Un numar din ce in ce mai mare de persoane din Ungaria, Polonia si Romania opteaza pentru un acces mai rapid la serviciile medicale oferite de clinicile si spitalele private, informeaza Reuters.
Fenomenul este stimulat de ponderea redusa reprezentata de cheltuielile cu sanatatea in PIB, care a dus deseori la lipsuri de personal si timpi mari de asteptare pentru analize si operatii, cumulata cu cresterea salariilor, care au facut din serviciile private de sanatate o alternativa viabila.
De asemenea, angajatorii ofera din ce in ce mai des abonamente la clinicile private de sanatate pentru a atrage si a pastra angajati intr-o perioada de scadere a somajului si un deficit de mana de lucru.
"Aceasta este o perioada de cucerire pentru clinicile private", spune Peter Pal Varga, director la compania Buda Health Centre din Budapesta, la care miliardarul Sandor Csanyi a preluat pachetul majoritar de actiuni in anul 2017.
Potrivit lui Varga, compania intentioneaza sa construiasca un nou spital general in Budapesta si sa modernizeze un spital existent la un cost total estimat la aproximativ 20 miliarde forinti (70 milioane de dolari).
"Capacitatile noastre actuale de spitalizare nu mai sunt suficiente", sustine Varga.
Deocamdata nu exista cifre exacte cu privire la marimea pietei de servicii medicale private din Europa de Est, dar patru dintre cei mai mari jucatori din regiune au avut anul trecut venituri combinate de 600 milioane de dolari, in crestere, in medie, cu... mai mult
Joi, 29 August 2019, ora 16:54
Compania de servicii de sanatate MedLife a inregistrat, in primul semestru al anului, o valoare consolidata pro-forma a profitului net de aproximativ 14 milioane de lei, in crestere cu 130% fata de primul semestru al anului anterior, informeaza compania intr-un comunicat remis marti AGERPRES.
De asemenea, valoarea consolidata pro-forma a profitului inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) a fost de 78 milioane lei, in crestere cu 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cifra de afaceri consolidata inregistrata de MedLife este de 461 milioane lei, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2018.
Potrivit reprezentantilor companiei, fiecare linie de business din cadrul grupului a avut o directie ascendenta. Astfel, cel mai mare avans a fost inregistrat de clinici, care au raportat un avans de 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmate de centrele de stomatologie, cu o crestere de 34% fata de primele sase luni ale anului 2018.
Directorul MedLife, Mihai Marcu, a amintit de achizitia de catre companie, in primul semestru al anului 2019, a unui centru medical din Ungaria.
"Primele sase luni ale anului 2019 au insumat cateva evenimente extrem de importante pentru noi. Am trecut granitele si am bifat prima tranzactie internationala prin care o companie romaneasca din sectorul medical privat achizitioneaza pachetul majoritar al unui grup de companii din afara - tranzactia Rozsakert Medical Center, din Ungaria. Ne-am... mai mult
Marti, 13 August 2019, ora 14:45
Furnizorul de servicii private de sanatate MedLife a incheiat primele 9 luni din 2018 cu o cifra de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, in crestere cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru 2019 conducerea grupului estimeaza depasirea cifrei de 200 de milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei remis, joi, AGERPRES.
Cifra de afaceri a MedLife se ridica la aproximativ 130 de milioane de euro, la 9 luni, la un curs de 4,6617 lei/euro.
Clinicile si spitalele au avut cea mai mare dinamica in conditiile in care aceste segmente de business au inregistrat in primele noua luni o crestere de 49%, respectiv 45% comparativ cu perioada similara din 2017, urmate de laboratoare si divizia corporate, cu procente de 21% si 19%.
Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele obtinute sunt in linie cu estimarile initiale si semnificativ peste ritmul de crestere al pietei.
"Am incheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Rezultate care reflecta strategia de dezvoltare si extindere la nivel de grup. Aditional proiectelor anuntate pentru primul semestru, in toamna acestui an, am deschis prima hyperclinica la Oradea, in momentul de fata suntem prezenti in acest oras cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni si un centru de imagistica - Centrul Transilvania, rezultat al unei achizitii. Odata cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni in toate orasele cu... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 17:25
Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, a invatat de-a lungul anilor sa imbine afacerile cu placerea, dar si ca trebuie sa dea ceva inapoi comunitatii, atunci cand are ocazia.
Din pasiunea sa pentru antreprenoriatul social s-a nascut fundatia Romanian Business Leaders, iar din placerea de a naviga au aparut Romanian Yachting School si Life Harbour (Limanu), precum si NauticLife, importatorul exclusiv al brandului francez Beneteau, lider mondial al industriei de yachting.
Toate acestea, bineinteles, au fost create de Mihai Marcu pe langa MedLife, cel mai mare operator medical privat din Romania.
Desi este un om extrem de ocupat, are ambitii mari pentru fiecare business pe care-l conduce si se ocupa foarte mult si de familia sa.
"Petrec mult timp cu familia, pentru ca am doi copii pe care ii ador si pe care imi doresc sa-i vad crescand si sa le fiu alaturi in etapele importante ale dezvoltarii lor, mai merg in Delta si sunt pasionat de tot ce inseamna navigatie", a declarat Mihai Marcu, intr-un interviu acordat Business24.
Ati inregistrat in primele trei luni ale acestui an o cifra de afaceri la nivel de grup de 17,6 milioane euro, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioda a anului trecut. Cum ati caracteriza aceasta cifra, in raport cu situatia pietei de servicii medicale private din Romania?
Evolutia cifrei noastre de afaceri in primul trimestru a fost in linie cu estimarile noastre, insa, daca luam in calcul... mai mult
Sambata, 22 Iunie 2013, ora 00:00
Istoria MedLife a inceput in urma cu 17 ani, la parterul unei case din strada Zablovschi din Bucuresti. Pasiunea pentru pediatrie a doamnei doctor Mihaela Marcu a determinat-o sa deschida impreuna cu trei colegi de facultate, primul cabinet medical privat.
"Harul mamei mele a fost scanteia care a declansat expansiunea MedLife. Din acel punct, totul e istorie, cifrele au inceput sa creasca si pe masura ce eu si fratele meu Nicolae Marcu, ne-am implicat, businessul s-a dezvoltat organic", declara Mihai Marcu, unul din proprietarii MedLife, pentru Business24.
"Astfel ca in anul 2004, am lansat prima hyperclinica in Grivita", isi continua omul de afaceri povestea.
"Era un concept nou pe piata - si ofeream clientilor posibilitatea de a beneficia de toate serviciile medicale consultatii la toate specialitatile, investigatii, imagistice, recoltari analize), in acelasi loc, fara a se deplasa in alte locatii. In 2007 am inaugurat cel mai modern spital privat din Romania - Life Memorial Hospital, iar in 2010 am intrat pe un nou segment de business, cel al farmaciilor", puncteaza acesta.
Citeste intreaga poveste a afacerii Medlife si planurile proprietarului celei mai mari clinici private din Romania in urmatoarea editie de weekend Business24 "Cum sa-i cheltuiesti". mai mult
Marti, 18 Iunie 2013, ora 16:47
Compania Medlife acuza reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS de aprobarea unor ordonante prin care au fost schimbate consecutiv regulile de aplicare a contractului cadru privind contractarea fondurilor publice de catre spitalele private.
"Daca prin contractul cadru publicat initial reiesea clar ca toate spitalele private vor avea un algoritm unanim de contractare a acestor fonduri - masura sustinuta public de catre MedLife - s-a ajuns in situatia in care prin aprobarea unor comisii paritare, sa se acorde derogari de la regulile general valabile si care sa duca, ca atare, la alterarea mediului concurential" a spus Mihail Marcu, presedintele MedLife
Acesta a declarat ca si-ar dori sa existe o predictibilitate mai mare privind contractare acestor fonduri, dar si anuntarea din timp a contractului cadru si a normelor de aplicare.
"Propunem, ca masura strategica, in vederea atragerii de investitori de calibru in acest sector, eliminarea tuturor comisiilor si a structurilor care pot acorda orice fel de derogari", a spus presedintele Medlife.
"Pentru ca investitorii si finantatorii sa investeasca in sectorul sanitar este nevoie de o vizibilitate mare si de ansamblu a modului in care functioneaza sistemul, dar si de masuri care sa duca la competitivitate pe termen mediu si lung. Daca regulile de contractare a fondurilor CAS vor deveni clare si previzibile, investitorii in sanatate nu vor intarzia sa apara", a afirmat oficialul companiei.
Medlife a... mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 14:09
Statul abandoneaza lupta cu operatorii privati de clinici si spitale, rezulta din bilantul sistemului sanitar pe acest an. In timp ce privatii au deschis noua spitale noi, Ministerul Sanatatii a anuntat inchiderea a peste 60 de institutii. In plus, noua lege a sanatatii ne va da posibilitatea sa renuntam la asigurarea de stat pentru cea privata.
Chiar daca sunt inca depasite numeric de spitalele si clinicile de stat, institutiile private atrag din ce in ce mai multi romani.
Conform unui studiu recent realizat de IMAS la cererea Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale particulare din Romania, 57% dintre romanii de la orase au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat.
De ce apeleaza la clinicile private? Aproximativ 70% dintre cei chestionati au declarat ca principalele motive sunt calitatea actului medical, reputatia doctorilor, atitudinea personalului medical si dotarile si echipamentele performante.
Alte motive pentru care romanii aleg o clinica privata in detrimentul uneia de stat sunt preturile serviciilor si a timpul scurt de asteptare.
Potrivit studiului Medlife este cel mai cunoscut operator medical privat, urmat de Regina Maria, Medcenter, Medsana, Sanador si Medicover.
130 milioane euro in spitale private
In cele noua spitale deschise de operatorii particulari in acest an au fost investite peste 130 de milioane de euro.
Cea mai mare investitie a fost realizata de Sanador, companie detinuta de... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 07:52
MedLife, unul din pricipalii operatori de servicii medicale private din Romania, a revizuit in crestere cifrele pentru 2010, de la 38 milioane euro, valoare anticipata a cifrei de afaceri in decursul anului, la o cifra agregata de 39 milioane de euro si un profit operational de 7,5 milioane euro.Potrivit unui comunicat transmis joi de companie, veniturile se vor majora cu peste 30% fata de rezultatele raportate in 2009, in timp ce piata serviciilor medicale private din Romania va creste cu pana la 15% in 2010.Totodata, reprezentantii MedLife sustin ca cifra de afaceri a companiei ar putea depasi valoarea de 40 de milioane euro daca pana la sfarsitul anului se concretizeaza una dintre cele trei achizitii din afara Bucurestiului, aflate in proces de negociere. In 2010, MedLife a continuat, dar a si demarat lucrarile pentru mai multe unitati medicale noi, avand in acest moment in gestiune spatii destinate unitatilor medicale cu o suprafata totala de peste 25.000 mp.
Dintre proiectele noi se remarca spitalul din cladirea Telegraf din Bucuresti, primul spital ce va include o sectie de urgenta si care va avea o suprafata de 10.000 mp, spitalul de pediatrie din zona Baneasa, care va avea o suprafata de peste 5.200 mp, spitalul si clinicile din Obor si Titan, care vor avea o suprafata de peste 3.800 mp si spitalul din Brasov, care, alaturi de ambulatoriu, va totaliza 6.000 mp.Anul viitor, compania intentioneaza sa isi creasca cifra de afaceri cu un minim de 40%."In 2011 vom da in... mai mult
Joi, 09 Decembrie 2010, ora 11:32
MedLife, unul din pricipalii operatori de servicii medicale private din Romania, estimeaza pentru 2011 o cifra de afaceri cu 40% mai mare fata de anul acesta, pana la 53 milioane euro, ca urmare a unui program de dezvoltare si expansiune foarte agresiv,potrivit presedintelui companiei, Mihail Marcu, transmite NewsIn.Compania tinteste afaceri de 38 milioane euro in 2010. Potrivit presedintelui companiei, MedLife trece prin cea mai importanta etapa de dezvoltare si expansiune a business-ului, fapt conditionat si de cresterea puternica a segmentului de retail (fee for service), precum si de potentialul acestui segment in urmatorii ani.
"Deschiderea celor trei spitale numai in trimestrul I al anului viitor, dezvoltarea altor clinici de mari dimensiuni si extinderea lantului propriu de farmacii sunt avantajele clare ce vor permite pastrarea si consolidarea ecartului dintre noi si ceilalti jucatori de pe piata serviciilor medicale.
In perioada imediat urmatoare, intentionam sa facem si alte achizitii importante si sa crestem cifra de afaceri anul viitor cu 40%, de la aproximativ 38 milioane euro in acest an la un minim de 53 milioane euro pentru 2011", a declarat Mihail Marcu. mai mult
Luni, 20 Septembrie 2010, ora 10:05