Pentru ca viata in izolare la domiciliu impreuna cu copiii nu este complet ferita de peripetii, iar cei mici se pot imbolnavi sau se pot accidenta si acasa, nu doar atunci cand ies afara, parintii trebuie sa stie oricand la ce spitale pot apela in caz de urgenta.
Tudor Pop, deputat USR de Bucuresti si membru in Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, a luat legatura cu reprezentantii celor mai mari spitale de copii din Bucuresti, pentru a afla exact unde si cum putem merge cu copiii, pe timp de pandemie, daca avem o urgenta, care nu poate fi rezolvata acasa, cu ajutorul medicului de familie sau cu un apel la Peditel.
"Am plecat de la doua intrebari simple: exista corturi de triaj si camere de izolare? Care este procedura cand ajung cu copilul la spital, la ce trebuie sa ne asteptam cand intram pe poarta spitalului?
La prima intrebare raspunsul e DA, indiferent de spital. Mai departe, procedura de primire este similara in toate spitalele:
Ajungi la spital, intri in cortul de triaj / Completezi fisa epidemiologica.
Medicul va consulta copilul - daca se incadreaza in una dintre cele patru definitii de caz, este testat pentru covid-19, iar copilul merge in izolare, in zona desemnata pentru cazurile suspecte de covid-19.
Daca nu se incadreaza in cele patru definitii de caz si nu are nici un simptom de insuficienta respiratorie, merge direct in UPU, izolat, pentru a fi investigat de medicii specialisti.
Daca este cazul, copilul primeste... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 18:42
Proiectul Asociatiei Daruieste Viata dedicat constructiei primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania va beneficia de o sponsorizare record de 10 milioane de euro din partea OMV Petrom, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, Christina Verchere, CEO al companiei de energie.
"Noi, OMV Petrom, suntem foarte mandri sa contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrica din Romania. Fiecare copil merita o sansa la viata si am fost cu adevarat impresionata de numarul mare de romani care sprijina acest spital cu donatii. Exista cauze care pot parea imposibil de realizat si e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, cand acestea sunt importante pentru un numar mare de oameni, visul va deveni realitate', a spus Verchere.
La randul sau, Carmen Uscatu, reprezentanta a Asociatiei Daruieste Viata, a subliniat ca proiectul demarat pentru constructia noului spital a pornit "cu gandul la copiii bolnavi de cancer din Romania care nu au sansele copiilor care se trateaza in Europa de Vest".
"Am pornit acest proiect absolut de la zero, cu gandul la copiii bolnavi de cancer din Romania care nu au sansele copiilor care se trateaza in Europa de Vest, asa cum au aparut de curand niste declaratii in presa ale unui medic.
Din contra, acesti copii, din cauza sistemului medical dificil au sanse mult mai mici de a se trata cu succes in Romania. Am pornit acest proiect cu gandul la mamele lor care sunt umilite de acest sistem si facem... mai mult
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 13:50
Constructia noului Spital de Urgenta "Sfantul Vasile cel Mare" din Sectorul 1 ar putea incepe la sfarsitul anului viitor, urmand ca lucrarile sa dureze aproximativ patru ani. Unitatea medicala va avea peste 1.000 de paturi, 60 de linii de garda, 37 de sali de operatii, heliport, spatii de cazare pentru medici si va cuprinde toate specialitatile, urmand ca Spitalul Floreasca, Centrul de Arsi si sectia de pediatrie de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului sa fie relocate in acest nou spital.
Investitia de aproximativ 300 de milioane de euro va fi suportata in totalitate de Primaria Sectorului 1, sustine sustine primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Acesta spera, totusi, sa obtina "sprijin si din partea doamnei primar general, Gabriela Firea, si din partea colegilor din Consiliul General, indiferent de culoarea lor politica".
Potrivit primarului Dan Tudorache, a fost finalizat studiul de pre-fezabilitate si au fost incepute demersurile pentru Planul Urbanistic Zonal, care va fi supus votului consilierilor generali in sedinta din luna mai. Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in octombrie 2019, cu termen de finalizare mai 2023.
Spitalul de Urgenta "Sf. Vasile cel Mare" va fi construit pe Soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 10, pe o suprafata de aproximativ 7,2 hectare.
3 spitale intr-unul, aparatura va fi distribuita in tara
In noua unitate medicala vor fi relocate paturile si cadrele medicale din Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi si... mai mult
Luni, 05 Martie 2018, ora 13:52
Fosta conducere a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt a cumparat patuturi in valoare de peste 4.000 de lei bucata pentru sectia de pediatrie.
Pe langa faptul ca pretul rivalizeaza cu cel al paturilor matrimoniale de lux, patuturile nu intrunesc criterii de siguranta de baza, avand grilaje prea mari si muchii drepte, care pot fi periculoase pentru copii, transmite Digi 24.
Potrivit managerului Spitalului Neamt, Cristina Atanasoaie, contractul, in baza caruia au fost cumparate si birouri in valoare de 5.000 de lei bucata, a fost semnat de vechea conducere a unitatii medicale.
"Este vorba de un proiect mai vechi, de reabilitare a Pediatriei, care s-a semnat prin 2015 si care cuprindea atat reabilitarea, deci constructia, cat si dotarea. In momentul asta, doamna doctor Constantinescu, care este sefa sectiei de Pediatrie, a sesizat faptul ca anumite piese de mobilier nu sunt tocmai ceea ce le-ar trebui.
Era vorba de niste paturi de terapie intensiva care sunt pentru adulti, de niste incubatoare care ar fi pentru nou-nascuti, nu pentru Pediatrie, de niste patuturi de copii care nu ar fi chiar grozave si de calitate superioara. In jur de 4.000 de lei un patut, in jur de 5.000 de lei un birou", a spus Cristina Atanasoaie la Digi 24.
Cate patuturi de lux au fost cumparate nu se stie exact, insa numarul birourilor noi se ridica la 47 de bucati.
"Aici s-a pus problema: de ce Dumnezeu s-a semnat un contract cu 47 de birouri intr-o sectie de Pediatrie, ca nu... mai mult
Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 19:17
Primul serviciu telefonic de sfat medical pediatric de urgenta din Romania, care functioneaza la Cluj de aproximativ trei luni, a inregistrat pana in prezent peste o mie de apeluri, iar dintre acestea mai mult de jumatate au fost cazuri rezolvate telefonic, fara a mai fi nevoie ca parintii sa ajunga cu copiii la camera de garda a Spitalului de Urgenta.
Coordonatorii proiectului au prezentat, joi, primele rezultate ale proiectului 'Peditel' de la initiere in luna ianuarie a acestui an. In cele doua luni si jumatate au fost primite 1.100 de apeluri telefonice, dintre care peste 600 au fost cazuri solutionate telefonic.
"Sute de parinti nu au mai fost nevoiti sa bata drumul pana la spital. Parintii suna pentru febra, tuse, ajustari ale medicatiei, varsaturi, diaree, acestea sunt motivele principale. Toate feed-backurile de la parinti sunt foarte bune. Sincer sa fiu, nu ma asteptam sa nu fie reclamatii. Este un lucru care merge. Cand medicul de familie are 20 de consultatii pe zi si nu mai poate primi nici urgentele majore, atunci efectiv parintele ce putea sa faca, decat sa ia copilul sa fuga cu el la Urgente. Asa acum suna la 1791 24 de ore din 24, sapte zile din sapte", a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenta pentru Copii Cluj, Calin Lazar.
Serviciul este deservit in prezent de 34 de medici care lucreaza in ture pentru asigurarea activitatii serviciului telefonic de sfaturi medicale de urgenta pediatrica.
"La inceput fireste medicii, colegii mei,... mai mult
Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 11:59