Medlife cere mai multa transparenta in relatia cu Ministerul Sanatatii

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 14:09
2520 citiri
Medlife cere mai multa transparenta in relatia cu Ministerul Sanatatii

Compania Medlife acuza reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS de aprobarea unor ordonante prin care au fost schimbate consecutiv regulile de aplicare a contractului cadru privind contractarea fondurilor publice de catre spitalele private.

"Daca prin contractul cadru publicat initial reiesea clar ca toate spitalele private vor avea un algoritm unanim de contractare a acestor fonduri - masura sustinuta public de catre MedLife - s-a ajuns in situatia in care prin aprobarea unor comisii paritare, sa se acorde derogari de la regulile general valabile si care sa duca, ca atare, la alterarea mediului concurential" a spus Mihail Marcu, presedintele MedLife

Acesta a declarat ca si-ar dori sa existe o predictibilitate mai mare privind contractare acestor fonduri, dar si anuntarea din timp a contractului cadru si a normelor de aplicare.

"Propunem, ca masura strategica, in vederea atragerii de investitori de calibru in acest sector, eliminarea tuturor comisiilor si a structurilor care pot acorda orice fel de derogari", a spus presedintele Medlife.

"Pentru ca investitorii si finantatorii sa investeasca in sectorul sanitar este nevoie de o vizibilitate mare si de ansamblu a modului in care functioneaza sistemul, dar si de masuri care sa duca la competitivitate pe termen mediu si lung. Daca regulile de contractare a fondurilor CAS vor deveni clare si previzibile, investitorii in sanatate nu vor intarzia sa apara", a afirmat oficialul companiei.

Medlife a solicitat Ministerului Sanatatii si CNAS publicarea centralizata a sumelor contractate din Fondul National unid de asigurari sociale de sanatate pentru spitalele private, insotite de modul de calcul, precum si derogarile de la norme aplicate.

Reprezentantii companiei au precizat ca la nivelul anului 2012 MedLife a platit cca 35 milioane lei catre bugetul statului si cel al asigurarilor sociale fiind cel mai mare contributor de acest fel in randul operatorilor de sanatate dar, in acelasi timp, fiind una dintre companiile de calibru cu cele mai putine fonduri decontate de CNAS raportat la cifra de afaceri, respectiv de 7%.

Cresterea cifrei de afaceri

MedLife a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 21% in primiul trimestru al acestui an, pana la 17,6 milioane euro, si estimeaza afaceri intre 72 si 75 milioane euro in 2013.

Potrivit reprezentantilor companiei, cea mai dinamica rata de crestere a fost inregistrata la nivelul retelei de spitale care a raportat un avans de 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste rata de crestere a retelelor de laboratoare si clinici, aceasta a ramas constanta, cele doua linii de business raportand cresteri de 23% respectiv 22% fata de 2012.

MedLife a inregistrat in primul trimestru din acest an peste jumatate de million de clienti in zona de retail (platitori cash), media zilnica a celor care au necesitat servicii medicale fiind de peste 5500 de pacienti.

In zona corporate compania a mentinut ritmul de crestere. Astfel, in portofoliu companiei au fost adusi 20.000 de clienti noi, numarul total al celor arondati la serviciile MedLife fiind, in prezent, de 200.000 abonati.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Melife rezultate financiare, #Medlife fonduri publice, #spitale private fonduri publice , #Stiri Companii