Eureko estimeaza o scadere a afacerilor de asigurari de viata si sanatate

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 13:00
2001 citiri
Eureko estimeaza o scadere a afacerilor de asigurari de viata si sanatate

Eureko Asigurari estimeaza o scadere a afacerilor cu circa 8,5% in acest an, ritm similar celui inregistrat in primele noua luni, cand afacerile din asigurari de viata si sanatate au scazut cu 8,5%, au declarat vineri reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

In primele noua luni din acest an, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 32,87 milioane lei, pe segmentele de asigurari de viata si sanatate, in scadere cu circa 8,5% fata de acelasi interval din 2008.

"Ne asteptam la o crestere de circa 20-25% a business-ului nou pentru 2010 pe segmentul de asigurari de viata", a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu, cu ocazia deschiderii unei noi clinici Euroclinic, aflata in noul sediu central al Eureko.

In ce priveste piata de asigurari de sanatate, reprezentantul Eureko Asigurari a mentionat ca se asteapta la o crestere cu circa 2-3% anul viitor, "daca nu se va face nimic din punct de vecdere al reformei".

In 2008, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 80,44 milioane lei, in crestere cu circa 15% fata de 2007, cand afacerile au fost de 69,57 milioane lei.

In primele noua luni din acest an, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 25,59 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata, in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe segmentul de asigurari de sanatate afacerile s-au redus cu 10%, pana la 7,27 milioane lei.

Vineri, o noua clinica Euroclinic a fost deschisa la etajul al doilea al noului sediu central Eureko, dupa cea deschisa recent in Pipera, ca parte a planului de extindere a retelei furnizorilor de servicii medicale sub brandul Euroclinic.

Centrul medical din Olympia Tower are 65 de medici care acopera 16 specialitati pentru adulti si 10 specialitati pentru copii.

In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eureko Asigurari, # afaceri , #Pensii private