Capcanele creditelor rapide, fara acte. Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand primesti astfel de oferte

Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 07:45
1561 citiri
Capcanele creditelor rapide, fara acte. Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand primesti astfel de oferte

Cand spunem "credite rapide, fara acte", nu ne referim la acele imprumuturi pe care le obtii de la camatari, ci la creditele pe care le dau anumite institutii financiare nebancare. In primul rand, trebuie sa stii ca nu exista credite rapide, fara acte.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, de ce trebuie sa te feresti de creditele rapide, fara acte.

Nici o institutie nu iti va acorda un credit "pe ochi frumosi", astfel ca, un credit rapid, dat fara acte, necesita din partea ta cel putin trei documente: cartea de identitate, cererea ta catre institutia financiara nebancara si o adeverinta de venit.

Spuneam la inceputul articolului ca ar trebui sa te feresti de acest tip de credite dintr-un motiv foarte simplu si extrem de serios: dobanzile sunt pe zi, nu pe an, asa cum vedem la creditele bancare.

Adica, daca imprumuti de la un astfel de IFN 1.000 de lei, cu o dobanda de 1% pe zi, pe o perioada de 30 de zile, la finalul perioadei va trebui sa returnezi 1.300 de lei.

Mai mult, folosesc doua "carlige" foarte atragatoare pentru cineva care are nevoie de bani:

"rapid si fara acte" si "acordare rapida" (de obicei, dau termene de genul: 15 minute, 30 de minute). In felul acesta, te atrag in mrejele unui credit "rapid, fara acte" si, daca nu esti atent, nu vezi ca este vorba despre dobanda pe zi!

Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil

Motivele pentru care e bine sa economisesti prin intermediul unei pensii private facultative

Pot achizitiona o casa prin credit daca sotul/sotia a avut restante la banca? ...citeste mai departe despre "Capcanele creditelor rapide, fara acte. Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand primesti astfel de oferte" pe Ziare.com

#credit rapid fara acte, #credite rapide dobanda pe zi, #credite ifn uri , #Stiri Banci