In situatii precum cea de fata, in care omenirea e nevoita sa ia o pauza de la activitatile de zi cu zi, companiile sunt puternic influentate de schimbarile din piata.
Daca ai o afacere in imobiliare sau tocmai erai pe punctul de a-ti deschide una, cu siguranta iti faci griji pentru efectele crizei medicale.
Varianta de a renunta la afacerea ta nu iti surade, asa ca tot ce poti face este sa gasesti o solutie care sa iti ofere un plus de stabilitate.
Te intrebi care este cea mai sigura alternativa? Raspunsul este simplu: incheierea unui parteneriat cu o companie solida si cunoscuta pe piata imobiliarelor.
Ce avantaje ai ca agentie imobiliara din franciza RE/MAX
Indiferent de contextul socio-economic, a face parte dintr-o franciza de succes, cum este RE/MAX Romania, este in sine un avantaj pentru orice antreprenor. Intr-o perioada dificila, apartenenta la un grup de renume iti ofera sansa de a trece mai usor prin momentele delicate, bazandu-te pe un partener de incredere.
Iata care sunt avantajele pe care ti le aduce colaborarea cu RE/MAX:
Validare rapida in randul partenerilor de afaceri si incredere crescuta din partea potentialilor clientiIndrumare constanta si acces la resursele RE/MAX, pe zona de marketing, business development, tech si juridicRecunoastere in piata de imobiliare si tranzactii mai simplu de finalizatStabilitate si grad sporit de siguranta, mai ales intr-o perioada de criza. Asocierea cu un brand puternic este esentiala pentru... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 16:30
Curtea de Justitie a Uniunii Europene urmeaza sa anunte joi decizia intr-o disputa intre platforma de inchiriere a locuintelor in scop turistic intre persoane fizice Airbnb si autoritatile din Paris, intr-un moment in care Airbnb este criticata in unele capitale europene, transmite DPA.
Aceasta decizie va pune capat unei batalii indelungate intre Airbnb si companiile hoteliere traditionale din Europa, care sustin ca platforma Airbnb ofera servicii similare cu ale lor fara a fi insa supusa acelorasi reglementari.
In anul 2018 autoritatile din Paris au dat in judecata Airbnb la un tribunal regional sustinand ca platforma nu respecta reglementarile locale cu privire la inregistrarea proprietatilor imobiliare utilizate in scopuri turistice. Capitala Frantei sustinea, la acel moment, ca cel putin 20.000 de proprietati rezidentiale au fost pierdute in favoarea turismului si a altor scopuri, ceea ce a crescut presiunile asupra pietei locuintelor pentru rezidenti.
In replica, Airbnb a sustinut ca in calitate de platforma digitala inregistrata in Irlanda, serviciile sale de punere in contact a gazdelor cu vizitatorii sunt acoperite de legislatia care protejeaza libera miscare a serviciilor in UE.
In consecinta, tribunalul din Paris a decis sa se indrepte spre Curtea Europeana de Justitie pentru clarificari.
In luna aprilie a acestui an avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar, a emis o opinie potrivit careia platforma Airbnb "nu exercita un control asupra... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2019, ora 10:35
Grigorii Baevski, un om de afaceri obscur din Sankt Petersburg, a devenit agentul imobiliar personal al familiei si apropiatilor lui Vladimir Putin, ceea ce i-a adus contracte de 88 de milioane de dolari cu statul rus, in ultimii ani, arata o investigatie a ONG-ului Organized Crime and Corruption Reporting Project.
Printre clientii de seama ai lui Baevschi s-ar afla Ekaterina Tihonova, presupusa fiica a lui Putin, rude ale Alinei Kabaeva, despre care presa a scris ca este iubita si apoi sotia liderului de la Kremlin, dar si Alisa Harceva, o tanara despre care s-a speculat ca ar fi amanta presedintelui rus, transmite News.ro.
Ce patesti daca te iei de fiica lui Putin: Amenda, hackeri si poate fi si mai rau
Baevschi este un partener de afaceri al lui Arkadii Rotenberg, unul dintre apropiatii lui Vladimir Putin, care ii este adesea partener de judo.
Afacerile se fac in familie
Potrivit investigatiei, Ekaterina Tihonova, o tanara despre care Reuters sustine ca este fiica lui ...citeste mai departe despre "Dezvaluiri facute de un ONG: Agentul imobiliar al apropiatilor lui Putin, contracte de 88 de milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 19:35
De multe ori, preturile la serviciile imobiliare pot fi foarte diferite si pentru a preintampina o astfel de problema este indicat sa se aiba in vedere agentii imobiliare care sa faca treaba in locul tau.
Una dintre acestea este ImobiliareLoad, o firma care iti poate prezenta cele mai bune oferte imobiliare in diverse zone ale capitalei. Majoritatea caselor si apartamentelor scoase la vanzare pe ImobiliareLoad.ro se gasesc in complexe rezidentiale nou construite, asa cum sunt cele din Militari sau Berceni, dar si din afara orasului, in zone rezidentiale precum Popesti Leordeni.
Pentru a ajunge la aceste oferte trebuie doar sa accesezi site-ul ImobiliareLoad.ro, pentru ca oferte imobiliare atractive pot sa apara zilnic.
De ce sa apelezi la o agentie imobiliare online? Gasesti oferte imobiliare direct de la proprietar!
Desi sunt mai putine decat cele postate de catre agenti imobiliari, aceste tipuri de oferte directe sunt cele mai avantajoase. Fiecare proprietar care doreste sa scoata la vanzare o locuinta la bloc, un teren sau o vila poate sa isi posteze anuntul imobiliar direct pe site-ul ImobiliareLoad.ro.
In acest mod cei care sunt in cautarea unei oferte avantajoase pot sa gaseasca case si apartamente noi sau terenuri, la preturi foarte acceptabile si in zone diferite ale Bucurestiului fara intermediere. Mai mult decat atat, ofertele de inchiriere apartamente, case sau vile, sunt de asemenea prezente.
Cele mai cautate: Ansamblurile rezidentiale noi, la... mai mult
Miercuri, 26 August 2015, ora 15:41
Cea de-a sasea editie a Zilei Agentului Imobiliar, eveniment in cadrul caruia agentii imobiliari vor evidentia valoarea acestei meserii, se va desfasura marti, 12 mai, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel Bucharest.
Evenimentul ofera consultantilor imobiliari ocazia de a-si sarbatori meseria si de a afla ultimele noutati din domeniu, dezbatand cele mai insemnate subiecte ale momentului.
Aproximativ 200 de specialisti din imobiliare si domeniile conexe sunt asteptati sa participe la eveniment.
Editia de anul acesta va fi deschisa de Andi Moisescu, care a pregatit un moment special pentru Ziua Agentului Imobiliar, intitulat "Work less, Play more".
Dupa o scurta pauza, va urca pe scena consultantul de imbunatatire a performantei Petre Bica.
Momentul condus de acesta este intitulat "Doua dintr-o lovitura", in care va trata si diseca doua dintre cele mai raspandite provocari din viata unui agent imobiliar.
Imediat dupa pauza de pranz, participantii vor urmari un moment condus de renumitul trainer Andy Szekely. Cu o experienta de 20 ani in antreprenoriat, speaking si training, acesta va puncta diferentele dintre leadership si motivatie.
In incheiere, cunostintele participantilor vor fi testate cu intrebari specifice domeniului imobiliar, in cadrul concursului "Vrei sa fii imobiliar?".
Aflat la cea de-a doua editie, concursul va fi prezentat de carismaticul prezentator TV, Catalin Oprisan, si se va desfasura cu ajutorul tuturor celor prezenti in sala.... mai mult
Joi, 07 Mai 2015, ora 14:02
Incasarea anticipata a comisionului si pierderea avansului platit sunt cele mai frecvente abuzuri facute de agentii imobiliar din Romania, arata un studiu realizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari, care le recomanda cumparatorilor sa apeleze la un agent imobiliar acreditat.
Brokerii imobiliari acreditati folosesc contracte standardizate elaborate de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI), documente realizate in conformitate cu legile din domeniu, inclusiv cu Ordonanta 174/2008 care se refera la protectia consumatorilor in domeniul imobiliar. Acest lucru inseamna ca toti clientii care semneaza contracte standardizate ABI sunt siguri ca acestea nu contin clauze abuzive si ca interesele lor sunt aparate de asociatie.
Potrivit Comisiei de Etica si Litigii din cadrul ABI, cele mai intalnite probleme sunt:
- incasarea anticipata a comisionului, fara a stipula clar conditiile in care sumele platite in avans se returneaza;
- pierderea avansului platit de cumparator din cauza neglijentei brokerului care nu a verificat temeinic toate actele disponibile;
- inducerea in eroare a clientilor cu privire la costurile suplimentare pe care acestia trebuie sa le suporte la incheierea tranzactiei;
- dezinformarea clientilor, mai ales in ceea ce priveste detaliile prevazute de legislatia protectiei consumatorilor:
* preturile practicate in piata pentru tipul de imobil ce urmeaza a face obiectul intermedierii imobiliare,
* deficiente si alte inconveniente cunoscute... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 16:46
Vrei sa inchiriezi un apartament sau sa cumperi? Fie ca apelezi la agenti imobiliari de cartier, fie ca negociezi direct cu proprietarul, preturile sunt tinute cat mai sus, chiar daca nu ti se ofera nimic care sa justifice sumele cerute: parcare, reconditionare, zona, etc.
Reporterii Business24 au testat piata din postura clientului. Rezultatul: nimic civilizat, totul ca la piata.
In goana lor catre profit, agentii imobiliari folosesc diferite strategii pentru inducerea in eroare a clientului. Sintagme precum "aproape de metrou" si "vedere la parc" sunt doar cateva dintre expresiile folosite, dar al carui inteles este cu totul altul.
"Aproape de metrou" poate inseamna si la 10 minute de mers pe jos de statie, iar "vederea la parc" inseamna si ca apartamentul se afla intr-un bloc construit in apropierea parcului, dar fara ca peisajul sa poata fi vazut realmente de la geam. La randul lor, proprietarii, in special samsarii imobiliari, nu sunt nici ei mai prejos.
Apartamentele cu doua camere se inchiriaza, in general, cu o valoare cuprinsa intre 300 si 350 de euro, indiferent de conditiile pe care le au. Proprietarii au observat ca acesta este nivelul "acceptat" al chiriei si il pretind fara sa aiba cu adevarat sustinere. In plus, pretul solicitat de proprietar si postat oficial pe un portal care grupeaza mai multe oferte de acest gen, nu va ramane si cel final neaparat. Totul tine de puterea de negociere.
Langa metrou, la...un sfert de ora de mers pe jos... mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 14:29
Numarul de agentii imobiliare a ajuns la cel mult 1.000 in prezent la nivelul tarii, de la 7.000 - 8.000 in urma cu patru ani, din cauza crizei financiare, a declarat marti directorul general al Imopedia.ro, Razvan Muntean.
"Numarul trazactiilor imobiliare va scadea cu 10% in acest an fata de 2001 pentru ca este an electaral si, in general, cand este an electoral, lumea asteapta sa vada ce se va intampla, daca le mai maresc sau nu salariile, daca se mareste sau nu intretinerea. Este mai putin concentrata pe investitii sau pe lucruri care sunt de natura economica", a mentionat Muntean.
Acesta a mai spus ca in 2008 erau 7.000 - 8.000 de agentii imobiliare la nivelul intregii tari, iar in prezent vorbim de cel mult o mie de agentii.
"Sunt tentative slabe din partea BNR sa revigoreze creditele in lei, care sunt in continuare foarte scumpe. Programul Prima Casa se va retrage incet-incet din piata si va lasa loc programelor alternative din partea bancilor", a mai spus directorul general al imopedia.ro.
Cererea de locuinte prin programul Prima Casa a scazut considerabil, iar specialistii se arata rezervati in ceea ce privesteprelungirea acestui program guvernamental.
Muntean a subliniat ca in prezent a ramas mai putin de jumatate din plafonul alocat programului Prima Casa, iar cererea de locuinte prin acest program a scazut considerabil.
"Cererea este afectata foarte mult de alegerile care se apropie. Piata imobiliara este foarte sensibila la orice miscare din... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 18:43
Majoritatea celor care vor sa-si vanda locuinta nu apeleaza la agentii imobiliare, pentru ca nu au incredere ca serviciile acestora fac tranzactia mai avantajoasa, in Europa de Vest situatia fiind inversa, potrivit unui studiu comandat de compania Century 21.
"Cea mai importanta concluzie a acestui studiu este ca serviciile specializate ale unei agentii imobiliare, in Romania, nu sunt inca percepute ca fiind relevante, 66% dintre romani incheie tranzactiile fara suportul unui agent imobiliar. Principalele motive pentru care romanii aleg sa isi vanda locuinta pe cont propriu sunt lipsa de incredere in agentii imobiliari si convingerea ca acestia nu pot oferi un plus de valoare tranzactiilor, 95% dintre respondentii care au efectuat tranzactia pe cont propriu afirmand ca agentii nu lucreaza in interesul lor si nu sunt bine pregatiti", se arata intr-un comunicat al Century 21, companie de servicii in sectorul imobiliar.
Spre comparatie, in Europa Occidentala, Canada si Statele Unite, clientii aleg sa lucreze prin intermediul unei agentii imobiliare, intr-un procent de peste 90%.
Autorii studiului subliniaza ca motivul principal al acestei diferente este faptul ca majoritatea agentilor imobiliari romani practica preponderent intermedierea, modalitate de vanzare a locuintei care, in realitate, nu avantajeaza niciuna dintre cele doua parti implicate, singurul obiectiv al agentului fiind acela de a incheia tranzactia cat mai rapid pentru a intra in posesia comisionului.... mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 16:54