Bitcoin a depasit joi 40.000 de dolari pe unitate, atingand un nou maxim record, iar capitalizarea totala a pietei criptomonedelor a depasit pentru prima oara 1.000 de miliarde de dolari, transmite CNBC.
Criptomoneda a urcat joi la 40.188 de dolari pe unitate, la doar cateva ore dupa ce trecuse de pragul de 39.000 de dolari pe unitate, potrivit datelor Coin Metrics, avansul fata de ziua anterioara fiind de 13,1%.
Bitcoin a crescut cu peste 30% in acest an, iar in ultimele 12 luni cu 400%.
Valoarea totala a pietei criptomonedelor, care mai include monede precum ether si tether, a depasit joi, pentru prima oara, nivelul de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.
Bitcoin este de departe cea mai valoroasa criptomoneda, cu o valoare de piata de peste 700 de miliarde de dolari.
Multi investitori in bitcoin afirma ca aceasta este ca un fel de "aur digital", o investitie sigura in perioade de incertitudini.
Citeste si: China ameninta SUA ca vor "plati scump" daca ambasadoarea americana la ONU va face o vizita in Taiwan ...citeste mai departe despre "Bitcoin inregistreaza un record. A depasit 40.000 de dolari pe unitate" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 08:28
Transalpina este cea mai spectaculoasa, mai frumoasa si mai inalta sosea din Romania, ajungand in Pasul Urdelor la o altitudine de 2145 m. Supranumita si Drumul Regelui, Transalpina este soseaua care ne poarta printre nori de aproape 2000 de ani, strabatand 5 judete: Alba, Sibiu, Hunedoara, Valcea si Gorj.
Soseaua traverseaza Muntii Parang de la Nord la Sud, este paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, fiind situata de altfel intre acestea, si leaga localitatea Sebes din judetul Alba de localitatea Novaci din judetul Gorj.
Transalpina gazduieste nenumarate obiective turistice de poveste, precum: Pestera si Manastirea Polovragi (situate la 15 km de Novaci, in Muntii Capatana), Pestera Muierilor (prima pestera electrificata din Romania), Ranca (cea mai populara statiune turistica de la Transalpina, aflata la o altitudine de 1600m, la poalele Varfului Papusa), Lacul Galcescu (cel mai mare lac glaciar din Muntii Parang, la o altitudine de 1925 m), Iezerul Muntinului, Lacul Oasa (panorame spectaculoase) si, nu il ultimul rand, Valea Frumoasei.
Fiind vizitata anual de catre mii de turisti din Romania si din strainatate, locurile de cazare si restaurantele se regasesc, totusi, intr-un numar destul de restrans. Unul dintre putinele hoteluri de pe Transalpina este Hotelul Popasul Regelui Transalpina, hotel de 3 stele cu o capacitate de 50 de locuri si un restaurant cu capacitate de 160 de locuri, plus terasa de 100 de locuri care incanta in fiecare vara turistii cu... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2018, ora 09:40
Acum poti folosi moneda virtuala Bitcoin pentru plata facturilor, achizitia de roviniete, bilete de tren sau abonamente la diverse publicatii, precum si reincarcarea cartelelor pre-paid de telefonie sau realizarea platilor online.
Informatia apare odata cu implementarea Coinzone in terminalele ZebraPay, potrivit unui comunicat transmis de companie.
"ZebraPay, companie ce ofera o metoda simpla si rapida de efectuare a platilor electronice prin terminale de plata de tip self-service, a incheiat un parteneriat cu platforma Coinzone pentru procesarea tranzactiilor cu moneda virtuala Bitcoin", se arata in document.
In prezent, ZebraPay numara mai mult de 1.000 de terminale instalate in peste 150 de localitati din Romania.
"Suntem incantati sa anuntam implementarea platii cu Bitcoin la terminalele ZebraPay, alaturi de Coinzone, aceasta solutie venind in completarea metodelor noastre de plata deja existente: cu numerar si prin aplicatia SEQR. Inovatia este un element de baza al ZebraPay, iar prin implementarea platformei Coinzone devenim prima companie de profil din Romania si, din informatiile pe care le avem, din lume, care accepta un portofoliu atat de complex de metode de plata. Clientii nostri pot achita astfel serviciile oferite prin terminalele ZebraPay, folosind cea mai convenabila metoda pentru ei", a declarat Adrian Badea, CEO ZebraPay.
Avand o interfata intuitiva si usor de folosit, Coinzone se integreaza perfect cu platile realizate atat on-line cat... mai mult
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 13:00
PayPal a inceput sa accepte platile cu Bitcoin, ca parte a unui proiect de integrare a monedei virtuale anuntat recent. Clientii companiei pot face tranzactii cu aceasta moneda virtuala prin serviciile mai multor procesatori, printre care se numara Coinbase, BitPay si GoCoin.
Pentru a asigura securitatea acestor tranzactii online cu moneda virtuala, PayPal a stabilit anumite limite pentru marfurile si serviciile care pot fi platite cu Bitcoin, printre acestea fiind descarcarea de melodii si jocuri online, scrie China Topix.
Potrivit lui Scott Ellison, director PayPal, compania a fost intotdeauna deschis inovatiei, adaugand ca firma este interesata de securitatea tranzactiilor online cu aceasta moneda virtuala. Acest parteneriat de integrare a monedei virtuale a fost dezvoltat timp de circa cinci luni, iar primul pas il reprezinta achizitionarea de produse digitale, folosirea monedei Bitcoin fiind cel mai simplu si comod mod de plata online.
Ellison nu a precizat ce companii vor fi implicate in integrarea acestei modalitati de plata, iar tranzactiile cu moneda Bitcoin vor fi disponibile, pentru inceput, in nordul SUA, unde va putea sa fie folosit efectiv in urmatoarele saptamani. Comparativ cu concurentii mai mici, integrarea Bitcoin in sistemul de plati al celor de la PayPal a fost destul de lent.
Bitcoin poate fi utilizata ca si celelalte valute emise de banci nationale, insa moneda virtuala nu este supusa reglemantarilor oficiale. Bitcoin se bucura de... mai mult
Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 14:35
"Bitcoin va rezista", sustin analistii care privesc cu optimism evolutia incurajatoare din ultima vreme a monedei virtuale. Necunoscuta in urma cu doar cativa ani, bitcoin si-a facut loc in tranzactiile efectuate in mediul online din Statele Unite.
Overstock si Expedia au adaugat bitcoin in valutele acceptate la plata, pana acum nivelul tranzactiilor atingand 1% din total, conform Reuters.
In cinci ani poate inlocui cartile de credit
Lansata ca o oferta de nisa pe o piata a tranzactiilor electronice in plina dezvoltare, bitcoin ar putea inlocui intr-un termen relativ scurt alte instrumente de plata. Nivelul de 1% in tranzactii atins in acest moment de moneda virtuala nu este unul care sa reflecte potentialul acesteia, considera analistii.
In cinci ani, va avea o influenta mult mai mare asupra noastra, afirma acestia, pana atunci cartile de credit fiind probabil cele mai sigure instrumente de plata online.
"Bitcoin este doar o alternativa de plata, nu o solutie la o problema existenta. Vanzarile online nu inregistreaza probleme", a creionat George Peabody felul in care bitcoin este perceputa pe piata.
Cu toate acesta, influenta monedei virtuale isi face simtita prezenta in felul in care marii operatori din domeniul comertului online o percep. "Bitcoin va rezista cu siguranta, iar noi vrem sa o includem ca modalitate de plata inca de la inceput", a explicat Michael Gulmann, vicepresedinte al Expedia.com, cea mai mare agentie de turism din mediul online.... mai mult
Vineri, 29 August 2014, ora 16:15
Un american a cumparat o vila de lux in Bali, Indonezia, cu 1.000 de unitati bitcoin, echivalentul a 500.000 de dolari, ceea ce reprezinta probabil tranzactia cu cea mai ridicata valoare realizata pana acum cu moneda virtuala.
Cumparatorul este din Texas, iar identitatea sa nu a fost dezvaluita. Locuinta dispune de doua dormitoare si doua bai, scrie CNBC.
"Din cate stim, nu a existat o alta tranzactie apropiata ca valoare de aceasta. Au mai existat cateva vanzari de masini de lux - Tesla, Lamborghini. De aceea cred ca acesta este de departe cel mai scump bun vandut pe unitati bitcoin", a spus Alan Silbert, director general ...citeste mai departe despre "Tranzactie colosala cu bitcoin - si-a cumparat o vila de lux doar cu monede virtuale" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 16:55
Moneda virtuala Bitcoin ar putea castiga tot mai mult teren in Romania, desi pana acum a intampinat reticente in tara noastra, avand in vedere ca seamana din unele puncte de vedere cu banii cash.
Mihai Onosie, fondatorul comunitatii Bitcoin Romania si al Bitcoin Wiki Romania, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre avantajele monedei virtuale si despre impactul pe care l-ar putea avea in tara noastra.
Bitcoin este o moneda virtuala, care insa nu este reglementata de autoritati, motiv pentru care este vazuta ca o bula speculativa sau ca o moneda pentru traficanti de droguri si arme. Cum comentati aceste lucruri? Ce avantaje are? Cum poti obtine profit de pe urma tranzactiilor?
Bitcoin este inca o tehnologie noua, incepand sa fie reglementat intr-o oarecare masura in mai multe tari. Printre avantajele Bitcoin putem enumera faptul ca permite tranzactii internationale sigure, rapide si fara comisioane. Important de mentionat este si faptul ca un bitcoin nu poate fi ...citeste mai departe despre "Moneda virtuala Bitcoin, asemanata cu banii cash - Ce succes va avea in Romania si care sunt avantajele Interviu" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 12:58
Visa Inc si MasterCard Inc, companii care proceseaza anual, la nivel mondial, tranzactii electronice care insumeaza 7.400 de miliarde de dolari, nu considera, deocamdata, ca "bitcoin" se numara printre posibilele amenintari pentru propriile afaceri.
Totusi, cei interesati de moneda digitala incearca sa intre in posesia unei parti din veniturile totale ale principalilor operatori de plati electronice din SUA, respectiv Visa, MasterCard, American Express si Discover Financial Services (DFS), si sa slabeasca influenta acestora pe segmentul de piata pe care il domina de zeci de ani, conform Bloomberg.
Problemele Bitcoin au atras indoieli in piata
Bitcoin poate fi folosita pentru cumpararea unei multitudini de bunuri si servicii, dar dupa contoalele efectuate de autoritati si problemele tehnice cu care s-a confruntat, au aparut indoieli ca va putea concura cu marii operatori de plati electronice.
De aceea, directorii de la cele mai mari firme care proceseaza astfel de plati, urmaresc indeaproape dezvoltarea Bitcoin se arata putin ingrijorati, spunand ca tehnologia lor este mai sigura, mai fiabila si mai accesibila pentru consumatori.
"Protectia si increderea este cruciala pentru noi si comercianti. Nu credeam ca acestea sunt oferite si de moneda digitala", a spus Dan Schulman, oficial al American Express.
Bitcoin s-a depreciat cu 30% in ianuarie
Volumul tranzactiilor zilnice cu Bitcoin a depasit pragul de 58 de milioane de dolari pe 20 februarie, de... mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 08:47
Universitatea din Nicosia va deveni prima universitate din lume care va accepta bitcoin ca instrument de plata, intentionand sa dezvolte Cipru ca centru de tranzactionare si procesare pentru moneda virtuala, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de web.
"Moneda virtuala va crea servicii mai eficiente si va servi ca instrument de dezvoltare a serviciilor financiare in regiuni din intreaga lume", a declarat Christos Vlachos, directorul financiar al celei mai mari universitati private din Cipru, relateaza CNBC.
Universitatea va oferi si cursuri de master avand ca tema moneda virtuala
"Departamentele noastre de business, contabilitate si IT s-au asociat pentru a crea un master interdisciplinar, pentru a pregati oamenii pentru aceste schimbari revolutionare. In acest context, consideram ca este potrivit sa introducem moneda digitala ca instrument de plata in toate institutiile din toate orasele si tarile unde suntem prezenti", a spus Vlachos.
El a precizat ca va fi permisa plata taxelor universitare cu bitcoin, iar cursul de master care va fi oferit de universitate va ajuta profesionistii in servicii financiare si business, antreprenorii, oficialii guvernamentali si angajatii din sectorul public sa inteleaga mai bine, din punct de vedere tehnic, moneda digitala.
Bitcoin este o moneda virtuala care permite utilizatorilor sa faca plati online pentru bunuri si servicii.
Nu exista vreo banca centrala care sa emita monede bitcoin, dar acestea pot fi create... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 08:33