Suna bine un astfel de credit pentru care nu va trebui sa achiti suplimentar decat vreo 10 lei pe zi, mai ales cand iti spui ca te poti lipsi de 10 lei pe zi. Din pacate, daca va trebui sa apelezi la un astfel de credit, este clar ca nu prea te poti lipsi de acei bani, mai ales ca in cazul nostru vorbim de credite rapide.
Acest gen de imprumuturi sunt foarte accesate in perioada lui decembrie pentru ca ne pregatim de "shoppingul sarbatorilor", cand "trebuie sa luam cadouri si sa avem masa plina, iar casa sa radieze a bunastare".
Pentru ca este o perioada in care avem nevoie de bani, iar multi dintre noi nu-i avem la indemana, creditele rapide si mici sunt cele la care apelam.
Aceste credite vin cu costuri foarte mari, mai ales ca vorbim de perioade de returnare a sumelor imprumutate extreme de scurte. Astfel ca, Ziare.com a facut o simulare de creditare pe 30 si 45 de zile, pentru situatia in care imprumuti doar 1.000 de lei.
Potrivit simulatoarelor de credite rapide, Mobilo Credit pare sa aiba cea mai buna oferta pe acest segment, in conditiile in care dupa 30 de zile, pentru acei 1.000 de lei imprumutati, va trebui sa dai inapoi 1.300 de lei. Impartit la 30 de zile, costul imprumutului tau ajunge la 10 lei pe zi.
Urmatorii ofertanti din piata sunt ceva mai scumpi, astfel ca la ei costul de creditare pe zi se ridica la 12 lei. Este vorba despre Viva Credit, TeleCredit, ExtraSimplu si CreditPrime. In cazul lor, costurile de creditare se ridica la 360 de lei,... mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 04:09
Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Bancile trebuia sa informeze clientii cand au luat credite in franci elvetieni asupra riscurilor la care se expun, pentru ca face parte din etica profesionala a bancilor, iar daca insitutia de credit are o parte de raspundere, trebuie sa si-o asume, apreciaza directorul general BRD, Philippe Lhotte.
"Pentru clientii care au luat la un moment dat credite in franci elvetieni, era important sa fie informati cu privire la riscuri, banca trebuie sa informeze clientii, face parte din etica profesionala a bancilor, din bunul simt al meseriei noastre. Sunt clienti care trebuia sa stie de la bun inceput ca pot exista riscuri, printre care rata de schimb", a declarat joi Lhotte in conferinta de presa ocazionata de anuntarea rezultatelor BRD pentru anul trecut, potrivit Mediafax.
El si-a exprimat indoiala ca toti cei peste 75.000 de debitori in franci elvetieni au fost informati corect si avertizati asupra riscului de catre bancile care i-au creditat.
"Exista 75.000 de clienti care au facut credite in franci elvetieni si nu sunt sigur ca tot atatia clienti au fost avertizati de aceste riscuri", a spus Lhotte.
Directorul BRD a precizat ca banca pe care o conduce are cinci astfel de credite in portofoliu si urmeaza sa propuna clientilor respectivi conversia in lei, la cursul dinaintea aprecierii puternice a francului, la jumatatea lunii ianuarie.
"Sunt cinci clienti, am vazut dosarele, eu sper ca si peste 20-30 de ani sa ramana clientii nostri. Cand banca a acordat... mai mult
Joi, 12 Februarie 2015, ora 14:44
Incercarea Guvernului de a elimina riscul valutar prin trecerea noului program "Prima Casa" doar pe credite in lei, da nastere unor suspiciunii cu privire la costurile pe care le-ar putea avea clientii, avand in vedere ca dobanzile la creditele in lei sunt mai mari.
Un atu important al creditelor "Prima Casa" in lei este ca nu expun clientul la riscul valutar. Acest lucru inseamna ca rata lunara de rambursat - calculata in lei - nu se modifica in functie de evolutia cursului de schimb.
De asemenea, un avantaj este dat si de dobanda, deoarece bancile afiseaza dobanzi mai avantajoase la creditele Prima Casa fata de dobanda la ipotecar.
In momentul in care ai in vedere achizitionarea unei locuinte, este important sa detii informatiile complete pentru a te ghida in alegerea solutiei optime de creditare fara a fii nevoit sa faci compromisuri.
Cele mai practicate modalitatii de finantare puse la dispozitie de banci pentru clientii interesati de cumpararea unei locuinte sunt creditele ipotecare si creditele oferite prin programul "Prima Casa".
Astfel, pentru a face alegerea potrivita , clientii trebuie sa fie bine informatii cu privire la conditiile de creditare in cazul unui credit "Prima Casa", si de asemenea, cu privitre la conditiile de creditare in cazul unui credit ipotecar obisnuit.
Conditii similare credit ipotecar standard si conditii credit "Prima Casa"
In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate ale solicitantilor de credit imobliar ori... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 06:45
Companiile din sudul Europei au cel mai redus acces la creditele ieftine oferite de bancile ce beneficiaza de finantarea oferita de Banca Centrala Europeana, se arata intr-un raport Morgan Stanley.
Creditele obtinute de firmele din sudul continentului sunt tot mai putine, in timp ce costul creditarii creste, desi BCE depune eforturi considerabile pentru a injecta bani in economie, spun analistii Morgan Stanley, conform Bloomberg.
"Mecanismul de transmisie" intre finantare si creditare este "foarte fracturat", se mentioneaza in raport.
"Este mult mai scump pentru companiile italiene si spaniole sa se imprumute de la bancile lor, deoarece acestea sunt orientate spre consolidare si ofera credite la costuri peste medie, iar acest trend va continua", mai precizeaza analistii Morgan Stanley.
Conditiile severe de finantare reprezinta principala problema a tarilor din sudul Europei, crede si comisarul UE pentru Afaceri Economice si Monetare, Ollie Rehn, care a atras atentia ca lipsa accesului la creditare "sufoca" activitatea economica si sporirea exporturilor din Spania, Portugalia si Italia.
Bancile detineau in ianuarie 2013 credite ale companiilor europene in valoare de 4,5 trilioane de euro, in scadere cu 2,5% fata de anul anterior, conform datelor BCE.
Activitatea de creditare s-a redus in 2012 cu 3% in Italia, 7% in Portugalia, 9% in Grecia si 11% in Spania.
Rata dobanzii platite de companiile italiene si spaniole a fost cu 3,5% si, respectiv,... mai mult
Marti, 05 Martie 2013, ora 17:15
Credit Suisse a anuntat ca intentioneaza sa-si scada costurile pana in 2015 cu inca un miliard de franci elvetieni (aproximativ 1,07 miliarde de dolari), dupa o scadere a profitului pe trimestrul trei la mai putin de jumatate.
Desi grupul elvetian anuntase deja in iulie ca doreste o scadere a costurilor cu trei miliarde de franci elvetieni, aceasta suma s-a marit cu o treime dupa anuntarea rezultatelor financiare pe trimestrul trei, arata Mediafax.
Banca, aflata in proces de concediere a 3.500 de angajati, 7% din personal, nu a precizat numarul de posturi care vor fi desfiintate suplimentar pentru atingerea noului obiectiv.
Profitul net a scazut cu 63% in trimestrul al treilea, la 254 milioane de franci, sub asteptarile analistilor, de 370 milioane de franci. Rezultatul a fost influentat de costuri exceptionale, in valoare de 1,05 miliarde de franci, rezultate din reevaluarea datoriei proprii.
Bancile pot inregistra castiguri daca valoarea datoriei lor scade, intrucat devine, teoretic, mai ieftin de rascumparat. De asemenea, au pierderi contabile daca valoarea datoriei creste.
Credit Suisse vinde proprietati imobiliare, emite obligatiuni convertibile in actiuni si taie cheltuielile ca parte a procesului de restructurare. mai mult
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 12:59
Presiunile financiare cu care se confrunta Spania sporesc din nou, dupa ce randamentele obligatiunilor guvernamentale spaniole pe zece ani au depasit luni 7%, un nivel pe care multi analisti il considera nesustenabil pe termen lung, in conditiile in care tara se confrunta cu problema datoriilor ridicate ale regiunilor si ale bancilor.
Luni dimineata, randamentele obligatiunilor guvernamentale spaniole pe zece ani au urcat la 7,41%, fiind cel mai ridicat nivel de la introducerea euro, in 1999, si demonstrand scepticismul investitorilor privind capacitatea guvernului de la Madrid de a-si gestiona datoria publica.
Daca tendinta va continua, Spania ar putea fi nevoita sa solicite un pachet de asistenta financiara, asa cum au facut Grecia, Irlanda si Portugalia.
Bursa de valori de la Madrid a inregistrat vineri cea mai mare cadere din acest an, 5,82%, in pofida faptului ca Eurogrupul a aprobat planul de sprijinire a bancilor spaniole. Indicele principal IBEX 35 a pierdut 286,30 puncte, ajungand la inchidere la nivelul de 6.246,3 puncte, pe fondul scaderii actiunilor marilor banci spaniole.
Titlurile Santander (cea mai mare banca din zona euro) au scazut cu 7,32% iar actiunile BBVA au pierdut cu 7,80%.
Luni dimineata, bursa de la Madrid a deschis in scadere cu 3,04%, la 6.056,20 puncte. Actiunile Bankia, care a primit un ajutor de stat de 23,5 miliarde de euro, au inregistrat un declin de 8,25%. Titlurile Santander au scazut cu 3,82%, iar actiunile BBVA au... mai mult
Luni, 23 Iulie 2012, ora 11:38
Intentia declarata a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este disciplinarea creditului pentru populatie, iar principala masura adoptata in acest sens a fost limitarea drastica a creditului de consum, prin fixarea perioadei maxime de creditare la cinci ani.
In conditiile in care imprumuturile de consum cu garantie ipotecara puteau fi contractate pe o perioada care ajungea si la 30 de ani, iar efectele asupra solicitantului de credit sunt semnificative din perspectiva sumei maxime care poate fi accesata.
Potrivit guvernatorului, nu este vorba de o restrictionare a creditarii, atat de necesara pentru reluarea consumului. Daca segmentul imprumuturilor de nevoi personale este aproape "mort" in prezent, acest fapt este determinat de situatia dificila in care se afla institutiile financiare din Romania, preocupate sa isi "badijoneze" ranile din trecut, considera Isarescu.
Dispuse sau nu sa acorde noi imprumuturi, cele mai multe banci si-au actualizat ofertele de creditare in conformitate cu noul regulament al bancii nationale.
Va prezentam, in continuare, care sunt costurile aferente creditelor de nevoi personale in moneda nationala adaptate noilor norme de creditare. Calculele au fost realizate, cu ajutorul Conso.ro, pentru un imprumut de 20.000 de lei contractat pe o perioada de 5 ani.
Creditul de nevoi personale de la ING Bank se acorda pentru sume de pana la 60.000 de lei, cu o dobanda incepand de la 11,05% pe an. Banca percepe un comision de analiza a... mai mult
Marti, 20 Martie 2012, ora 08:40
Banca Comerciala Romana (BCR) anunta majorarea dobanzilor la depozitele in lei, euro si dolari cu pana la 0.5 puncte procentuale, scaderea costurilor creditelor garantate in lei si cresterea costurilor creditelor in euro.
Potrivit BCR, ajustarea dobanzilor la depozite si la credite este in linie cu prioritatile de afaceri pentru 2012, respectiv incurajarea economisirii pe termen lung si promovarea creditarii in lei in vederea reducerii riscurilor pentru banca si clienti.
Reprezentantii bancii precizeaza ca noua oferta avantajeaza in mod special clientii care isi incaseaza veniturile intr-un cont BCR, acestia beneficiind de un bonus de dobanda de pana la 0.5% la depozite, si de 0.2 % la credite.
Astfel, dobanzile pentru depozitele la termen constituite de catre acesti clienti ajung pana la 7% pe an pentru lei, pana la 4.1% pe an pentru euro si pana la 2.95% pe an pentru dolari.
"Avand in vedere evolutiile de pe piata si noile regulamente prudentiale, BCR scade costul la creditele garantate in lei pentru a facilita clientilor accesarea creditelor si pentru a le oferi acestora un control cat mai bun asupra costurilor", se arata in comunicat.
De asemenea, BCR elimina comisioanele lunare de administrare si introduce o noua categorie de dobanda fixa pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clientilor care beneficiaza de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferita gratuit pe toata durata imprumutului.
Programul... mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 13:14