3 avantaje ale unui acord cu o instituție financiară nebancară (IFN) pentru sprijin în agricultură

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 18:35
414 citiri
3 avantaje ale unui acord cu o instituție financiară nebancară (IFN) pentru sprijin în agricultură
FOTO: unsplash.com

O afacere din domeniul producției agricole, dependentă de specificul sezonier, nu poate subzista fără o linie de finanțare constantă. Indiferent dacă se află la început de drum sau în desfășurare de câțiva ani, în activitatea unei ferme este nevoie de capital de lucru, fie pentru perioada de început, fie pentru anumite momente în care resursele financiare necesită completări.

Printr-un sprijin accesat cu ajutorul unei instituții financiare nebancare (IFN) pentru agricultură se pot acoperi diferite nevoi. Aceste soluții financiare rapide asigură într-un mod flexibil și nebirocratic atât finanțarea capitalului de lucru, cât și investițiile de dezvoltare sau modernizare.

Iată câteva dintre principalele avantaje ale unui acord cu o instituție financiară nebancară (IFN) pentru sprijin în agricultură, și pentru ce poți utiliza creditul.

1. Înființarea și/sau întreținerea culturilor agricole

Dacă dorești finanțare pentru înființarea sau întreținerea unei culturi poți accesa simplu și rapid linia de credit potrivită de la Agricover Credit IFN, adresată special fermierilor care aleg să își valorifice recolta. Cu o astfel de finanțare poți acoperi cheltuieli curente din fermă, fie că este vorba despre cultură mare sau una specială (cartof sau sfeclă de zahăr), pomicultură sau viticultură. Mai mult, creditarea va putea fi dimensionată în funcție de tipul de cultură sau de structura planului tău de culturi.

Poți utiliza avansul în acord cu propriile nevoi, ținând cont de valoarea de vânzare a recoltei tale și fără să mai aștepți până la recoltare, iar rambursarea creditului se poate corela direct cu scadența contractului.

2. Necesarul de cheltuieli curente

Dacă ai nevoie de o finanțare în domeniul agricol pe termen scurt, poți accesa un credit pentru acoperirea nevoilor curente ale fermei. Aceste resurse pot finanța cheltuieli imediate precum cele cu furnizorii de energie, combustibil sau irigații, dar și pentru reparații de utilaje ori servicii de întreținere a clădirilor, pentru salarii sau alte servicii.

Pentru a-ți asigura un flux financiar constant, vital în domeniul agricol, este important să ai în vedere o creditare pe perioadă scurtă sau medie, astfel încât să acoperi cu ușurință ciclurile de activitate sezonieră și să nu fii nevoit să operezi întreruperi în orice fel de activități.

3. Credite pentru a valorifica la maxim producția

Un credit în agricultură se poate accesa și pentru a valorifica la maxim oportunitatea de producție. Momentul recoltării, când producția se află în spațiile de depozitare ale fermei, este cel în care decizi cum să-ți administrezi resursele cât mai eficient, pentru un flux neîntrerupt al afacerii până la următoarea recoltă.

Un astfel de produs de creditare se adresează atât fermierilor din sectorul vegetal (cultură mare, cartof, sfeclă de zahăr, pomicultură, viticultură), cât și de celor din sectorul zootehnic (ferme de bovine de lapte sau de carne și ferme avicole). Poți obține o finanțare de până la 80% din valoare de piață a producției stocate în depozitele proprii sau la terți, iar banii pot fi utilizați pentru cheltuieli curente, ori pentru investiții de dezvoltare sau modernizare.

Indiferent de tipul de afacere pe care îl deții în domeniul agricol, un sprijin financiar pentru agricultură, rapid și nebirocratic prin accesarea unei finanțări de la instituțiile financiare nebancare (IFN) poate fi de folos în orice moment pentru bunul mers al fermei tale. Dacă există situații în care capitalul fermei necesită completări, poți accesa oricând o astfel de soluție, care va acoperi nevoia specifică de la timpul potrivit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #institutie financiara nebancara, #ifn , #Agricultura