Ghid pentru obținerea unui credit de nevoi personale

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 17:26
727 citiri
Ghid pentru obținerea unui credit de nevoi personale
FOTO: unsplash.com

Un numar tot mai mare de consumatori apeleaza la un credit de nevoi personale pentru achizitiile lor, in special pentru cele care necesita o suma mare de bani. De asemenea, multi dintre clienti isi convertesc achizitiile in rate lunare egale. Un credit de nevoi personale ajuta gospodariile sa faca fata oricarui deficit pe care il intampina in cumpararea unei case sau a unei masini, in studiile superioare ale copiilor sau chiar in cazurile medicale neprevazute, printre altele. In functiile de propriile preferinte, puteti apela fie la un credit de nevoi personale rapid prin intermediul unei banci sau un credit de nevoi personale in cadrul unui IFN (Institutii Financiare Nebancare).

Articolul prezinta informatii generale cu privire la modalitatile de obtinere a unui credit de nevoi personale, sumele care pot fi retrase, modalitatile de comparare intre creditele de nevoi personale, dar si a modului de acordare unui credit de nevoi personale. Pentru mai multe detalii, puteti contacta un consultant care va poate oferi detaliile necesare in vederea aplicarii pentru un credit de nevoi personale.

Ce este un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale reprezinta o forma de credit care va poate ajuta sa imprumutati o suma mare de bani sau sa consolidati datorii cu dobanda mare. Deoarece imprumuturile personale au in mod obisnuit rate ale dobanzii mult mai mici decat cardurile de credit, ele pot fi utilizate pentru a consolida mai multe datorii ale cardurilor de credit intr-o singura plata lunara, cu costuri mai mici.

Ce suma pot imprumuta?

Printr-un credit de nevoi personale, clientul poate imprumuta sume pana la 10.000 lei. Cu toate acestea, suma care urmeaza a fi retrasa de catre client, variaza si in functie de venitul de care acesta dispune. Pentru sume mai mici, se recomanda apelarea la un card de credit, alegand optiunea RATE FARA DOBANDA. Din punct de vedere al perioadei de creditare, conditiile financiare ofera posibilitatea de returnare, de la 1 luna pana la 18 luni. Daca va doriti un credit de nevoi personale, este indicat sa apelati la un credit in lei, acestea fiind mult mai usor de obtinut, comparativ cu cele in euro, costurile fiind aproape egale.

Cum compar creditele de nevoi personale?

Daca aveti mai multe optiuni de imprumut, alegerea celui mai bun si mai ieftin credit de nevoi personale poate fi complicat, necesitand luarea in calcul a mai multor factori diferiti, cum ar fi conditiile de imprumut, limitele de timp sau platile lunare. Exista astfel cateva lucruri de baza care trebuie luate in considerare si analizate, inainte de a alege imprumutul perfect pentru tine:

  • Durata imprumutului in ani - comparati diferitele conditii de imprumut si alegeti cel mai scurt termen de imprumut disponibil pentru dumneavoastra, ceea ce va va permite sa platiti o suma mai mica a dobanzii totale
  • Rata dobanzii/Rata procentuala anuala - cel mai important factor de luat in considerare atunci cand dorim sa facem un imprumut; reprezinta o buna modalitate de a determina ce imprumut va costa cel mai mult pe termen lung
  • Plati balon - plata datorata la sfarsitul unui imprumut global, cum ar fi o ipoteca sau un alt imprumut comercial
  • Suma totala datorata - suma totala detinuta include suma initiala imprumutata plus dobanda si comisioane; incercati sa alegeti imprumutul cu cea mai mica suma de bani datorata pe intregul termen, daca va puteti permite platile lunare
  • Plata lunara - este important ca atunci cand decideti sa obtineti un credit de nevoi personale, sa verificati suma pe care v-a trebui sa o platiti lunar; in timp ce unele imprumuturi pentru un credit de nevoi personale pot avea rate variabile ale dobanzii sau plati balon, oferind o plata lunara mai mica, exista si imprumuturi care va pot depasi bugetul stabilit, motiv pentru care, trebuie reevaluat ceea ce va puteti permite

Cum se acorda un credit de nevoi personale?

In cazul obtinerii unui credit de nevoi personale, procedura nu este una complicata. De obicei, banca sau INF-ul va solicita clientului documentele care au in vedere situatia financiara (documente legate de veniturile sale, respectiv ale familiei, cheltuieli lunare, numarul membrilor familiei sau suma pe care clientul doreste sa o imprumute). In urma analizei intreprinse de catre banca sau INF, institutiile vor decide daca este posibila aprobarea unui credit de nevoi personale sau nu. Daca banca sau INF-ul este de acord cu aprobarea unui credit de nevoi personale, au loc urmatorii pasi:

  • Retragerea creditului - banca ofera suma aprobata in contul tau de credit sau in alt cont de credit, urmand sa ai acces la suma imprumutata intr-un interval de 48 de ore
  • Plata lunara a ratei pentru credit - in functie de optiunile pentru care clientul a optat, un credit de nevoi personale poate fi platit fie in rate lunare egale, fie rate descrescatoare
  • Lichidarea creditului - se realizeaza atunci cand a fost platita toata contravaloarea creditului; de asemenea, vei fi notificat de catre Biroul de Credit in vederea inchiderii acestuia.

Orice planuri aveti de realizat, puteti apela cu incredere pentru obtinerea unui credit de nevoi personale, mai ales atunci cand aveti de-a face cu situatii de criza pe care nu reusiti sa le gestionati.

Surse de informare

https://bankata.ro/ghid-credit-nevoi-personale/

https://www.moneymanagement.org/blog/how-to-compare-loan-terms

https://www.investopedia.com/personal-loan-5076027

https://www.experian.com/blogs/ask-experian/personal-loans-what-to-know-before-you-apply/#:~:text=A%20personal%20loan%20is%20a,%2C%20lower%2Dcost%20monthly%20payment.

https://economictimes.indiatimes.com/wealth/borrow/all-about-personal-loans/articleshow/56352098.cms

#credit, #credit rapid, #ifn, #institutii financiare nebancare , #Stiri Credite