Greutatea ridicata si chiar obezitatea sunt probleme frecvente cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane. Mai grav este ca, pe langa adultii care au probleme cu greutatea, kilogramele in exces sunt intalnite si in cazul adolescentilor si chiar al copiilor.
Pentru a combate obezitatea este recomandat un stil de viata sanatos, caracterizat prin efectuarea de exercitii fizice, o dieta corespunzatoare si echilibrata si atentie sporita acordata timpului de odihna. Totusi, aceste metode ofera rezultatele dorite intr-un timp destul de indelungat si majoritatea persoanelor renunta inca din primele saptamani. Debusolate si dezamagite ca nu au obtinut ceea ce isi doreau, se refugiaza din nou in mancare, acumuland si mai multe kilograme in plus. Asa ca, pentru a scapa de greutatea in exces, oamenii au inceput sa isi indrepte atentia catre pastile de slabit, care au devenit o metoda extrem de eficienta si de populara.
Pastilele de slabit sunt foarte des folosite de catre cei care vor sa scape de greutatea in exces si sa ajunga la silueta ideala. Aceste pastile sunt considerate suplimente alimentare si actioneaza in diverse feluri asupra organismului, pentru a accelera scaderea in greutate. De exemplu, unele pastile de slabit sunt formulate pentru a reduce apetitul sau pentru a arde grasimile, pe cand altele ajuta la eliminarea excesului de apa din organism sau accelereaza metabolismul si ofera un boost de energie.
Cei care sunt tentati de ideea folosirii pastilelor... mai mult
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 13:04
Ai reusit, in sfarsit, sa scapi de kilogramele alea in plus care nu-ti dadeau pace? Ai terminat de curand o cura de slabire, dar pielea nu mai e tonifiata, ca odinioara? Nu-i nimic, ai ajuns unde trebuie! Suntem aici sa iti dam cele mai bune idei si metode de tonifiere a pielii dupa slabire. Imediat ce le vei aplica, vei reveni la corpul suplu si la silueta care iti va reda increderea in tine. Iata care sunt cele mai la indemana solutii!
Operatia de ginecomastie
Cine a spus ca e nevoie sa treaca luni la randul pentru a-ti recapata forma dorita a corpului? E suficient sa iei decizia de a primi ajutor si sa apelezi la operatia de ginecomastie. Totusi, pentru a primi recomandarea unui medic pentru acest tip de interventie chirurgicala, starea ta de sanatate va trebui sa fie una perfecta, fara a avea pus un diagnostic pentru vreo boala cronica decompensata. Pentru a intra in sala de operatie, sunt interzise tratamentele pentru afectiuni serioase, asa cum ar putea fi anticoagulantele, antiagregantele, cortizonul sau chimioterapia. Poti face operatia de ginecomastie la clinica Cosmedica.
Un meniu bazat pe proteine
In cazul in care nu esti adeptul sau adepta bisturiului, e bine sa stii ca poti lucra la elasticitatea pielii tale din alimentatie. Daca te asteptai ca pielea sa devina mai supla cu ajutorul unei diete bazata pe legume si fructe, se pare ca te-ai inselat. Cel mai bun nutrient, in acest sens, este proteina, fie ea de origine vegetala sau animala. Noi iti... mai mult
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 18:36
Nu trebuie sa fii un gurmand ca sa pui 2-3 kg in plus in perioada de sarbatori. Fie ca optam pentru cozonacii bunicii si clasica friptura de miel, fie ca ne desfatam cu alte delicii intr-o vacanta exotica, in mod sigur suntem tentati sa exageram putin si sa nu ne mai respectam programul obisnuit de mese si antrenament.
Acum ca Pastele a trecut, a venit timpul sa revenim la stilul de viata sanatos si sa ne recapatam silueta dorita. Mai jos gasesti cateva sfaturi in privinta asta. Trebuie doar sa tii cont de ele, pentru inceput.
In primul rand, nu trebuie sa sari peste mese. O dieta sanatoasa inseamna trei mese principale si doua gustari. Pentru a ne mentine greutatea ideala, regula de a manca la ore fixe in fiecare zi se aplica si in cazul gustarilor.
Cele mai recomandate alegeri pentru gustari sanatoase sunt cele cu cotinut redus de zahar, grasimi si sare: fructele si legumele proaspete, lactatele, cerealele si semintele oleaginoase.
Evita sa mananci inainte de culcare. Cina trebuie servita cu 3-4 ore inainte de culcare si ar fi de preferat sa nu contina carbohidrati.
Consuma fructe cu masura si, preferabil, doar in prima parte a zilei.
Fa miscare de cate ori ai ocazia, nu doar la sala de fitness - mergi pe jos cat mai mult, iar daca job-ul tau implica statul pe scaun 8h/zi, iti recomand sa faci stretching timp de cateva minute, dupa fiecare ora. Iata AICI cateva idei despre cum sa faci stretching.
Inlocuieste dulciurile pe care le consumi de obicei... mai mult
Luni, 17 Aprilie 2017, ora 07:18
In apropiere de Lacul Geneva, Elvetia, o echipa de cercetatori de la Nestle lucreaza de zor la dezvoltarea unui produs alimentar inovator, care va revolutiona industria alimentara si va rasturna principiile dietelor de slabit sau ale antrenamentelor sportive de pana acum: "exercitiul fizic incapsulat intr-un flacon".
Cea mai mare si cunoscuta companie de produse alimentare din lume, Nestle, se lauda ca a descoperit compusul care poate stimula enzima responsabila cu reglarea metabolismului, oferind rezultate de ardere a grasimilor sau caloriilor comparabile cu ale unui exercitiu fizic riguros. Compusul-minune se numeste C13, iar studiul pe baza caruia savantii au facut descoperirea a fost publicat integral in revista stiintifica "Chimie si Biologie", conform Bloomberg.
Alimentul care inlocuieste sportul
Descoperirea apartine unui grup de opt cercetatori de la "Nestle Institute of Health Sciences" din Lausanne, care sunt in cautarea extractelor naturale din plante sau fructe care pot ajuta la slabit sau pot oferi efectul pe care-l produc in organism exercitiile fizice. Intentia lor este de a introduce aceste substante in produse alimentare obisnuite si de a arata ca industria alimentelor are mai multe de oferit decat simple produse care potolesc foamea si ofera satietate.
Un astfel de produs alimentar inovator ar putea veni in ajutorul persoanelor care vor sa se mentina in forma sau sa slabeasca, dar au restrictii la orice forma de miscare fizica, sustine Kei... mai mult
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 09:00
Exista oameni in cazul carora micile sau marile probleme ale vietii se rasfrang asupra obiceiurilor alimentare.
Astfel, ei ajung ori sa manance prea putin, formandu-si impresia ca sunt mereu prea grasi si ca arata rau (anorexici), ori ajung sa se refugieze in alimente si sa manance compulsiv, adica mai mult decat au nevoie (bulimici).
Persoanele cu tulburari alimentare, fie ca vorbim despre bulimie sau anorexie, sunt uneori victimele dietelor drastice, alteori iau pastile de slabit sau laxative si vomitive.
Oamenii cu tulburari alimentare sunt acaparati de sentimente de vinovatie, dau vina pe ei insisi si au, in majoritatea cazurilor, o stima de sine extrem de scazuta. Asadar, comportamentul alimentar dominat de excese ajunge sa le afecteze nu doar sanatatea fizica, ci si pe cea psihica, iar numarul celor care cauta ajutor este, din nefericire, mic in Romania.
Acest lucru este indicat si de numarul relativ mic de persoane care apeleaza la ajutorul Grupului Anonim pentru ...citeste mai departe despre "Viciile alimentare: Sunt X si sunt dependent de mancare!" pe Ziare.com mai mult
Marti, 04 Martie 2014, ora 12:47
Multi dintre noi incepem noul an promitandu-ne diverse lucruri: sa traim mai sanatos, sa facem mai multe economii si, in general, sa ne imbunatatim stilul de viata.
Dar multe dintre promisiunile pe care ni le facem "le uitam" la fel de repede. Din fericire, exista cateva aplicatii pentru smartphone care ne ajuta sa ne tinem de cuvant in 2013 (sursa: Mashable). Iata cateva dintre ele:
Promisiune: sa slabesc
Aplicatie: MyFItnessPal Calorie Counter, disponibila si pe Android, BlackBerry, iOS si Windows.
In batalia contra greutatii trebuie sa stim cate calorii consumam, dar acest lucru poate fi o sarcina dificila si greu de contabilizat. Cu MyFitnessPall poti tine un jurnal al alimentatiei tale, care iti arata cat de mult poti manca si totusi sa slabesti. De asemenea, aplicatia iti permite accesul la o comunitate larga de utilizatori, pentru a gasi curaj si inspiratie.
Promisiune: sa fac mai mult sport
Aplicatie: Fitness Buddy, disponibila pe Android si iOS
Aceasta aplicatie poate fi antrenorul tau personal, care sa te ghideze astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate cu ajutorul exercitiilor fizice. Nu toata lumea isi poate permite sesiuni private cu un antrenor de fitness. Aceasta aplicatie, produsa de Azumio, care costa doar un dolar, ofera programe de antrenament pentru toata lumea. Aplicatia iti permite accesul la o baza de peste 1.000 de licpuri si ilustratii si iti arata modul corect in care trebuie facute exercitiile.
Utilizatorul poate tine... mai mult
Joi, 27 Decembrie 2012, ora 14:53
Primele rezultate dupa antrenamentele sportive apar dupa cel putin trei luni de munca in acest sens, insa, daca iti impui sa slabesti, nu o poti face oricum. In sport nu este ca in afaceri, iar corpul tau are nevoie de un altfel de tratament, sustine Andreea Pavel, master trainer la WorldClass Romania.
Alimentatia trebuie schimbata treptat, nu brusc intr-o dieta, care nu este decat inca un factor de stres in viata ta personala si profesionala, deja agitata.
In plus, refacerea joaca un rol esential in eforturile tale de echilibrare a greutatii corporale, alaturi de antrenamente si alimentatie, sustine master trainerul WorldClass, in declaratiile sale pentru Business24.
In cat timp se pot observa rezultatele unui antrenament eficient?
Depinde la cel fel de rezultate ne referim. Pot spune ca primele rezultate apar dupa primele trei, patru sedinte. Iar aici ma refer la acea stare de bine, stare de optimism, un sentiment de bucurie si multumire pe care ti-l da faptul ca te-ai hotarat in sfarsit sa faci sport, sa faci ceva util pentru tine.
Urmeaza apoi, cam dupa aproximativ patru sau sase saptamani, o schimbare a formei corpului in general. Adica apare o modificare a posturii corpului, a posibilitatilor de miscare, cu o redistribuire mult mai estetica a greutatii corporale. Omul arata vizibil mai bine, ca tot, chiar daca nu si-a modificat greutatea sau compozitia corporala evident.
Iar primele rezulate apar, dupa parerea mea, dupa cel putin trei luni de... mai mult
Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00