variatia pretului produselor agricole pe bursele internationale. Totodata, perioadele de recoltare coincid cu scadentele de plata ale inputurilor utilizate, de cele mai multe ori fermierii fiind presati sa vanda stocurile de cereale pentru a achita aceste scadente. Preocuparea noastra este sa dezvoltam solutii de finantare inovatoare pentru a reduce nesiguranta fermierilor. Prin urmare, am conceput un produs care, practic, ofera fermierului optiuni. Astfel, el poate obtine un credit bazat pe stocul de cereale, cu care sa achite sumele scadente, ceea ce ii va permite sa aleaga momentul si pretul optim de vanzare a recoltei", spune Robert Rekkers, Director General al Agricover Credit IFN.
Anul trecut, numerosi fermieri mari s-au confruntat cu problema scaderii pretului la grau ale carui... mai mult
Joi, 10 Iulie 2014, ora 16:00
Debitorul roman la institutiile financiare nebancare are studii medii, este trecut de 45 de ani si imprumuta pentru consum sume mai mici de 1.000 euro, potrivit datelor oferite de Asociatia Societatilor Financiare (ALB).
Nu reprezinta tocmai clientul ideal, pentru care se lupta institutiile financiare, recunosc brokerii financiari.
"Din punctul nostru de vedere, profilul prezentat de ALB este departe de imaginea clientului ideal. Pentru noi, ca broker de credite ce colaboreaza in proportie de peste 90% cu banci si foarte putin cu IFN-uri, clientul ideal are studii superioare, castiga 4.500 lei lunar, are 34 de ani si cel mai important: are un istoric bun de creditare, fara restante", a declarat Liviu Andrei, directorul executiv Aliance Finance Broker, pentru Business24.
Daca bancile isi permit sa mentina conditii de eligibilitate exigente pentru clientii lor, IFN-urile au fost puternic lovite de criza economica si sunt dispuse sa isi asume riscuri crescute, pentru a atrage acei clienti nedoriti de banci.
"Acest gen de imprumut nu este deloc benefic pietei finaciare. Clientii care apeleaza la aceste variante de creditare sunt in general persoane care nu se incadreaza pentru obtinerea unui credit bancar din doua mari motive: au venituri prea mici sau au avut restante la alte credite. Ori tipul acesta de client, nefinantat de banci, prezinta si pe viitor un risc ridicat de neplata. Totusi, chiar daca rata de default este mult mai mare decat in cazul bancilor,... mai mult
Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:16
Goodbee Credit IFN a acordat in primul semestru finantari de 18,88 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul contractelor a crescut de aproape patru ori, a anuntat marti compania, potrivit NewsIn.In aceeasi perioada a anului trecut, Goodbee Credit IFN a acordat finantari in valoare de 11,6 milioane lei."Cresterea volumului de credite acordate micilor intreprinzatori din zona rurala si a micilor orase s-a realizat, din punct de vedere cantitativ, de la 485 dosare de credit aprobate in prima jumatate a anului trecut, la 1.800 inregistrate in 2011, pana la 30 iunie (crestere de aproape patru ori). In acelasi timp, a crescut semnificativ cu 4.576 lei (peste 1.000 de euro) si valoarea medie per credit acordat: de la 22.842 lei (5.400 de euro) la 27.418 lei (peste 6.500 de euro), cu 20% mai mare fata de media anului trecut", se arata in comunicat.Compania precizeaza ca, in conditiile mentinerii, in medie, a ritmului lunar de crestere din prima parte a anului, la 31 decembrie, numarul creditelor acordate ar putea depasi 3.500 de contracte, "ceea ce ar insemna triplarea acestora fata de 2010"."Cresterea este semnificativa pentru ca inseamna de fapt un interes crescut pentru dezvoltarea afacerilor existente in zonele in care suntem prezenti, uneori chiar initierea unora noi", a declarat Anca Ciobanu, CEO goodbee Credit IFN.Portofoliul de credite al companiei goodbee Credit IFN a ajuns, dupa sase luni de... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 15:42
Agricover Credit IFN, divizia de finantare a grupului Agricover, isi majoreaza capitalul social cu 5 milioane lei, pana la 49,46 milioane lei, prin aport in numerar al actionarului majoritar Agricover SA, potrivit unui act aditional din 24 decembrie 2010, citat de NewsIn.Inainte de majorare, Agricover Credit IFN avea un capital social de 44,46 milioane lei.
"In urma majorarii, capitalului social al societatii este de 49,46 milioane lei, subscris si varsat, exclusiv in numerar, impartit in 4.946.000 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare", potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.
Dupa majorare, Agricover SA detine 87,1007% din capitalul social, iar Agricover SRL restul de 12,8993%.
Agricover Credit IFN SA este specializata in finantarea necesarului de capital de lucru al producatorilor agricoli.
Grupul Agricover a fost infiintat in anul 2000, in urma fuziunii dintre Comcereal Buzau SA si Ulvex SA Buzau. mai mult
Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 18:35
Actionarii TBI Credit IFN au decis, intr-o sedinta din 30 octombrie, reducerea capitalului social cu 48,87 milioane lei, pana la 17,011 milioane lei, diminuare care se face din partea de capital varsata si detinuta de TBIF Financial Services BV, potrivit unui anunt al companiei, precizeaza NewsIn.Inainte de reducere, TBI Credit IFN avea un capital social de 65,88 milioane lei.In urma deciziei, capitalul social al companiei este de 17,011 milioane lei, divizat in 170.115. 480 actiuni nominative a cate 0,10 lei fiecare.
Dupa reducere, TBIF Financial Services BV detine 99,99999765% din capitalul social, restul actiunilor fiind detinute de patru persoane fizice. mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 18:23